Copy

De Startversneller ondersteunt startups met coach

Met haar Gouden Website Methode voorziet marketing- en communicatiespecialist Johanna Oosterbaan ondernemers van een op maat gecomponeerde website, die de juiste klanten aantrekt. ‘Ik zie snel met welke doelgerichte marketingstrategie een bedrijf online betere resultaten kan boeken’, vertelt Johanna Oosterbaan. ‘Het met overtuigingskracht verwoorden van het aanbod van een bedrijf is mijn specialiteit. Het totaalpakket, dat ook voorziet in de bouw van een website en slimme zoektechniek, levert gegarandeerd nieuwe klanten op.’

Johanna Oosterbaan spreekt uit ervaring. Ze lanceerde in april 2017 haar bedrijf Gouden Website en maakte voor maar liefst zo’n 120 bedrijven zo’n nieuwe online etalage. Om deze stormachtige start in goede banen te leiden, zocht ze hulp van een coach.

Ondernemers kunnen op de website van ondersteuningsprogramma De Startversneller zelf een keuze maken uit een pool van ervaren coaches of zich laten adviseren. ‘Met coach Pieter Peppelman klikte het meteen’, meldt Johanna Oosterbaan.

Meer lezen

300ste voucher De Groeiversneller uitgereikt

De Groeiversneller is er voor Gelderse ondernemers die willen groeien. Of dat nu startups zijn of mkb-ondernemingen die willen doorgroeien. De Groeiversneller ontving sinds de start van het programma in 2017 bijna 650 groeiplannen van ondernemers. Ondernemers worden geholpen met kennis, netwerk of financiering in de vorm van een voucher of lening. 

In Arnhem werd eind november de 300ste voucher uitgereikt aan het Arnhemse bedrijf Wattsun. Wattsun Pop-up Power ontwikkelt een batterijensysteem om duurzame energie bij de gebruiker te brengen, waar dan ook. Door de Wattsun op te laden met groene netstroom of zonnepanelen wordt het milieu zo min mogelijk belast.

Met een voucher van De Groeiversneller schakelt Wattsun een expert in op het gebied van marketing, PR en communicatie. Bart Hendriks van Wattsun ‘Het is prachtig dat we deze mogelijkheid hebben in Gelderland. Als startend bedrijf hebben we beperkte financiële middelen. De voucher helpt ons om in een vroege fase voor te bereiden op de toekomst. Dat maakt onze slagingskans een stuk groter.’ 

Meer lezen over De Groeiversneller

250 duizend euro voor drie health startups in Gelderland

Tijdens het Health Valley Event kondigde gedeputeerde Michiel Scheffer een nieuw fonds aan voor innovatieve startups in Life Sciences & Health in Gelderland: het RedMedTech Discovery Fund II. Cardiacbooster, CitiusBio en Binnovate Digital Health zijn de eerste drie startups die een lening ontvangen uit dit fonds. Het fonds is een vervolg op het RedMedTech Discovery Fund I en is beschikbaar gesteld in samenwerking met Health Valley Nederland, Radboudumc, Saxion en Oost NL.

Startups kunnen een lening aanvragen (maximumbedrag van € 250.000) die gebruikt mag worden om intellectueel eigendom te verwerven, pre-seed activiteiten op te zetten en of een proof-of-conceptstudie te ontwikkelen. Met dit fonds wil de provincie Gelderland kansen creëren voor innovatieve ondernemers in de regio.

Meer lezen
 

In kaart gebracht: het Nijmeegse landschap rond startups 

Het barst in Nijmegen van de startups. Groot en klein, ambitieus en low-profile. Er ontstaan ondertussen ook steeds meer initiatieven om die start-ups heen. Organisaties of programma’s die hen op verschillende manieren begeleiden richting succes. We zetten drie van de belangrijkste daarvan op een rij.

Mercator Launch
Mercator Launch wil bij medewerkers, AIO’s en studenten op de Heyendaal Campus (de Radboud Universiteit, de Hogeschool Arnhem Nijmegen en het Radboudumc) de ondernemersgeest stimuleren. Meer lezen

Briskr
Briskr richt zich op ongeveer dezelfde soort startups als Mercator Launch, maar in een latere fase. De stap van Mercator Launch naar Briskr komt dan ook vaak voor. Meer lezen

StartUp Nijmegen
StartUp Nijmegen kan gerust een begrip in de regio worden genoemd. Het programma richt zich op alle soorten van startende ondernemers, met name in de zakelijke dienstverlening. In 2016, op initiatief van Dick Bos, werd de naam gelanceerd, voortbordurend op de al bestaande CVJO. Meer lezen

Inschrijving Achterhoek Open Innovatieprijs gestart

De inschrijving voor editie twee van de Achterhoek Open Innovatieprijs is gestart.  Verdient de technologische innovatie die u samen met andere bedrijven en/of organisaties op de markt brengt de aandacht van ondernemend én innoverend Nederland? Doe dan mee met onze landelijke competitie en win mooie prijzen die uw baanbrekende product of dienst verder brengen.

Stuur vóór donderdag 3 januari 2019 uw innovatie in. 

Meer lezen

RVO helpt startups groeien

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) helpt startups groeien. RVO biedt kredieten, subsidies, garantieregelingen, toegang tot netwerken en organiseert evenementen. 
Op de website www.rvo.nl/startups staan alle relevante RVO regelingen voor startups.
 

Startups op Health Valley Event 2019

Het elfde Health Valley Event op 14 maart in Pathe Nijmegen biedt mooie mogelijkheden voor Startups in Life Sciences en Health om zich aan een breed publiek te presenteren en hun relatienetwerk uit te breiden.

Speciaal voor starters (max. 2 jaar ingeschreven bij KvK) is er bijvoorbeeld het Startup pakket, waarmee je voor een aantrekkelijke prijs een standplaats (+ entreekaart voor  standhouder), op de dynamische beursvloer kunt bemachtigen. 

Of heb je een belevenswaardige zorginnovaties te demonstreren, dan is een plek in het Living Lab iets voor jou! In beide gevallen vermelden we het logo en en de link van je onderneming op onze event site. Kortom, het grootste zorginnovatiecongres van Nederland, met ruim 1200 bezoekers, wil je als starter niet missen!

Kijk hier voor het complete overzicht van profileringsmogelijkheden. Op www.healthvalleyevent.com vind je alle actuele informatie over het programma en de sprekers. 
 

Global Startup Competition 

De inschrijving voor de 6e editie van de  Global Startup Competition is gestart. Startups van over de hele wereld kunnen hun pitch online indienen.  De meest veelbelovende innovators worden gescreend op investeringsmogelijkheden en strijden tegen elkaar tijdens de Global Meetup. Get in the Ring en  VenturesOne investeren € 10 miljoen in de finalisten van de competitie.

Meer lezen
 
december
06

Starterscollectief Veluwe

6 december
Meer info
 
december
10

Hoe kan ik mijn startende bedrijf laten groeien

10 december
Meer info
 
januari
08-12

CES 2019

8 t/m 12 januari
Meer info
 
maart
14

Health Valley Event

14 maart
Meer info
 
Organiseer jij een evenement dat interessant is voor deze community? Mail ons op contact@startup-gelderland.nl en we nemen het mee in de volgende nieuwsbrief.

Meer weten over alle ondersteuning voor startups, scale-ups en innovatie in Gelderland? Kijk op: ondernemengelderland.nl

Startup Gelderland verbindt activiteiten en ambities van startups:
Copyright © 2018 Startup Gelderland.