Copy
View this email in your browser
 

Nieuwsbrief Stip december 2017 – februari 2018

Tijd om terug te blikken, stil te staan en nieuwe plannen te maken! In onze nieuwsbrieven blikken we terug en kijken we vooruit. Wil je op de hoogte blijven van recente ontwikkelingen? Scrol dan naar beneden! 

In deze nieuwsbrief kun je onze laatste activiteiten en de planning voor de komende maanden bekijken met onder andere bezoeken aan Tweede Kamerleden (Hoger Onderwijs woordvoerders) in de Tweede Kamer der Staten-Generaal! 

Studentenplatform Nederland Stip wenst u een leerzame 2018!

ActiviteitenMeet & Greet met Stip

7 december 2017

Op donderdag 7 december 2017 zijn onze vrijwilligers, studenten en partners in het kader van de Nationale vrijwilligersdag bijeengekomen in de nieuwe kantoorruimte. Op deze avond hebben wij onze eigen vrijwilligers, studenten en actieve leden in het zonnetje gezet voor hun waardevolle inzet voor de samenleving. Daarnaast hebben wij onze nieuwe kantoorruimte gelanceerd en daarbij inhoudelijk aan tafels gesprekken gevoerd over vrijwilligers. De avond hebben we afgesloten met het delen van de resultaten en een gezellige borrel.

Bekijk hier de videoclip!

Lees verder...


 

Mensenrechten bijeenkomst

10 december 2017

Het is de Internationale dag van de Mensenrechten. Op deze dag staan miljoenen mensen over de hele wereld stil bij het belang van Mensenrechten om hiermee het belang van mensenrechten te onderstrepen. Lang niet voor iedereen zijn mensenrechten gewaarborgd. Maar welke rechten heb je nou eigenlijk als student? Om studenten te informeren en activeren, hebben wij in samenwerking met het College voor de Rechten van de Mens een bijeenkomst georganiseerd rondom het thema mensenrechten in Nederland.

Lees verder...Theater Meervaart D.A.D.


Een must see! De theathervoorstelling D.A.D. van Nasrdin Dchar (Gouden kalf winnaar in 2011) is een absolute aanrader. Een ontroerende, verbindende, prachtige kijk op het leven als zoon, vader, vriend, acteur, moslim, Nederlander, Marokkaan, mens en man. Ruim vijftig Stipstudenten hebben verschillende voorstellingen bijgewoond. Na de voorstelling van dinsdagavond 27 november hebben wij, als kers op de taart, nagepraat met Nasrdin Dchar en zijn we met hem uit eten geweest! 

Lees verder...Kerstdiners


December is de maand van Kerst, de maand van het samen zijn en elkaar ontmoeten, de maand van delen en reflectie. Een maand waarin familie en vrienden, jong en oud elkaar vinden, de zorgen even aan de kant zetten en samen cadeautjes uitpakken. In deze maand hebben Stipstudenten van deze gelegenheid gebruik gemaakt door deel te nemen aan verschillende diners en bijeenkomsten rondom kerst!

Lees verder...
Bekijk alle activiteiten op onze website
Nasrdin Dchar heeft ook een videoboodschap aan Stip studenten. Bekijk hier zijn boodschap!

Nieuwe website

Heb je onze nieuwe website nog niet bekeken? Neem snel een kijkje op www.stipstudenten.nl, mocht je suggesties hebben voor verbeteringen dan horen we dat graag via het contactformulier! Vergeet ons niet te liken en volgen op social media!

Word lid! Doe mee en werk samen met ons aan het behartigen van de belangen en behoeften van studenten.

In de planning:


Elke maand krijgen Stipstudenten rondleidingen door de Tweede Kamer in Den Haag en maken zij kennis met Hoger Onderwijswoordvoerders van de Partij die ons op de desbetreffende dag zal ontvangen. Alvorens de hierboven genoemde bezoeken zal er een inhoudelijke voorbereidingssessie worden gehouden in Den Haag, bij de VSNU. Wil je graag deelnemen aan een van de kamerbezoeken? Meld je dan snel aan voor een van de volgende data door een mail -waarin je kort je motivatie weergeeft- naar info@stipstudenten.nl te sturen. We komen je graag tegen op een van de onderstaande bijeenkomsten.   

Agenda:


Donderdag 11 januari 2018
tussen 15.30-16.30 bij VVD


Vrijdag 9 februari 2018
tussen 12.30-13.30 bij PvdA


Donderdag 22 februari 2018
tussen 14.00-16.00 bij CDA

Meer activiteiten:

  • Studiereizen & Excursies 
  • Nieuwjaarsrecepties 
  • Stip Scholingsdag
  • Trainingen
  • Tweedekamerbezoeken
Meld je aan!

Partners & Samenwerkingen

In de maand november en december stond met name de samenwerking en partneruitbreiding centraal. Om (nog meer) zichtbaarheid, transparantie, zelfactualisatie, nieuwe verbindingen en krachten te vergroten, is het belangrijk om samen te werken. Ons doel is om samen programma's te organiseren die bijdragen aan persoonlijke en professionele groei van studenten en om doelgroepen met elkaar in contact te brengen. Door doelgroepen met elkaar te verbinden, willen wij werken aan betere binding tussen studenten, elkaar laten ontmoeten en beter leren kennen. Niet concurreren, maar samenwerken! Als Stip werken we samen met verschillende partners over het hele land. Zo werken we onder andere samen met: SV Legulas, Kompas Studenten, Unique Studenten, SV Lunastrum, Vereniging Mensa, Pakhuis de Zwijger, Politieke Jongerenorganisaties (CDJA, JS, JD, DWARS), Lsvb, ISO, House of Deep Democracy, Diversiteit experticecentrum ECHO en het College voor de Rechten van de Mens. 

Volg ons op:

Facebook
Twitter
Instagram
LinkedIn
Graag tot onze volgende nieuwsbrief!
Deze e-mail is verstuurd aan <<Email Address>>.

Als u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen, kunt u zich hier afmelden.

Email Marketing Powered by Mailchimp

  Powered by MailChimp