Copy
Thema: kinderen en jongeren • 23 augustus 2022 • Bekijk in uw browser

Kindercarrousel Sleen brengt kerk naar kinderen toe

De Protestantse Gemeente Sleen mag zich 's zondagsmorgens gelukkig prijzen met een volle kerk. Maar … zoals in zoveel gemeenten ontbreken de kinderen. Daarom is er een plan bedacht: de Kindercarrousel. “En daar komen nu, op sommige zondagen, weer zo’n twintig kinderen”, zegt een enthousiaste dominee Jitse Scheffer. "Als jonge gezinnen niet meer naar de kerk komen, vinden wij dat de kerk naar buiten moet gaan."
Lees verder

Actueel

Kinderen en jongeren

De kerk als geloofsgemeenschap is bedoeld als plek waar mensen van alle generaties zich thuis weten, ook kinderen en jongeren. Op deze themapagina zijn activiteiten, trainingen, ideeën en materialen te vinden waarmee je aan de slag kunt met het jeugdwerk in de gemeente.
Naar de themapagina

Doe mee: Training jeugdambtsdrager

Je leert in deze training wat je roeping, taak en verantwoordelijkheid is als jeugdouderling of jeugddiaken en verdiept je in jouw specifieke rol. Ook is er aandacht voor hoe je ervoor zorgt dat de jeugd in de gemeente de aandacht krijgt die ze verdient. De training is opgebouwd uit drie actieve online bijeenkomsten.
 

Kerk als thuisplek voor kinderen en jongeren

Ben je benieuwd in hoeverre jouw kerk op dit moment een thuisplek is voor kinderen en jongeren? Lees meer over de belangrijke kernwaarden en doe de gratis quickscan die je op een snelle manier inzicht geeft waar je als gemeente staat als het om dit thema gaat. 
 

Ook interessant

Tijdens Advent en Kerst vraagt Kerk in Actie opnieuw aandacht voor de schrijnende situatie van vluchtelingenkinderen in Griekenland. Gemeenten kunnen in de adventsperiode een gratis vluchtelingentent bestellen als zij een concert en/of jongerenevent organiseren. In de tent maken bezoekers met beeld en geluid kennis met de indrukwekkende verhalen van vluchtelingenkinderen Ibrahim, Ilana, Asif en Dunia.
Vraag aan
'Christus' liefde brengt de wereld verzoening en eenheid' is het thema van de 11e Assemblee van de Wereldraad van Kerken. Van 31 augustus tot 8 september komen vertegenwoordigers van kerkgenootschappen over de hele wereld bij elkaar in het Duitse Karlsruhe. Kerken wereldwijd gaan gezamenlijk in gesprek over fundamentele vragen op het gebied van geloof en samenleving. Wil je er op persoonlijke titel bij zijn? 
Er zijn dagkaarten beschikbaar
De opvang van vluchtelingen in Nederland is meer dan tentenkampen voor de deur van AZC Ter Apel. Maandag 29 augustus is er in de Koningskerk in Zwolle een informatieavond over hoe we vluchtelingen op een humane wijze welkom kunnen heten en hoe Nederlanders en vluchtelingen er voor elkaar kunnen zijn. De toegang is gratis, wel kunnen mensen een vrijwillige bijdrage geven voor het werk van Stichting New Dutch Connections. 
Aanmelden

Materialen bij het collecterooster

Collecterooster 2022
Afdragen eerdere collectes

Nieuwe vacatures

Online communicatietalent Protestantse Kerk Amsterdam (32 uur) | Jongerenwerk(st)er IJsselmuiden (36 uur) | Opbouwwerker (v) Apeldoorn | Predikant Rotterdam-Centrum (18 uur) | Jongerenwerker Oostvoorne, Brielle, Tinte en Rockanje (18 - 28,8 uur)Predikant Oldebroek (uren in overleg)
Alle vacatures
Bekijk ook: beroepingsberichten van afgelopen week
Copyright © 2022, Protestantse Kerk in Nederland. Alle rechten voorbehouden. 

Protestantse Kerk in Nederland
Joseph Haydnlaan 2a
3533 AE Utrecht

Hebt u vragen naar aanleiding van deze nieuwsbrief?
Mail dan naar info@protestantsekerk.nl.

Klik hier om uw e-mailadres te wijzigen, zodat u de nieuwsbrief op een ander adres ontvangt.
Let op: Deze wijziging is alleen van toepassing op uw abonnement op deze nieuwsbrief! 

Wilt u deze e-mails niet meer ontvangen? U kunt zich hier uitschrijven.
Volg ons online
Twitter
Facebook
Website