Copy
Thema: Vluchtelingen • 7 juni 2022 • Bekijk in uw browser

Wat zijn de taken van een diaken?

De diaken heeft een belangrijke rol als voortrekker in de diaconale roeping van de gemeente: delen van wat de gemeente aan gaven geschonken is, helpen waar geen helper is en getuigen van de gerechtigheid van God waar onrecht geschiedt.
Lees verder

Actueel

Thema: Vluchtelingen

Op de speciale themapagina lees je wat de Protestantse Kerk doet voor vluchtelingen in Nederland en wereldwijd. Ook vind je materialen en tip om met je eigen gemeente in actie te komen.
Naar de themapagina

Webinars kerstcampagne 2022

Op maandag 13 en dinsdag 14 juni geeft Kerk in Actie een webinar over de kerstcampagne 2022 en over wat er allemaal nog meer gebeurt in het nieuwe kerkelijk seizoen. Beide webinars starten om 20 uur. Een dag van tevoren ontvang je een link om mee te doen.

Doe mee met Wereldvluchtelingendag

Wereldwijd zijn miljoenen mensen op de vlucht. Ze vinden opvang in eigen land of buurlanden of trekken verder, op zoek naar veiligheid. Overal bieden kerken hulp aan deze mensen in nood. Sta in de week van 20 juni stil bij het lot van mensen wereldwijd op de vlucht.

Oproep


Voor een rubriek in #protestant, het magazine van de Protestantse Kerk, zijn we op zoek naar bijzondere preekstoelen. Heeft de preekstoel in jouw kerk een apart verhaal, een bijzonder uiterlijk of is er op een andere manier iets over te vertellen? Stuur een foto en korte beschrijving van wat kenmerkend is voor jouw preekstoel naar tips@protestantsekerk.nl. Wellicht krijgt de preekstoel van jouw gemeente een plek in het magazine.

Ook interessant

Pinksteren is het feest van geestkracht, bezieling, lofprijzing en vreugde. Maar hoe mooi het ook is om samen volop dit feest van de Geest te vieren, Pinksteren brengt wel een risico met zich mee, aldus scriba ds. René de Reuver. “Wie alles bij het oude wil houden, kan het pinksterfeest beter niet vieren.” 

Lees verder

In het pas verschenen boek ‘Zeven brieven uit de wereldkerk’ houden zeven niet-westerse kerkleiders en theologen uit het netwerk van Kerk in Actie, GZB en Verre Naasten de kerk in Nederland een spiegel voor. In een online seminar op 14 juni praten we door over de brieven en over wat we kunnen leren over kerk-zijn in moeilijke tijden. Doe mee!

Aanmelden

Het is belangrijk dat jongeren in de kerk een stem krijgen, want zij hebben ons wat te vertellen. Dat merken ook theologiedocenten Thijs en Marike Blok in Zambia. Ze werken daar als uitgezonden medewerkers van Kerk in Actie en spraken met de jonge Wilson, die een dramagroep startte na heftige gebeurtenissen in zijn leven.

Lees hun nieuwste blog

Toegenomen migratie brengt voor de kerk in ons land spannende vragen mee. Op maandag 27 juni bieden organisaties die samenwerken op het gebied van kerk & migranten - waaronder de Protestantse Kerk Nederland - een zomerconferentie aan voor predikanten en voorgangers waarin deze vragen besproken worden. 

Doe mee

Collecterooster

Collecterooster 2022
Afdragen eerdere collectes

Nieuwe vacatures

Secretarieel medewerker Parkstraatgemeente Arnhem (12 uur) | Kerkelijk werker m/v Elim (8 uur) | Predikant(e) Voorhout (24 uur) | Predikant Hilversum (20 uur) | Redactiestagiair bij Petrus in het land / De verwondering / Jacobine (36 uur) | Enthousiaste jongerenwerker Zwartsluis (16 uur)Studentenpastor Wageningen (20 uur) | Kerkelijk werker pastoraat Alphen aan den Rijn (20 uur)
Alle vacatures
Bekijk ook: beroepingsberichten van afgelopen week
Copyright © 2022, Protestantse Kerk in Nederland. Alle rechten voorbehouden. 

Protestantse Kerk in Nederland
Joseph Haydnlaan 2a
3533 AE Utrecht

Hebt u vragen naar aanleiding van deze nieuwsbrief?
Mail dan naar info@protestantsekerk.nl.

Klik hier om uw e-mailadres te wijzigen, zodat u de nieuwsbrief op een ander adres ontvangt.
Let op: Deze wijziging is alleen van toepassing op uw abonnement op deze nieuwsbrief! 

Wilt u deze e-mails niet meer ontvangen? U kunt zich hier uitschrijven.
Volg ons online
Twitter
Facebook
Website