Copy


Monthly Newsletter: May

Новини от българската game dev индустрия


Българското участие на
Digital Dragons


Пет български компании представиха страната ни в рамките на международната конференция за game development Digital Dragons, на която Game Dev Summit партнира. 
На специално създаден щанд българските студиа RepulseVR A&B, ESKAPE2PLAYGameLine и Gadjets  имаха възможност да представят своите игри пред международна публика.

Пожелаваме им успех и още много изложения заедно!

Pop-Up Game Dev Summit: Аниматорите

На 20-ти май се проведе мини Game Dev Summit в Cush.Bar. Специален гост на Pop-Up събитието бе аниматорът Martin Stoimenov, част от екипа на Electronic Arts (EA), в чийто кариерен път може да се открият компании като Capcom, Axis Animations и Ubisoft. В разговора се включи и  Lyubomir Iliev от Ivent Games.

Мултидисциплинарна творческа академия ARC ACADEMY отваря врати в София Тех Парк

 
Първата по рода си мултидисциплинарна творческа академия ARC Academy ще отвори врати в София Тех Парк от есента на тази година. Обучението на студентите ще бъде фокусирано върху развитието на уменията и таланта на младите хора, както и в подготовката им в областта на нишови за различни индустрии дисциплини. Обучението на първите студенти ще е от октомври, като записванията започват от днес. В плановете за развитие на академията са включени освен стандартно обучение, и специализирани онлайн курсове за всички желаещи.
През 2019 започват 3 основни програми – game development, digital arts fundamentals и branding.
Академията си партнира с редица компании, между които Chaos GroupCreative AssemblyGameloftUbisoft
 
Повече информация на https://arc.academy/

Българската игра World of Myths с премиера в Steam

World of Myths ще бъде достъпна за сваляне от gaming платформата Steam na 30-ти май.
За да отпразнува този важен момент, екипът организира турнир с награден фонд $1500 в края на месец юни. Повече информация за играта и последни новини може да намерите  тук.

Happy Gaming! 

Moo Lander вече може да бъде тествана в Steam

Дългоочакваната премиера вече е факт! Играта на българските разработчици The Sixth Hammer - Moo Lander, вече може да бъде намера в Steam. Подкрепете играта, като я добавите в wish листа си и изиграете демото и и открийте един луд, чужд свят, пълен с крави, тайни и пъзели!

Кой открадна млякото?


Препоръчваме да чуете последните епизоди на Създателите – дигиталните оптимисти на България, посветени на българската game dev индустрия:


Покана за участие!

Четвърто издание на надпреварата, организирана от партньорите ни от Balkan Gaming Expo ще премине под слогана „Карта на пътя към успеха.
Специално обособената “Стартъп зона” ще даде възможност на стартиращи компании с интерес към индустрията да се включат в рамките на изложението, a по време на състезанието, което ще се проведе на 21 ноември, всяка компания ще представи пред публиката своя проект/продукт или услуга. През 2018-та година, по време на третото издание на конкурса на сцената презентираха своите идеи и бизнес концепции млади, технологични фирми и предприемачи в областта на спортните залагания, blockchain и gamification решения, VR технологии, PC-mobile крос платформи за онлайн игри и редица софтуерни решения. Специално обособената “Стартъп зона” ще даде възможност на стартиращи компании от индустрията да се включат в рамките на изложението, a по време на състезанието “Gaming StartUp Challenge”, всяка компания ще представи пред публиката своя проект. Презентациите ще бъдат оценени от жури, състоящо се от професионалисти от игралната индустрия, предприемачеството, медиите и неправителствения сектор.
Допълнителна инфирмация: www.balkangamingexpo.com
На сайта ни www.gamedevsummit.com може да намерите актуална информация за българските game dev студия. Ако името ви не фигурирате в този списък - попълнете анкетата, за да ви добавим.

Ако имате новина, за която смятате, че трябва да бъде добавена в месечния ни newsletter - пишете ни на >>  h.vellinova@beyound-ent.com
 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Game Dev Summit · Sofia · 63 William Gladstone str · Sofia 1000 · Bulgaria

Email Marketing Powered by Mailchimp