Copy
View this email in your browser

Hallo beste <<Voornaam>>,

De bomen onthulden meer van hun groen, het lucht was in zijn meest blauwe vorm en de wolken waren zo dichtbij dat je erop wilde zitten. We werden getankt met een dagelijkse dosis natuurlijke energie. In deze nieuwsbrief hebben we voor jou de ontspannende highlights van mei op een rijtje gezet. We blikken terug op: de Wall of Stip, de workshop Adolescentiepsychologie, de 4 mei Dodenherdenking en Fittie de Podcast. Tot slot schrijft Hagar een inspirerende anekdote met een belangrijke tip die ons dichter bij onszelf brengt. Have a look en veel lees- en kijkplezier!

Wall of Stip


Mei was de maand van de innerlijke strijd. De strijd die ons tot mens maakt, ons vormt tot een betere versie van onszelf. Ons laat confronteren en de moed laat zoeken om onze valkuilen te herkennen. Uiteindelijk hebben we geleerd dat valkuilen afkomstig zijn van onze kwaliteiten en wij deze kunnen vermijden door juist aan onze kwaliteiten te werken. In deze editie van de Wall of Stip heeft ons achterban elkaar aangemoedigd in hun strijd en samen ontspannen in de natuur.


Workshop Adolescentiepsychologie

 
Hi! Een paar weken terug had ik de workshop over Adolescentiepsychologie gevolgd van Mariëlle Theunissen. Ik heb dit jaar veel ervaring opgedaan als junior begeleider en hiervoor ben ik 3 jaar lang bijlesdocent geweest. Ondanks mijn ervaringen heb ik erg veel geleerd van deze workshop. 

Voorheen had ik nooit stilgestaan over hoe ik mijn leerlingen meer kon motiveren. Dankzij deze workshop heb ik geleerd dat er verschillende soorten motivatie bestaan. Intrinsieke en extrinsieke motivatie. Wat mij het meest bijbleef is hoe ik extrinsieke motivatie in mijn lessen kan toepassen. Complimenten geven, trakteren en spelletjes beloven zijn hier simpele voorbeelden van. 

Ik kwam met de vraag: “Hoe kunnen we de relatie tussen docent en leerling zo verbeteren, dat de leerlingen altijd vragen durven te stellen.” Na de tips die ik kreeg van Mariëlle stellen mijn leerlingen vaker vragen en zijn ze ook nog eens veel comfortabeler. Iets wat ik ook meeneem is dat je nooit de vraag moet stellen: “Zijn er nog vragen?”. Vanaf nu formuleer ik de vraag als volgt: “Welke vragen hebben jullie nog?”

De interactieve delen van deze workshop vond ik het leukst en het meest leerzaam. Ik had de kans gekregen om te discussiëren en vragen te stellen aan andere begeleiders en natuurlijk de onderwijskundige Mariëlle Theunissen. Dankzij deze workshop heb ik nog veel meer tips & tricks meegekregen in mijn koffer en heb ik mijn netwerk kunnen uitbreiden. Een aanrader dus!

- Ranagül Kocaer, Stip leerlingenbegeleider regio Rotterdam

 
Klik op de onderstaande afbeelding om de compilatie van de workshop Adolescentiepsychologie te bekijken!
 

4 mei Dodenherdenking


Ook wij waren met de Legulas studenten aanwezig bij de dodenherdenking op het Domplein.
Een rakende voorstelling “Truus”, een onvergetelijke stiltetocht en een solidaire slotceremonie met commando’s, politieagenten, veteranen, de burgemeester en tig veel andere Utrechtsers.

Maar..
Wij als interculturele studentenorganisatie denken dat 4 mei nog niet goed genoeg leeft in het leven van sommige bi-culturele studenten. Op 4 mei herdenken wij zo veel mensen, vooral het thema “Vrijheid” en “mens zijn” is zo een centraal en verbindend iets, daar mag niemand aan ontbreken.

Wij hopen volgend jaar nog meer studenten te bereiken en de traditie van het herdenken van alle helden die voor dit thema zijn gevallen door te geven.

🕊

- Berat, voorzitter bij SV Legulas 


Klik op de onderstaande afbeelding om meer foto's & video's te bekijken! 

Fittie de Podcast


Fittie = strijd/gevecht in straattaal

En een toepasselijke naam naar ons mening voor de struggles van een biculturele student door zijn/haar/hen dubbele achtergrond en normen/waardes.

Mijn vriend Halid en ik praten vaak over de uitdagingen en grappige situaties waarin wij in belanden door onze biculturele achtergrond.
Ik luister naar studentenpodcasts, maar kwam weinig tegen waarin ik herkenbare dingen hoorde.

Dan maar een eigen podcast gestart :)

Vind onderin en volg FittiedePodcast op Spotify en Instagram, waarin wij (Halid en Berat) jou meenemen in onze grappige struggles en ook praktische tips delen over hoe wij (en anderen) ermee zijn omgegaan. Humor, het contrast tussen de witte- (*inheemse) en de bicu student, en de hoofdboodschap “wees gewoon jezelf” staan centraal.

Spotify: FittiedePodcast 
Instagram: @Fittiedepodcast

*inside joke


- Berat, Dagelijks Bestuurslid Stip Studentenplatform
 

Blog van Hagar

The reasons why you should (not)?

Deze week wisselden mijn vrienden en ik een leuke en grappige TikTok. De video ging over een meisje die beschreef waarom een man haar vriendin wel of juist niet zou moeten daten. Al snel kwam het idee om hetzelfde te doen met mijn vrienden en maakten wij allemaal lijstjes met redenen waarom je wel én waarom je niet degene moest daten.
 
Wat startte als grap werd al vrij snel een serieuzere zaak voor mij. Hoe zouden mijn vrienden mij eigenlijk beschrijven? Ik werd er een tikkeltje nerveus van. Wat zou ik kunnen verwachten? Wat zullen zij allemaal neerzetten? 
Ik kreeg toen van een aantal vriendinnen lijstjes die erg op elkaar leken. Beide vrienden kennen elkaar niet, dus van stiekem meningen uitwisselen is geen sprake. Toch was het lijstje vrijwel identiek. Zij zagen mij als een sterk, lief, uitgesproken en spontane dame. De negatieve -of minder leuke- eigenschappen waren: koppig, weer uitgesproken en dat ik niet kan koken (wat nog onveranderd is). Ik was een beetje verbaasd. Hoe kan een positief eigenschap ook een negatieve zijn? Eén van mijn vriendinnen zei: “Omdat jij als persoon weet wat je wil en wat je niet wil, kan dat je prima helpen maar ook een beetje belemmeren. Je kan moeilijk van mening veranderen. Je bent standvastig en een beetje koppig dan”. Mijn andere vriendin: “Vaak zeggen mensen maak van je negatieve kanten ook jouw positieve kanten. In jouw geval neem je het heel erg letterlijk!” Dit begreep ik :)
 
Al met al is het geinig, maar vooral ook leerzaam, om samen met jouw vrienden dit soort lijsten te maken. Niet per se om dat hele dating gebeuren, maar om te weten hoe jouw vrienden je daadwerkelijk zien.  Misschien geeft dat jou een betere perspectief van wie jij werkelijk bent en fungeert het als mooi eye-opener voor jouw persoonlijke ontwikkeling. Complimenten kunnen je een boost geven, maar ook het belichten van je negatieve eigenschappen kunnen jou helpen reflecteren. Maar bovenal, heb je weer wat leuks om over te praten met je vrienden!
 

Volg ons via Instagram, Facebook, Twitter en LinkedIn om sneller op de hoogte te blijven. Tot de volgende nieuwsbrief!

Volg ons op:

Facebook
Twitter
Instagram
LinkedIn
Graag tot onze volgende nieuwsbrief!
Deze e-mail is verstuurd aan <<E-mailadres>>.

Als u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen, kunt u zich hier afmelden.

  Email Marketing Powered by Mailchimp