Copy

Monthly Newsletter

Март 2019

CREATE&GROW - Creative Sofia meets Creative Vienna
 

На 22-ри февруари, екипът ни имаше удоволствието да стане част от конференцията на градовете, организирана от Stadt Wien и Столична община. Vienna Business Agency представи възможностите за експандиране на международни фирми във Виена, а Sofia Investment Agency визията си за креативна София.

Мартин Кадинов, регионален мениджър на ESL за Югоизточна Европа, както и част от екипа на Game Dev Summit, разказа пред гостите на конференцията за екосистемата на българската game development индустрия, както и за развитието на електронните спортове в страната.

В събитието, посветено на творческите индустрии, се включиха още представители Nu Boyana Film Studios Studio Zmei, ARTery, Ligna Group, NO BLINK, Creative Industries, които споделиха, както успешния си опит, така и визията си за креативна София.
Save the date!

Третото издание на Dev.Play Conference 2019, ще се проведе на 7-ти и 8-ми ноември в Букурещ, Румъния.
Събитието, което събира разработчици на игри от цял свят, издатели, indie студиа, както и компании, свързани със света на игрите, е отворено за участие от и българска страна. Ако имате идея как бихте могли да се включите - през последните години няколко родни компании вече взеха участие в indie изложението - моля, свържете се с нас.

 
Участие на български game dev студиа в Ningbo Culture Industries Fair
 

Две български студиа - Repulse и Gameline ще представят страната ни на международното изложение на креативните индустрии в Китай - Ningbo Culture Industries Fair, което ще се проведе между 11-ти и 16-ти април в Ningbo International Convention and Exhibition Center. Целта на Ningbo Culture Industries Fair е насърчаването на сътрудничество между Китай и международни фирми. Изложението е разделено на 8 изложбени зали с обща площ 50 000 кв.м.

Българското участие на game dev студиа в рамките на изложението, което се организира за четвърта поредна година и до момента е посетено от над 700 000 души, е резултат от новото партньорство на Game Dev Summit и Китайския Културен Център в София, за което скоро ще ви разкажем още.
SYSF Games and AI edition
Нашите партньори от Hardcore Game Jam и SySF ви канят на представянето на игрите, направени в рамките на Hack & Design Challenge: Make Games and AI - събитието, което срещна game dev индустрията с разработчиците на изкуствен интелект.
SYSF Games and AI edition - 5-ти април 2019 в Puzl CowOrKing

Създателите - дигиталните оптимисти на България
 

От месец февруари стартира нов подкаст, чиято цел е да представи дигиталното общество в България, и да разказва за хората, които ежедневно инвестират време, идеи, пари и развиват този бизнес у нас.

В подкастът, в който участва и член на нашия екип - Хелиана Велинова, до момента са взели участие представители и на българската game dev сцена: Надежда “Хера” Данабашева и Мартин Кадинов.

Очаквайте на 4-ти април интервю с Мони Дочев от Imperia Online.
"Startup incoming mission" - Чехия

Имаме удоволствието да споделим с Вас покана за едноседмичната стартъп програма „Startup incoming mission“, която ще се проведе на 8-12-ти април 2019 г. в Прага в рамките на най-голямото стартъп събитие в Чехия - Startup World Cup & Summit. Програмата е отворена за Столични предприемачи и стартиращи компании с интерес към стартъп и бизнес средата в Чешката република. Организатор на инициативата e Чешката агенция за инвестиции CzechInvest. Регистрацията е отворена до 22-ри, март.Повече информация за програмата, както и подробности и съдействие за участие можете на намерите на СТИВ Чехия

На сайта ни www.gamedevsummit.com може да намерите актуална информация за българските game dev студия. Ако името ви не фигурира в този списък - попълнете анкетата, за да ви добавим.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Game Dev Summit · Sofia · 63 William Gladstone str · Sofia 1000 · Bulgaria

Email Marketing Powered by Mailchimp