Copy
Thema: Kliederkerk • 28 juni 2022 • Bekijk in uw browser

Aan tafel bij Gilah Evers: “Wij laten graag zien hoe we leven”

Sinds een paar jaar organiseert Gilah Evers samen met haar man rabbijn Shimon Evers avonden over het jodendom. Op de landelijke ontmoetingsdag Kerk en Israël op 19 september spreekt ze - in lijn met 'Aan tafel', het nieuwe jaarthema van de Protestantse Kerk - over de traditionele joodse sjabbatsmaaltijd, een bijzonder ritueel in het jodendom.
Lees verder

Actueel

Thema: Kliederkerk

Samen met kinderen én volwassenen, ontdekken, vieren en eten. Samen in het voetspoor van Jezus leren gaan. Kliederkerk is volop kerk, maar dan anders. Op de themapagina vind je materialen, ideeën en achtergrondverhalen om aan de slag te gaan in je eigen kerk.
Naar de themapagina

Kliederkerk als verrassende vorm van kerk

‘Kerk’ uit zich in talloze vormen. Van een klassieke kerkdienst tot een diaconaal inloophuis, van catechese tot pioniersplek. Van vormen die al eeuwenlang meegaan tot vormen die nieuw zijn. Kliederkerk is een van die nieuwe vormen van kerk.

Programma 'Aan tafel bij Jezus'

Het kliederkerkprogramma 'Aan tafel bij Jezus' bestaat uit een teamvoorbereiding, ontdek-activiteiten en ideeën voor de viering en maaltijd. Je kunt deze gebruiken voor een kliederkerkviering rond startzondag.

Ook beginnen met Kliederkerk?

Denk je na over het starten van een kliederkerk? Of wil je meer informatie? Tijdens een online proeverij maak je kennis met het concept en kun je vragen stellen aan een startbegeleider. Meld je aan voor een van de data in het najaar!

Meld je aan

Ook interessant

De stikstofcrisis is een onderwerp dat mensen in een oogwenk lijnrecht tegenover elkaar zet. Ben je voor 'de natuur' dan ben je tegen 'de boeren' en vice versa. Maar moet er echt gekozen worden tussen boeren en natuur? Preses ds. Marco Batenburg: "Ieder mens is geroepen om boer te zijn, om alles wat leeft te helpen floreren. Bewerken en bewaren, ze houden elkaar in balans."

Lees verder

In de adventstijd vraagt Kerk in Actie opnieuw aandacht voor vluchtelingenkinderen in Griekenland. Bestel de speciale vluchtelingentent en laat jong en oud van dichtbij de verhalen van vluchtelingenkinderen doorleven. In het Friese Kollum was een groep jongeren vorig jaar zichtbaar onder de indruk

Lees verder

Het festival Graceland (18 t/m 21 augustus) wordt georganiseerd in samenwerking met de Protestantse Kerk in Nederland. Jurjen de Groot: "Graceland is bij uitstek een plek waar jonge zinzoekers elkaar ontmoeten. Als Protestantse Kerk willen we dit soort ontmoetingen stimuleren."

Doe mee

Collecterooster

Collecterooster 2022
Afdragen eerdere collectes

Nieuwe vacatures

Ambtelijk secretaris Banning Vereniging (20 uur) | Creatief kwartier- en programmamaker(s) Jacobikerk Utrecht (20 uur) | Predikant Lochem (36-40 uur) | Beheerder Utrecht (24 uur)
Alle vacatures
Bekijk ook: beroepingsberichten van afgelopen week
Copyright © 2022, Protestantse Kerk in Nederland. Alle rechten voorbehouden. 

Protestantse Kerk in Nederland
Joseph Haydnlaan 2a
3533 AE Utrecht

Hebt u vragen naar aanleiding van deze nieuwsbrief?
Mail dan naar info@protestantsekerk.nl.

Klik hier om uw e-mailadres te wijzigen, zodat u de nieuwsbrief op een ander adres ontvangt.
Let op: Deze wijziging is alleen van toepassing op uw abonnement op deze nieuwsbrief! 

Wilt u deze e-mails niet meer ontvangen? U kunt zich hier uitschrijven.
Volg ons online
Twitter
Facebook
Website