Copy
22 november 2022 • Bekijk in uw browser

Wat zijn de taken van een ouderling?

Een ouderling heeft een indrukwekkend pakket aan taken ten dienste van de gemeente. De grote gemene deler is de zorg voor de gemeente. Gelukkig draagt een ouderling die zorg niet alleen.
Lees verder

Actueel

Permanente educatie

De Protestantse Kerk wil met de kwaliteitsimpuls van de permanente educatie een bijdrage leveren aan de bedieningsvreugde en het werkplezier van predikanten en kerkelijk werkers. Het gaat erom dat zij hun vak bijhouden, als theoloog, catecheet of pastor. Op de themapagina vind je alle informatie over o.a. mentoraat, primaire en voortgezette nascholing.
Lees verder

Jolanda Aantjes: “Ik hoop dat de kerk meer gaat bidden en minder gaat praten”

‘Boeiend en vermoeiend’, zo omschrijft Jolanda Aantjes (1970) haar roeping. Haar werk als pastor brengt haar op onverwachte plaatsen, maar de vele kerkelijke vergaderingen benauwen haar soms. “Jezus navolgen geeft veel verrassingen in het werk, maar soms kan ik me zomaar afvragen waarom ik geen ander beroep heb gekozen. Het werk gaat 24 uur per dag door.” 
Lees verder

Ook interessant

  • Beluister de podcast ‘God op de yogamat’. Deze podcast werd gemaakt door presentator Elbert Smelt naar aanleiding van de proeverij ‘Nieuw Christendom’ die plaatsvond op 31 oktober. Deze proeverij was het ‘voorprogramma’ van de Protestantse Lezing 2022 over secularisatie en zingeving.
     
  • De dertiende editie van The Passion vindt 6 april, op Witte Donderdag, plaats in de Friese havenstad Harlingen. Het grootste muzikale paasevenement van Nederland verwelkomt dan ook weer publiek. De cast wordt begin volgend jaar bekendgemaakt. De Protestantse Kerk is een van de initiatiefnemers die The Passion ook in 2023 weer mogelijk maken.

Nieuwe vacatures

Voorzitters voor diverse werkgroepen project ambtsvisie dienstenorganisatie Protestantse Kerk (4-6 uur) | Predikant Winterswijk en Groenlo (40 uur) | Predikant Gouda (40 uur) | Kerkelijk werker Angerlo-Doesburg (18 uur) | Jongerenwerker Dedemsvaart (20 uur)
Alle vacatures
Bekijk ook: beroepingsberichten van afgelopen week
Copyright © 2022, Protestantse Kerk in Nederland. Alle rechten voorbehouden. 

Protestantse Kerk in Nederland
Joseph Haydnlaan 2a
3533 AE Utrecht

Hebt u vragen naar aanleiding van deze nieuwsbrief?
Mail dan naar info@protestantsekerk.nl.

Klik hier om uw e-mailadres te wijzigen, zodat u de nieuwsbrief op een ander adres ontvangt.
Let op: Deze wijziging is alleen van toepassing op uw abonnement op deze nieuwsbrief! 

Wilt u deze e-mails niet meer ontvangen? U kunt zich hier uitschrijven.
Volg ons online
Twitter
Facebook
Website