Copy
Thema: Voor iedere ambtsdrager een training •  12 juli 2022 • Bekijk in uw browser

"Een dichte kerk gaat nooit meer open"

De ene gemeente kan geen eigen predikant meer beroepen, de andere heeft nog maar 2 kerkenraadsleden en kan al lang geen dominee meer betalen. Door te gaan samenwerken lossen Den Bommel en Stad aan ‘t Haringvliet deze problemen op. “Samenwerken spannend? Je kunt het doen zoals je wilt.”
Lees verder

Actueel

Voor iedere ambtsdrager een training

Voor iedere lid van de kerkenraad is er een korte online training: voorzitter, scriba, ouderling, kerkrentmeester, diaken en jeugdambtsdrager. Verdiep je in wat het betekent om dit ambt te vervullen en laat je inspireren door de ontmoeting met ambtsdragers uit het hele land.
Naar de themapagina

Training ouderling

Je leert in deze training wat je roeping en kwaliteiten als ouderling zijn en wat de Bijbel en de kerkorde ons vertellen over dit ambt. De training is opgebouwd uit drie online bijeenkomsten  waarin je uitleg krijgt van een deskundige trainer en er ruimte is voor inbreng van jouw eigen situatie.

Training kerkrentmeester

Als kerkrentmeester heb je een breed palet aan verantwoordelijkheden. Samen met het college van kerkrentmeesters probeer je hier zo goed mogelijk vorm aan te geven. De training, die bestaat uit een e-learning en twee bijeenkomsten, geeft je handvatten jouw taak op een zinvolle manier op te pakken.

Neem een gratis abonnement op het vakblad #protestant

Het magazine #protestant van de Protestantse Kerk verschijnt vier keer per jaar. Dit gratis blad is bedoeld voor álle ambtsdragers en vrijwilligers. Het volgende nummer staat in het teken van het jaarthema 'Aan tafel!' met o.a. een interview met Erica Meijers, docent en onderzoeker diaconaat aan de PThU, over de verbinding tussen diaconaat en het vieren van het avondmaal. Ook wordt in dit nummer duidelijk hoe leden van de Protestantse Kerk denken over het avondmaal
Neem een gratis abonnement

Ook interessant

Met het project Fruitfulcity hebben Almeerse kerken een eigen plek op de Floriade in Almere. In hun tuin vol planten en kruiden en in de Tiny Church is van alles over spiritualiteit en duurzaamheid te zien en beleven. Daarnaast zijn er workshops en ontmoetingen waaraan iedereen kan deelnemen. De komende maanden staan er nog tal van activiteiten op stapel.  

Bekijk ze hier

In de gevangenis kreeg ex-gedetineerde Chris bezoek van vrijwilliger Jan van Gevangenenzorg. “Hij heeft me moed gegeven om door te gaan." Als gedetineerde staat niet alleen jouw leven op zijn kop, maar zeker ook dat van je naaste familie, zelfs ná je vrijlating. Gevangenenzorg Nederland biedt kerken de mogelijkheid bemoedigingspakketten naar deze families te sturen. 

Meer informatie

Tijdens een bezoek aan een markt in de Bekaa-vallei ontmoet uitgezonden medewerker Wilbert van Saane vrouwelijke ondernemers die met steun van Kerk in Actie een eigen bedrijfje zijn gestart. Een van hen is Nada die een eigen handel in conserven en bakkerij runt. De stijgende dieselprijs baart haar zorgen: "Ik moet de machines laten draaien en brood blijven bakken, maar het wordt erg duur." 

Lees de nieuwe blog van Wilbert van Saane

Materialen bij het collecterooster

Collecterooster 2022
Afdragen eerdere collectes

Nieuwe vacatures

Ambulant predikanten | Predikant(e) Nijkerkerveen (32 uur) | Managementassistent Den Haag (32 uur) | Predikant(e) Heemskerk (32 - 40 uur) | Kerkelijk werker Dordrecht (16 uur) | Predikant(e) Berkel en Rodenrijs en Bergschenhoek (32 uur) | Catecheet/jongerenwerker Bergschenhoek (8 uur) | Kerkelijk werker regio Beesd (36 uur) | Executive Secretary for Mission and Advocacy WCRC Hannover (full-time)Jeugdwerker Hervormde Gemeente Hasselt (Uren in overleg) | proponent/predikant/emeritus voor structurele bijstand Nieuwleusen (Uren in overleg) | Koster, tijdelijk, Ermelo (8 uur) | Diaconaal werker Haarlem (24 uur) | Predikant(e) Wommels-Hidaard (40 uur) | Jeugdwerker Nieuwleusen (8 uur)
Alle vacatures
Bekijk ook: beroepingsberichten van afgelopen week
Copyright © 2022, Protestantse Kerk in Nederland. Alle rechten voorbehouden. 

Protestantse Kerk in Nederland
Joseph Haydnlaan 2a
3533 AE Utrecht

Hebt u vragen naar aanleiding van deze nieuwsbrief?
Mail dan naar info@protestantsekerk.nl.

Klik hier om uw e-mailadres te wijzigen, zodat u de nieuwsbrief op een ander adres ontvangt.
Let op: Deze wijziging is alleen van toepassing op uw abonnement op deze nieuwsbrief! 

Wilt u deze e-mails niet meer ontvangen? U kunt zich hier uitschrijven.
Volg ons online
Twitter
Facebook
Website