Copy

Customer Track brengt MedTech en Digital Health-ondernemers dichter bij eerste klant

Het vinden van een eerste klant is de grootste uitdaging waar veel ondernemers met een medtech/ digital health idee voor staan. Customer Track van Oost NL is een programma dat zich focust zich op klantvalidatie.

Door nog voordat je een werkend prototype hebt, in gesprek met je potentiële klant te gaan vind je een betere aansluiting met je markt en vergroot je de kans op het slagen van jouw innovatie.

Customer Track is een negenweeks parttime programma waarin we je de juiste tools aanreiken en je ondersteunen in dit validatieproces door middel van trainingen, workshops, en coaching. Daarnaast koppelen we je direct aan het juiste netwerk van zorginstellingen en experts.

Ondernemers (in spe), studenten, onderzoekers en innovatieve teams of spin-offs van een zorginstelling kunnen zich aanmelden vóór 12 februari via www.oostnl.nl/customertrack.

De Startversneller: Een succesvolle start in 2018

De Startversneller maakte in 2018 een succesvolle start. Vanaf april 2018 wordt het programma aangeboden in Gelderland en vanaf oktober 2018 ook in Overijssel. De Startversneller is er voor startende ondernemers die hun ondernemersvaardigheden willen ontwikkelen met behulp van coaching en opleiding.

Oost NL voert het programma uit dat door beide provincies gefinancierd wordt. In 2018 vonden al 440 intake gesprekken plaats met starters die gebruik willen maken van het programma.

Ook gebruik maken van De Startversneller? Meld je aan.
 

Coach voor startende ondernemer

Robert Holman (51) zegde eind 2017 zijn drukke baan in de techniek op en schoolde zich om tot autorij-instructeur. Zijn bedrijf RIJBEWIJSBIJROB ging half 2018 in Blokzijl van start. Via De Startversneller ontvangt Robert Holman een voucher voor coaching op het gebied van marketing en kan hij later een voucher aanvragen voor een aanvullende opleiding. Zo kan hij zich als startend ondernemer onderscheiden in een concurrerende markt.

Meer lezen over Robert Holman en De Startversneller

Take-off hbo subsidie voor startups 

Het programma Take-off hbo stelt middelen ter beschikking voor financiering van de vroege fase van innovatieve en nieuwe bedrijvigheid, teneinde maatschappelijk en economisch relevante innovaties en ondernemerschap te stimuleren. Twee door de HAN ingediende aanvragen zijn gehonoreerd. De start-ups Rentj.nl en Volta Energy ontvangen beide € 25.000 voor het uitvoeren van een haalbaarheidsstudie naar het toekomstperspectief van de onderneming.

Meer weten?
In 2019 volgen twee nieuwe Take-off hbo rondes: de voorjaarsronde met deadline 2 april 2019 en de najaarsronde met deadline 1 oktober 2019. Meer informatie, of advies nodig bij het opstellen van een aanvraag? Neem dan contact op met Remko Engels van HAN CvVO via 06-10311599 of subsidies@han.nl.

Handelsmissie voor startups naar Kansas City

Bent u een innovatieve Nederlandse ondernemer en actief in de agro-, food- of biobased-sector, of de daaraan gerelateerde watersector? En wilt u uw marktkansen verkennen in de Midwest van de Verenigde Staten? Ga dan mee met de handelsmissie naar Kansas City en bezoek het evenement Road to Global Entrepreneurship Summit (GES).

Deze missie is bestemd voor Nederlandse start-ups, scale-ups en innovatieve mkb’ers die geïnteresseerd zijn in de Amerikaanse markt en de lokale netwerken en ecosystemen. Kansas City is een van de grote steden in de Midwest en ligt in een regio waarin de agro-, food- en biobased-sectoren zich sterk ontwikkelen.

Meer lezen

Imagine Chemistry daagt startups uit

Imagine Chemistry geeft startups en onderzoekers de kans om samen met een multinational hun ideeën wereldwijd op te schalen.

Eind mei 2019 organiseert Nouryon, het voormalige AkzoNobel Specialty Chemicals, in samenwerking met S/park de 3e editie van Imagine Chemistry in Deventer. Hierbij daagt Nouryon wereldwijd startups en onderzoekers uit met innovatieve ideeën te komen voor urgente uitdagingen waar zij voor staat.

Uit alle ideeën wordt een selectie gemaakt en deze geselecteerde deelnemers worden uitgenodigd voor de finale, die van 21 tot en 24 mei op S/park in Deventer wordt gehouden. Tijdens deze finale zullen de ideeën met diverse experts van Nouryon gezamenlijk verder worden ontwikkeld.

De winnaars maken kans op een nauwe samenwerking met Nouryon en/of haar partners om hun ideeën (verder) te realiseren en wereldwijd op te schalen. 

Meer lezen

Global Startup Ecosystem-enquête

Startup Delta heeft jouw hulp nodig om het Nederlandse startup ecosysteem op de mondiale kaart van innovatie te zetten, om meer talent en geld aan te trekken. Hoe? Neem 15 minuten om de Global Startup Ecosystem-enquête in te vullen.

Sinds 2011 werkt onze partner Startup Genome aan het identificeren van lacunes en het beoordelen van startup-ecosystemen overal ter wereld. Hun inzichten helpen ons onze regio beter te begrijpen, en de internationale bekendheid die we via hun rapport krijgen, helpt bij het aantrekken van meer investeerders en toptalent.  Alle informatie die u in de enquête deelt, is volledig vertrouwelijk.  We kijken uit naar uw bijdrage!

Internationaal podium zoekt disruptieve ondernemers

Global Entrepreneurship Summit (GES) 2019 zoekt ondernemers die de wereld willen verbeteren met hun disruptieve bedrijven in de sectoren energy, water, food & agri, health en connectivity. Op dit internationale event op 4 en 5 juni in Den Haag kun jij:
  • Dit internationale podium gebruiken om jouw onderneming in de spotlights zetten
  • Een pitch competitie winnen met prijzengeld en resources
  • Gematched worden met kwalitatieve internationale top investeerders
  • In een dealroom met investeerders, corporates en beleidsmakers samen worden gebracht om nieuwe netwerken te vormen en samenwerkingen aan te gaan. 
  • Heb jij een tech oplossing in de sectoren Energy, Food&Agri, Health, Water of IT-Connectivity ?
  • Ben jij klaar om te schalen?
  • Ben jij klaar voor een nieuwe investeringsronde?
  • Ben jij klaar om internationaal zaken te doen?
  • Ben jij op zoek naar experts, peers, kennis en nieuwe netwerken op jouw domein?
Meer lezen en aanmelden

Starter in Nijmegen of Arnhem?

De helft van de circa 250 starters uit het Rijk van Nijmegen die zich jaarlijks inschrijven bij de Kamer van Koophandel, redt het niet. Het percentage ondernemers dat wel succesvol is, moet omhoog, vindt Dick Bos van StartUp Nijmegen, aanjager en broedplaats voor startende ondernemers. De strategische samenwerking tussen ROC Nijmegen, de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en de Radboud universiteit  moet daarbij helpen.
   
De drie kennisinstellingen geven 30.000 euro aan StartUp Nijmegen. Voor dat geld worden leerlingen en studenten zowel tijdens als na hun studie ondersteund bij hun ondernemersambities. Ze kunnen bijvoorbeeld meeliften op de kennis en kunde van de dertig gevestigde Nijmeegse ondernemers die aan StartUp Nijmegen zijn verbonden.

Verder lezen

Meer lezen over het Arnhemse landschap rond startups
Meer lezen over het Nijmeegse landschap rond startups

Startups op Health Valley Event 2019


Het elfde Health Valley Event op 14 maart in Pathe Nijmegen biedt mooie mogelijkheden voor startups in Life Sciences en Health om zich aan een breed publiek te presenteren en hun relatienetwerk uit te breiden.

Speciaal voor starters (max. 2 jaar ingeschreven bij KvK) is er bijvoorbeeld het Startup pakket, waarmee je voor een aantrekkelijke prijs een standplaats (+ entreekaart voor  standhouder), op de dynamische beursvloer kunt bemachtigen. 

Of heb je een belevenswaardige zorginnovaties te demonstreren, dan is een plek in het Living Lab iets voor jou! In beide gevallen vermelden we het logo en en de link van je onderneming op onze event site. Kortom, het grootste zorginnovatiecongres van Nederland, met ruim 1200 bezoekers, wil je als starter niet missen!

Kijk hier voor het complete overzicht van profileringsmogelijkheden. Op www.healthvalleyevent.com vind je alle actuele informatie over het programma en de sprekers. 
 
februari
18

Groei-ontbijt

18 februari
Meer info
 
februari
26

Workshop Groeistrategie en Groeisubsidie

26 februari
Meer info
 
maart
14

Health Valley Event

14 maart
Meer info
 
maart
28

How2Finance

28 maart
Meer info
 
Organiseer jij een evenement dat interessant is voor deze community? Mail ons op contact@startup-gelderland.nl en we nemen het mee in de volgende nieuwsbrief.

Meer weten over alle ondersteuning voor startups, scale-ups en innovatie in Gelderland? Kijk op: ondernemengelderland.nl

Startup Gelderland verbindt activiteiten en ambities van startups:
Copyright © 2019 Startup Gelderland.