Copy
Lichtconcept bij Hotel Roermond | Tijd voor tuinverlichting | Light + Building beurs in Frankfurt | Actie april.
Lichtbron - April 2018
Leuk dat u onze nieuwsbrief weer gaat lezen! In deze editie van de lichtbron tonen wij met trots het eindresultaat bij Hotel Roermond, praten wij u bij over ons bezoek aan de grootste verlichtingsbeurs van Europa, verlengen wij onze actie van maart en wordt het weer tijd voor tuinverlichting..
In de spotlight
Insert alt text here
Lichtconcept bij Hotel Roermond
Afgelopen maand opende het gloednieuwe en prachtige Hotel Roermond en Restaurant De Lobby haar deuren. De eigenaar en binnenhuisarchitect benaderden Pro-Light voor het lichtconcept. Het moderne hotel heeft ontzettend veel te bieden. Hotel Roermond heeft een eigen ruim opgezette parkeergarage,  een inpandige fietsenstalling en oplaadpunten voor elektrische auto’s. Het hotel is met zijn 58 kamers, waarvan 8 suites, een middelgroot hotel dat 4 sterren luxe biedt voor een 3 sterren prijs.

Insert alt text here

Insert alt text here

Insert alt text here

Insert alt text here

Binnen het hotel kunt u lunchen en dineren in brasserie De Lobby en hier ’s ochtends genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet. Of u nu Roermond bezoekt voor een zakelijk verblijf, een romantisch weekendje weg of een heerlijke shopping trip, Hotel Roermond is de perfecte uitvalsbasis in hartje stad.

Zowel Eigenaar als Pro-Light is trots op het eindresultaat. Wij danken Hotel Roermond voor deze unieke kans en de fijne samenwerking! .

U vindt het artikel op onze website.
Wist u dat?
Insert alt text here
Het weer tijd wordt voor tuinverlichting...
Het voorjaar komt eraan en dat betekent dat we weer mogen gaan genieten van onze tuin. Naast de juiste sfeerverlichting zijn er vele verschillende verlichtingstypen….van grondspots tot bollards (paaltjes). Daarnaast komt u voor verschillende keuzes te staan zoals automatische inschakeling bij beweging of constante schemer. Er wordt vaak gezegd dat binnenverlichting een woonkamer of keuken kan maken of breken. Dit principe is ook van toepassing op buitenverlichting. Naast uw huis zelf, is de omgeving even belangrijk en heeft het volledige aandacht nodig als het gaat om de juiste selectie van verlichting.

We hebben een aantal tips (do’s and dont’s) voor u op een rij gezet over tuinverlichting. Om de perfecte buitenverlichting te kiezen, is het sterk aangeraden om een beroep te doen op een lichtexpert. Hij of zij kan bepalen welk type verlichting het beste kan worden gebruikt. Wij adviseren u rekening houden met de volgende do's en don'ts om het perfecte resultaat te bereiken.

Do's
Begin bij uw huis
Uw huis is het middelpunt van uw grond. Door gebruik te maken van de juiste verlichting, wordt de zichtbaarheid in het donker versterkt. Bovendien draagt het bij aan de beveiliging van uw eigendom. Tijdens de installatie is het van cruciaal belang dat zowel de muren als de architecturale elementen van uw huis voldoende worden verlicht.

Gebruik van schaduw
Buitenverlichting is niet alleen een afspiegeling van wat kan worden verlicht, maar legt de focus op het samenspel van licht en schaduw. Bijvoorbeeld: door lampen aan de basis te gebruiken om op een stenen muur te schijnen, zal de textuur van het materiaal worden geaccentueerd om zodoende een bepaald niveau van diepte te creëren.

Werk met diepte
Diepte en lichte textuur worden gecreëerd door verschillende lichtlagen te gebruiken. Stelt u zich voor dat u een mooi object in uw tuin hebt dat u zou willen belichten. Bij het opstellen van de verlichting vanuit verschillende hoeken, zal het object de blikvanger van uw tuin zijn, in plaats van de verlichting zelf. Dit creëert een uniek effect dat de visuele sterkte van het object niet verstoort. Bovendien kunt u een visuele diepte toevoegen aan de buitenruimte door uw buitenverlichting correct te plaatsen. We zien vaak dat alleen de façade of het terras verlicht is en van binnenuit een grote zwarte diepte creëert. Je kunt deze bijwerking gemakkelijk oplossen door een paar bomen / objecten in de omtrek van je huis te verlichten. Hiermee vergroot u de buitenruimte en het gevoel van veiligheid rondom uw huis.

Insert alt text here
Ga voor kwaliteit
Het lijkt misschien normaal, maar het is beter om materiaal van hoge kwaliteit te kiezen. Op de lange termijn zal dit voordeliger zijn, dan kiezen voor goedkopere alternatieven die in de loop van de tijd sneller vervallen. Bovendien is kwalitatieve verlichting vaak zuiniger door de keuze van materialen en het type armaturen dat wordt gebruikt. Pro-Light werkt daarom alleen met A-fabrikanten wanneer het om buitenverlichting gaat. Denk hierbij aan merken als Bega, Royal Botania, SG en Multiline.

Dont's
Vermijd rechte lijnen
Een veelgemaakte fout is het plaatsen van verlichtingsarmaturen in een rechte lijn, langs een pad bijvoorbeeld. Het geeft het onaangename gevoel dat je op een oprijlaan of op een startbaan van een vliegtuig loopt. Wees creatief en speel met de esthetiek om een unieke belichtingservaring te creëren.

Vergeet details niet
Over het algemeen is er een sterke focus op grote aspecten voor buitenverlichting, zoals bomen en sculpturen. Details worden vaak vergeten, terwijl ze een beslissend effect kunnen hebben. Zoek daarom naar kleine gebieden die kunnen worden geaccentueerd met de juiste verlichting. Dit komt de consistentie van het grotere plaatje ten goede.

Beperk de keuzes
Zoals eerder vermeld, begint alles bij uw huis zelf. Het is van cruciaal belang om dezelfde verlichtingsstijl te behouden en een ongeordende reeks lichten te vermijden. Vergeet niet om ook naar de locatie van de armaturen te kijken en een passend model te kiezen. Op deze manier vermijdt u een wanordelijke overmaat aan allerlei modellen.

Pro-Light ondersteunt haar partners met de realisatie en visualisatie van tuinplannen. Advies nodig voor tuinverlichting? Neem dan gerust contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek met een van onze lichtspecialisten.
Branchenieuws
Insert alt text here
Bezoek aan grootste Lichtbeurs van Europa
De tweejaarlijkse vakbeurs Light + Building heeft de balans van de 2018-editie opgemaakt. Het resultaat? Een recordaantal bezoekers en een recordaantal exposanten. Het aantal exposanten dat in Frankfurt acte de présence gaf nam toe van 2.626 naar 2.714 stuks. Het aantal bezoekers steeg van 216.610 naar 220.000. Waar de exposanten uit 55 landen afkomstig waren, kwamen de bezoekers uit 177 verschillende landen. 52 procent van de exposanten en 70 procent van de bezoekers kwam daarbij van buiten Duitsland. De meeste bezoekers kwamen uit Duitsland, gevolgd door China, Italië, Nederland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Zwitserland en België. Overigens heeft 90 procent van de exposanten de economische vooruitzichten bestempeld als ‘goed’.
‘Gedurende 6 dagen presenteerde Light + Building een overvloed aan innovaties’, aldus Wolfgang Marzin, President en chief executive officer van Messe Frankfurt. ‘Alle betrokkenen - exposanten, partners en bezoekers - waren blij met de beurs en deze positieve stemming was in alle zalen aanwezig. De opleving in de sector zet door.’

Uiteraard heeft team Pro-Light ook een bezoek gebracht aan de meest toonaangevende lichtbeurs ter wereld. Gedurende de 2 dagen die we hier besteed hebben, zijn we verrast door het enorme aanbod, de prachtige stands en vooral nieuwe ontwikkelingen en innovaties. Diverse bekende alsook onbekende merken hebben ons geïnformeerd over de nieuwste producten, technieken en mogelijkheden.

Het meest innovatieve product op deze beurs was ons inziens de daglicht simulatie van CoeLux. Dit bedrijf produceert verlichtingssystemen met het werkelijke effect van natuurlijk zonlicht. Een realistische zon kan worden waargenomen tegen een diep blauwe hemel. Ook het creëren van een maan met donkere hemel behoort tot de mogelijkheden. Baanbrekend wat ons betreft. Ideaal om toe te passen in een omgeving onder de grond of een ruimte waar weinig tot geen daglicht binnen valt.

Insert alt text here
Het aantal hallen met decoratieve en technische verlichting was wederom enorm. Heerlijk om door deze hallen te lopen en inspiratie op te doen voor het maken van creatieve en technische plannen. Naast onze bekende partners trok ook het merk Occhio onze aandacht. Met een stand van maar liefst 600m2 presenteerden zij een ‘High-rise’ tentoonstelling. De High-rise creëert woonruimtes die het effect van licht weergeven. Occhio liet hierin zien dat zij zowel toepasbaar zijn op residentieel als op zakelijk gebied. Binnenkort zal dit unieke en hoogwaardige merk ook bij Pro-Light leverbaar zijn.

Insert alt text here
Wat tot slot opviel bij de toonaangevende fabrikanten is de ontwikkeling van Human Centric Lighting. Human Centric Lighting beïnvloed het biologische ritme (circadiaan ritme) van een persoon. Verlichting kan ingezet worden om het welzijn, het humeur en de gezondheid van de mens te ondersteunen. Human Centric Lighting is erg geschikt voor bijvoorbeeld onderwijsinstellingen, gezondheidszorg en kantooromgevingen. Human Centric Lighting wordt gecreëerd door het in cyclus veranderen van de kleur (koel/warm wit) en de intensiteit van het licht. Warm wit licht zorgt voor ontspanning, koel wit licht zorgt voor meer energie.

Insert alt text here
De nodige kilometers zijn gewandeld tijdens deze dagen om ons creatieve en technische brein bij te spijkeren. Al deze informatie nemen wij mee naar huis en zal worden toegepast in ons advies en lichtplannen. Wij kijken dan ook terug op een geslaagd beursbezoek waar we veel kennis hebben opgedaan en leuke zakenrelaties hebben onderhouden.

Actie! Wegens succes verlengd!
Insert alt text here
De ultieme fase afsnij dimmer
Het wordt ook wel de alleskunner onder de fase afsnij dimmers genoemd. Nagenoeg alle led armaturen kunnen zonder problemen gedimd worden. De dimmer is geschikt voor schakelmateriaal van bijna alle A-merk fabrikanten zoals Gira, Berker en Jung. Daarnaast is de dimmer voorzien van softstart en smooth dimming. Veel tevreden installateurs gingen u voor, probeer ‘m nu.

April ACTIE!!:
Profiteer nu: 4 stuks voor € 100,- (ex. btw) Nu volop verkrijgbaar bij Pro-Light.Deze e-mail is verstuurd naar <<Email Address>>
waarom ontvang ik dit?    uitschrijven van deze lijst    nieuwsbrief abonnement updaten
Pro-Light · Gouverneurlaan 3 · Weert, Limburg 6002 EC · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp