Copy
Thema: Actie Kerkbalans • 31 mei 2022 • Bekijk in uw browser

Gemeenten willen graag zelfstandigheid behouden

Gemeenten rond het Tjeukemeer vinden het maar moeilijk hun zelfstandigheid op te geven, in Dalfsen ziet men juist dat door bundeling van krachten de zichtbaarheid van de kerk in de samenleving wordt vergroot. Al deze gemeenten, grote en kleine, kampen met terugloop op allerlei vlakken. "Als we elkaar niet opzoeken, hebben we straks een groot probleem." 
Lees verder

Actueel

Thema: Actie Kerkbalans

Om te kunnen bestaan hebben gemeenten een financiële bijdrage nodig van hun leden. Dat gebeurt jaarlijks via Actie Kerkbalans. Op de themapagina vind je informatie en materialen voor de organisatoren van Actie Kerkbalans in je gemeente. 
Naar de themapagina

Workshops Actie Kerkbalans

Wil je als gemeente meer uit Actie Kerkbalans halen, maar loop je tegen grenzen aan? De dienstenorganisatie biedt extra ondersteuning! In online workshops in juni vertellen wij er alles over. Coördinator Daan Damsteeg: “Je zult merken dat de actie meer geld kan opleveren voor je gemeente.” 

Actie Kerkbalans via kerkapp

Gebruikt jouw gemeente al een kerkapp? Via de app van Donkey Mobile kun je ook bijdragen aan Actie Kerkbalans. Door de nauwe samenwerking tussen Protestantse Kerk en Donkey Mobile kunnen bijdragen die via de app worden gedaan gekoppeld worden aan de bestaande administratie in LRP. 

Ook interessant

Veel kerken in Nederland willen iets betekenen in eigen wijk. In Assen staan de deuren van De Open Hof open voor stadsbewoners: voor een praatje, om op adem te komen, samen te eten, in de tuin te werken of een workshop te volgen. De kerk is zo van waardevolle betekenis, midden in Assen. 

Lees verder

Christenen in het Midden-Oosten voelen zich bedreigd door ontwikkelingen als de oorlog in Syrië en de economische crisis. Ze zien de toekomst vaak somber in, merkt ds. Wilbert van Saane, uitgezonden medewerker Kerk in Actie in Beiroet, bij zijn studenten aan de Near East School of Theology. 

Lees zijn nieuwe blog

Nieuwe vacatures

Consulent voor het Beroepingswerk (18 uur) | Cantor/organist Arnhem (4,3 uur) | Kerkelijk werker met aandachtsgebied ouderen Eindhoven (18 uur) | Geestelijk verzorger / (emeritus) predikant Den Haag | Reisleider, binnen- en buitenland HGJB | Predikant Ouderkerk aan den IJssel en Berkenwoude (16 uur) | Predikant Vroomshoop (40 uur) | Organist/pianist Lexmond | Regionale predikant Groningen-Drenthe (36 uur / 18 uur) | Predikant(e) St.-Jacobiparochie (16 uur) en/of St.-Annaparochie (24-40 uur)Kerkelijk werker m/v Elim (8 uur)Secretarieel medewerker Arnhem (12 uur)Dorpspredikant Haulerwijk-Waskemeer (40 uur)Predikant / Pastor (m/v/d) Wuppertal (20 uur)
Alle vacatures
Bekijk ook: beroepingsberichten van afgelopen week
Copyright © 2022, Protestantse Kerk in Nederland. Alle rechten voorbehouden. 

Protestantse Kerk in Nederland
Joseph Haydnlaan 2a
3533 AE Utrecht

Hebt u vragen naar aanleiding van deze nieuwsbrief?
Mail dan naar info@protestantsekerk.nl.

Klik hier om uw e-mailadres te wijzigen, zodat u de nieuwsbrief op een ander adres ontvangt.
Let op: Deze wijziging is alleen van toepassing op uw abonnement op deze nieuwsbrief! 

Wilt u deze e-mails niet meer ontvangen? U kunt zich hier uitschrijven.
Volg ons online
Twitter
Facebook
Website