Copy
6 december 2022 • Bekijk in uw browser

“In een pastoraal gesprek doet je eigen geloof altijd mee”

Een pastoraal gesprek is een vorm van topsport, vindt Jeanette de Korte. Je stelt je open om het verhaal van de ander te horen en te begrijpen. Vandaaruit stel je vragen naar de betekenis van God, geloof, de verhalen uit de Bijbel. “Dat kan alleen als je eigen geloof en spiritualiteit meedoen.”
Lees verder

Actueel

Pastoraat

De kern van pastoraat is omzien naar elkaar in de naam van Christus. Het is de hulp die we elkaar bieden om de weg met God te gaan, in alle omstandigheden van het leven. Op de themapagina vind je ideeën, materialen en achtergrondinformatie om aan de slag te gaan met pastoraat in je gemeente.
Lees verder

Ds. Mark de Jager: "Het dorp moet weten dat het bij de kerk aan kan kloppen"

Gedurende zijn studie had hij niet het idee dat hij dominee zou worden, maar tijdens zijn stage in de gemeente landde er iets: dit kan ik, dit vind ik leuk, hier kan God me voor gebruiken. Mark de Jager (1993) ziet het dominee-zijn als roeping. En de kerk heeft een roeping voor de omgeving. 
Lees verder

Oproep: Hoe gaat jouw gemeente om met stijgende energiekosten? 

Het verwarmen van kerkgebouwen, monumentale pastorieën en andere kerkelijke gebouwen wordt steeds duurder. Hoe gaat jouw kerk om met de torenhoge energieprijzen en welke (creatieve) ideeën zijn er bedacht om de kosten enigszins te drukken? De redactie van de Protestantse Kerk is op zoek naar tips vanuit gemeenten. Deel ze met ons via tips@protestantsekerk.nl

Ook interessant

 
 • Van 28 tot 30 december wordt de HGJB-Kerstconferentie georganiseerd op ‘De Kroeze Danne’ in Ambt Delden. Dit is een conferentie voor jongeren tussen de 17 en 25 jaar die op zoek zijn naar verdieping in hun persoonlijk geloof en samen met andere jongeren een geweldige tijd willen beleven. Tickets en meer informatie: hgjb.nl/kerstconferentie
   
 • Top2000-kerkdienst en Heilige Herrie ‘Geloven in de popmuziek’ hebben de handen ineen geslagen: in hun ‘Heilige Herrie Adventskalender’ vind je voor elke dag een Bijbelse tekst in combinatie met een popsong, speciaal uitgezocht bij de bijbelteksten van de adventskalender van de Protestantse Kerk.
  Meer informatie: https://heiligeherrieadventskalender.nl/ 
   
 • Het thema van Bijbelzondag 2023 (22 januari) is ‘Over jou staat geschreven’. Een van de teksten daarbij is Psalm 139, over de nabijheid en de zorg van God. De materialen bestaan uit een preekschets, bijbelstudie, filmpje en een test op welk Bijbels personage je lijkt. Er komt ook kindermateriaal beschikbaar.
  Download de materialen: https://www.bijbelgenootschap.nl/doe-mee/als-kerk/bijbelzondag/

Nieuwe vacatures

Voorzitter voor het Classicaal College voor Visitatie (Classis Utrecht, 9 uur) | Predikant Amstelveen-Buitenveldert (40 uur) | Predikant Aalden (20 uur) | Predikant Sumar (Frl) (20 uur) | Predikant(e) Sibculo-Kloosterhaar (20 uur) | Predikant Hemmen (20 uur) | Predikant(e) ´s Gravenzande (32 uur) | Predikant Barendrecht (32 uur) | Kerkelijk werker Nunspeet (12-16 uur) | Predikant(e) Ugchelen (32 uur)
Alle vacatures
Bekijk ook: beroepingsberichten van afgelopen week
Copyright © 2022, Protestantse Kerk in Nederland. Alle rechten voorbehouden. 

Protestantse Kerk in Nederland
Joseph Haydnlaan 2a
3533 AE Utrecht

Hebt u vragen naar aanleiding van deze nieuwsbrief?
Mail dan naar info@protestantsekerk.nl.

Klik hier om uw e-mailadres te wijzigen, zodat u de nieuwsbrief op een ander adres ontvangt.
Let op: Deze wijziging is alleen van toepassing op uw abonnement op deze nieuwsbrief! 

Wilt u deze e-mails niet meer ontvangen? U kunt zich hier uitschrijven.
Volg ons online
Twitter
Facebook
Website