Copy

Beste lezer,

Over twee maanden op 19 april is in Gelderland de StartupDelta Summit. Hét evenement waar iedereen die ook maar iets met innovatie van doen heeft aanwezig is. We verwachten op 19 april 2000 mensen: ervaren ondernemers, startups, innovatie hubs, bestuurders, experts, wetenschappers, studenten en maatschappelijke organisaties.

Inmiddels hebben bijna 80 partners aangegeven graag een inhoudelijke bijdrage te leveren. Dat gaat om strategische sessies. Die zijn erop gericht om samen het innovatie-ecosysteem te verbeteren. Denk bijvoorbeeld aan thema’s als het wegnemen van belemmeringen als je internationaal wil werken, ontwikkelingen met blockchain en Artificial intelligence, vereenvoudigen van financiering. De strategische werksessies staan al voor een groot deel online! Hieronder lees je meer over de strategische sessies op het vlak van Talent. Meer lezen? Klik hier. 

Daarnaast zijn er tientallen open sessies, meet ups, en ronde tafels waar je in groter of kleiner verband aan deel kunt nemen. Hier komen ook inhoudelijke thema’s aan bod zoals duurzaamheid, slimme mobiliteit, het belang van creativiteit bij innoveren. Deze sessies komen de volgende twee weken allemaal op de site te staan, zodat je heel gericht kunt kiezen waar je aan deel wil nemen tijdens de Summit.

Verder kun je je laten inspireren door heel veel mooie innovaties, die je kunt zien, proeven en ervaren. Er zijn thema cafe’s waar je jouw netwerk kunt ontmoeten en uitbreiden. Een dag om niet te missen. Ben jij er ook bij? Meld je hier aan!

Nog een paar weken!

Tot 23 februari kan je je aanmelden als startup of innovatief MKB voor de challenges van provincie Gelderland. In het onderstaande filmpje zie je welke uitdagingen de provincie Gelderland heeft. De meest kansrijke oplossingen worden beloond met:

  • een directe opdracht: inkoop van product of dienst tot €50.000,-;
  • een voucher om tot een prototype te komen tot €20.000,-;
  • of een voucher voor verder onderzoek tot €20.000,-.
Lees meer hierover en meld je aan!
Startups In Residence 2018

Missie naar Duitsland 

StartupDelta biedt, in samenwerking met het ministerie EZK, ministerie BZ en RVO, “mature startups” de kans binnen de Deeptech & Industry 4.0 verticals om mee te doen aan een 2-daagse economische missie onder aanvoering van StartupDelta Special Envoy Constantijn.

De startups zullen een plaats innemen op de Holland Startup Paviljoen in de Young Enterprise Sectie van de Hannover Messe. Deze zal naar verwachting veel aandacht trekken van bezoekers, media en investeerders. Het biedt daarom een unieke kans voor startups die al actief zijn op de Duitse markt of dit willen zijn, om impact te bereiken.

Voor meer informatie over het evenement klik hier. 

Er is een verplichte oriëntatie bijeenkomst op donderdag 22 Februari (17:00 - 19:30) in Utrecht waar StartupDelta de startups meer informatie zal geven over de criteria die zij zullen hanteren voor deze missie.Partner Startup Gelderland: De Groeiversneller 


'De Groeiversneller biedt start-ups en MKB bedrijven in Gelderland unieke kansen om te groeien' aldus Linze Rijswijk, senior projectmanager bij Oost NL. Linze is verantwoordelijk voor het programma De Groeiversneller en vertelt enthousiast over de kansen die het voor start-ups biedt. 'Naast vouchers voor het inkopen van kennis kunnen start-ups ook een lening afsluiten tot 75.000 euro. Door een extra garantstelling van de provincie Gelderland kunnen ook start-ups met een hoog risicoprofiel een lening aanvragen. De leningen verstrekken we in samenwerking met partner Qredits, zij hebben veel ervaring met microkrediet.' 'We merken dat start-ups naast financiering een sterke behoefte hebben aan het vergroten van hun netwerk, ook dat faciliteren we binnen De Groeiversneller. Samen met samenwerkingspartners als Briskr, StartLife en Generation-e bedienen we alle starters in Gelderland. Ook in 2018 zijn er vouchers en leningen beschikbaar voor startups om ze zo een stap verder te helpen in hun groei.' www.oostnl.nl/de-groeiversneller 
 
februari
22

Hoe pas je jouw bedrijf aan de nieuwe privacywetgeving aan (AVG)
Meer info

maart
15

Health Valley Event - Maak kennis met de nieuwste trends en ontwikkelingen in Life Sciences & Health
Meer info

maart
21

Achterhoek Open Innovatieprijs 2018
Meer info

maart
21

Economische missie Internet of Things & Big Data
Meer info

april
10

Workshop Intellectueel eigendom-strategie voor mkb
Meer info

Organiseer jij een evenement dat interessant is voor deze community? Mail ons op contact@startup-gelderland.nl en we nemen het mee in de volgende nieuwsbrief.
april
17

3d Printing Materials Conference
Meer info

april
19

StartUpDelta Summit 2018
Meer info

april
20

Congres Cleantech Tomorrow 2018
Meer info

april
23

Economische missie voor start-ups naar Hannover Messe
Meer info

mei
17

Workshop Zelf op zoek in octrooidatabanken
Meer info

mei
24

Workshop Intellectueel eigendom-strategie voor mkb
Meer info

mei
24/25

TNW StartupCity Summit
Meer info

Meer weten over alle ondersteuning voor startups, scale-ups en innovatie in Gelderland? Kijk op: ondernemengelderland.nl

Startup Gelderland verbindt activiteiten en ambities van startups:
Copyright © 2018 Startup Gelderland.