Copy

Monthly Newsletter

Новини от българската game dev индустрия

Българско участие на тазгодишното издание на Digital Dragons
 

Наближава тазгодишното издание на едно от големите бизнес събития в Европа, посветено на game dev индустрията - Digital Dragons.
Ето и българските студиа, които ще заминат за Полша, за да представят страната ни и своите игри на междунардона сцена: разработчиците от базираното в София студио -  Gameline, независимата компания за разработка на видео игри за виртуална реалност, намираща се в сърцето на град Пловдив - Repulse, разработчиците на Mobile Sports Simulator/RPG - Eskape2play, разработчиците на 2D мобилни игри - Gadjets Gaming и Мaxgamer, които са фокусирани в разработването на приложения и игри за виртуална реалност.
Код за намаление за билет за Digital Dragons > GameDevSummit_DD2019
Creative Assembly официално откри новия си офис в София

Студиото за компютърни игри Creative Assembly официално откри новия си офис в София. Той е с площ от 1750 кв. м. и с капацитет  до 150 човека,
По време на събитието, по случай откриването, японският гигант SEGA, собственик на студиото, обяви планове да премести част от QA операциите си в България до 2021.
Честито! 
Tom Clancy's The Division 2

Две седмици след официалната премиера на играта Tom Clancy's The Division 2, Ubisoft Sofia отпразнуваха подобаващо своя успех с незабравимо парти, в столичният клуб "Mixtape" 5. На партито присъства екипът на компанията, професионалисти от game dev индустрията  и много от играчите и феновете от общността Tom Clancy’s The Division Bulgaria.
Желаем им успех с новото заглавие!

Chobolabs: Една стратегия и много уроци в правенето на game dev бизнес с рисков капитал


След като събират почти $10 млн. капитал за последните седем години и увеличават броя на играчите в играта "Mayhem" на повече от 1 млн., през април тази година, предприемачите Деян Витанов и Петър Добрев финализираха сливането на тяхната компания с американско-японската фирма Game Closure. 
Повече за създаването на устойчив бизнес в сферата на game development-а може да прочетете на >>http://bit.ly/2Zt013i
Hardcore Game Jam 2019

От 26-ти до 28-ми юли 2019г., в български планински курорт Цигов Чарг, намиращ се на югозападния бряг на язовир „Батак“ ще се проведе тазгодишното издание на Hardcore Game Jam. Повече информация за  събитието, може да намерите на >> http://bit.ly/2Xyuhbf

Покана за участие! 
 
Четвърто издание на надпреварата, организирана от партньорите ни от Balkan Gaming Expo ще премине под слогана „Карта на пътя към успеха.
Специално обособената “Стартъп зона” ще даде възможност на стартиращи компании с интерес към индустрията да се включат в рамките на изложението, a по време на състезанието, което ще се проведе на 21 ноември, всяка компания ще представи пред публиката своя проект/продукт или услуга. През 2018-та година, по време на третото издание на конкурса на сцената презентираха своите идеи и бизнес концепции млади, технологични фирми и предприемачи в областта на спортните залагания, blockchain и gamification решения, VR технологии, PC-mobile крос платформи за онлайн игри и редица софтуерни решения. Специално обособената “Стартъп зона” ще даде възможност на стартиращи компании от индустрията да се включат в рамките на изложението, a по време на състезанието “Gaming StartUp Challenge”, всяка компания ще представи пред публиката своя проект. Презентациите ще бъдат оценени от жури, състоящо се от професионалисти от игралната индустрия, предприемачеството, медиите и неправителствения сектор.
Допълнителна инфирмация: www.balkangamingexpo.com
На сайта ни www.gamedevsummit.com може да намерите актуална информация за българските game dev студия. Ако името ви не фигурирате в този списък - попълнете анкетата, за да ви добавим.

Ако имате новина, за която смятате, че трябва да бъде добавена в месечния ни newsletter - пишете ни на >>  h.vellinova@beyound-ent.com
 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Game Dev Summit · Sofia · 63 William Gladstone str · Sofia 1000 · Bulgaria

Email Marketing Powered by Mailchimp