Copy

Beste lezer,

De Startup wereld in Gelderland is volop in beweging! Graag informeren wij je hierover via deze nieuwsbrief.

Zoals eerder aangekondigd: de Startup Delta Summit komt eraan! We nodigen je van harte uit om je aan te melden als partner. Waarom meedoen? Wij brengen deze dag het gehele startup ecosysteem van Nederland samen en bieden jou de kans om samen met ons dit event te maken. Bovendien kun je gebruik maken van het podium dat we bieden. Kortom: veel waardevolle nieuwe connecties en inzicht in de laatste innovaties.

De aankomende maanden zullen we inventariseren hoe iedereen bij wil dragen. Begin februari willen we alle programma onderdelen compleet hebben op basis van de input van jullie als partners.

Launching Customership Challenges

Voor startups en MKB blijkt het een uitdaging om de overheid als klant te krijgen. Dat terwijl de overheid behoefte heeft aan de innovatie kracht van deze partijen. Provincie Gelderland zet in de aanloop naar de StartupDelta Summit een aantal challenges uit om launching customer te worden van startups en innovatief MKB. Je kunt je inschrijven op de volgende maatschappelijke uitdagingen:

  1. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat voeding meer op maat wordt gemaakt zodat het rechtstreeks bijdraagt aan ziekteherstel van ouderen en kinderen? 
  2. Hoe zorgen we dat mensen in het buitengebied en buitenwijken meer gebruik gaan maken van alternatieve mobiliteitsvormen dan het huidige openbaar vervoer?
  3. Hoe zorgen we ervoor dat technologische zorg door ouderen als waardevolle toevoeging wordt ervaren? 
  4. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat mensen met een laag inkomen ook energiemaatregelen kunnen treffen voor hun koop of huurhuis?
  5. Hoe kunnen we de grote Gelderse rivieren benutten voor het opwekken van duurzame energie?
  6. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat sportparticipatie van mensen met een beperking toeneemt?
  7. En we hebben een wildcard waarmee je een probleem kan aandragen dat wij nog niet hebben benoemd.

De meest kansrijke oplossingen worden beloond met:

  • een directe opdracht: inkoop van product of dienst;
  • een voucher om tot een prototype te komen;
  • of een voucher voor verder onderzoek.
Lees meer hierover en meld je aan!

Toekomstbouwers gezocht voor StartupDelta50 magazine!

Op de summit maken we zichtbaar met welke innovaties we aan de toekomst van Nederland bouwen. Achter deze innovaties zitten niet alleen de oprichters van de startups maar ook alle mensen die hen helpen succesvol te zijn. Dit zijn bijvoorbeeld innovatie makelaars, politici, hubaanjagers, investeerders of innovatie managers van multinationals.

Vooraf aan de summit zullen we al deze 'Toekomstbouwers' met elkaar in kaart brengen. Dit doen we door hen te nomineren voor een van de 50 plekken in het StartupDelta50 Magazine! Uiteindelijk wordt door middel van stemmen de top 50 van Nederland bepaald. Het magazine vertelt de inspirerende verhalen over hoe deze mensen aan de toekomst van Nederland bouwen. Ken jij iemand? Nomineer hem of haar dan snel want de deadline is al op 12 januari.Partner Startup Gelderland: directeur Rikus Wolbers van Novio Tech Campus


“Where innovations work” is onze slogan sinds de oprichting in 2013. Dat deze slogan klopt, is wel bewezen. In 4 jaar tijd vestigden zich 60 bedrijven op Novio Tech Campus in Nijmegen, samen hebben zij meer dan 1.000 mensen aan het werk. Die groei van kennisintensieve Life Sciences, Health & High Tech banen kan niet zonder dat we daarbij ook de kwaliteiten van de regio onder de aandacht brengen. Daarom hebben we Briskr opgericht, hiermee bundelen we de krachten van alle belangrijke regionale spelers in deze topsectoren. Ik hoop dat we met Briskr de erkenning krijgen die deze regio verdient, dat ze overal dezelfde trots gaan ervaren zoals ik die voel. Novio Tech Campus vervult een voortrekkersrol in dit samenwerkingsverband, om zo nog meer banen vanuit innovatie te creëren.

Wil je meer weten over de mogelijkheden op Novio Tech Campus of van support door Briskr?


Neem dan contact met ons op via 024 204 90 60 of stuur een e-mail naar Rikus.Wolbers@noviotechcampus.com
december
13

European Final of Foodnexus Startup Challenge
Meer info

januari
09

CES Las Vegas 2018
Meer info

januari
30

LEARNTEC
Meer info

Organiseer jij een evenement dat interessant is voor deze community? Mail ons op contact@startup-gelderland.nl en we nemen het mee in de volgende nieuwsbrief.
februari
01

Innovation for Health
Meer info

maart
15

Health Valley Event - Where people make the difference
Meer info

april
17

3D Printing Materials Conference
Meer info

april
19

StartupDelta Summit
Meer info

Meer weten over alle ondersteuning voor startups, scale-ups en innovatie in Gelderland? Kijk op: ondernemengelderland.nl

Startup Gelderland verbindt activiteiten en ambities van startups:
Copyright © 2017 Startup Gelderland.