De twee afspraken van de maand juni 
de vierde editie van ‘Anna en de Veldverslagen’ 
en het ZomerConcert 2022 met Brassband Bacchus.
‘Anna en de veldverslagen/4’ Obi Okigbo in gesprek met Anna Luyten op zondag 26 juni 2022 om 17.00.

Genezende verhalen vertellen met haar grote beeldende kracht. In visueel werk oude verhalen hervertellen, steeds opnieuw. Het landschap van haar jeugd blijvend wakker houden en oproepen. Dat is de grote kracht van kunstenaar Obi Okigbo.

Anna Luyten spreekt met de Nigeriaanse kunstenaar Obi Okigbo over het levend houden van herinneringen en de velden van het geheugen.

Okigbo werd geboren in Nigeria. Nu leeft ze tussen Brussel en Nigeria. In december werkte ze een paar weken in De School van Gaasbeek, aan een installatie gebouwd uit tekeningen in inkt en stift, schilderijen, klassieke weefsels, zijde …waarin ze via een verwijzing aan het Lam Gods van Gebroeders Van Eyck een ode brengt aan de mensen uit haar leven.

In 2005 stichtte ze de Christopher Okigbo foundation die onderzoek doet naar het werk van haar vader en dichter Christopher Okigbo. Zijn poëzie is wereldwijd zeer gewaardeerd en gekend. Hij stierf in 1967, terwijl hij vocht in de Biafra oorlog.

Anna Luyten vertaalde in samenspraak met Obi Okigbo enkele van zijn gedichten uit de in 1971 postuum verschenen verzamelbundel “Labyrinths, with Path of thunder”. Samen met Obi Okigbo leest ze enkele van zijn gedichten en gaat ze dieper in op de beeldende kracht van Obi’s installaties en “de horizon van het onbekende”.
Informatie op de web klik hier.
 ‘Je kan gratis deelnemen aan ‘Anna en de Veldverslagen’. Je kan zonder reserveren komen al is een berichtje ‘dat je er bij zal zijn’ op info@deschoolvangaasbeek.eu altijd prettig. Er zijn drankjes en ander lekkers ter beschikking.’
Eindelijk weer een vriendenavond’ met het ZomerConcert 2022! Op 28 juni 2022! Noteer de datum in je agenda! Volgende week komt er een uitgebreidere nieuwsbrief over deze ‘eindelijk weer een vriendenavond’ en het ZomerConcert 2022 met Brassband Bacchus.
Dé gelegenheid om opnieuw of om nieuwe ‘vriend van De School van Gaasbeek’ te worden! En een uniek ZomerConcert mee te maken. Uiteraard zijn we blij u de Brassband Bacchus aan te bieden. Ze vallen in alle mogelijke nationale en internationale wedstrijden in de prijzen. En geloof ons, al zijn ze van Lennik, het is echt wel uitzonderlijk om zo’n concert in Gaasbeek te kunnen meemaken.

De Vriendenavond waren steeds fijne momenten en met het ZomerConcert 2022 op dinsdag 28 juni wordt het in 2022 wel heel bijzonder. Niet alleen wegens het concert, het verzorgde buffet en de keurige ontvangst maar ook door de aanwezigheid van een uitgelezen groepje vrienden. De vriendenavond is daardoor een sterk netwerkmoment voor de regio.

Word vriend hier: http://www.deschoolvangaasbeek.eu/zomerconcert-2022/


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
de School van Gaasbeek · Donkerstraat 32 · Gaasbeek 1750 · Belgium

Email Marketing Powered by Mailchimp