Copy

Innovaties gezocht!

De toekomst is hier. Tijdens INNOVATE festival in Arnhem laten ruim 150 innovators samen zien hoe ze met kunst, techniek en wetenschap de uitdagingen van vandaag en morgen aanpakken.

Gelderland is een speelveld vol innovaties: de nieuwste ontwikkelingen in kunst, wetenschap en techniek. Heb jij een innovatie? Doe dan gratis mee aan INNOVATE Experience op 5 oktober en laat zien hoe jij bezig bent met de toekomst.

Meld je aan voor 15 juni 

Challenge voor startups in sectoren agrifood, water en renewable energy

In de komende decennia zal de wereldbevolking toenemen tot meer dan 9 miljard mensen.
Meer dan 60% van de wereldbevolking leeft in gebieden waar de watervoorziening niet op duurzame wijze aan de vraag kan voldoen. Dit is een van de wereldwijde uitdagingen die innovatieve antwoorden nodig heeft. Finture Solutions kent maximaal € 625.000 toe aan vijf Nederlandse startups die impact hebben en het leven van mensen verbeteren in die delen van de wereld waar dit het grootste verschil maakt.

Meer lezen en aanmelden 

Partnerschap Dutch Startup Association (DSA) en Health Valley

Dutch Startup Association (DSA) en Health Valley sloten recentelijk een partnerschap. Ben je als startup of scale-up partner van het Health Valley netwerk dan bieden we je een jaar lang gratis collectief lidmaatschap van DSA aan.

DSA president Roland Sars: "The DSA is proud to have this new partner on board. With Health Valley we are strengthening our network. Health Valley can help the DSA grow locally and amongst startups and scale-ups in the Life Sciences & Health sector." 

Health Valley directeur Chris Doomernik: "This partnership makes our innovation network stronger. We see the partnership between Health Valley and the DSA as a great opportunity to represent the interests of startups and scale-ups in the Life Sciences & Health sector. In this market, innovation is difficult and time-consuming. By getting quicker market acces for innovative products and services, we are not only helping startups and scale-ups, but also the patient. And that's what it's all about!" 

Meer lezen

Europese pilot ondersteunt innovatieve startups in Oost-Nederland

Ruim 2 miljard euro wordt uitgetrokken voor de Europese Innovatieraad (European Innovation Council) pilot in 2019-2020. Hiermee bouwt de Europese Commissie voort op het SME instrument in het Horizon2020 programma, dat in 2017 van start ging.

MKB’ers uit Oost-Nederland  maken hier succesvol gebruik van. Er komen nieuwe calls voor het innovatief bedrijfsleven, onder andere voor toekomstige technologieën en opties voor gemengde financiering. Th!nk East Netherlands ondersteunt bedrijven om hiervan gebruik te maken.

Meer lezen

Vouchers en leningen voor starters

De vroege fase van een innovatie is per definitie risicovol. Het zal dan ook lastig zijn om financiering van een bank te krijgen in deze fase. Gelderland valoriseert biedt deze mogelijkheid wél. Er zijn zowel startersvouchers als startersleningen beschikbaar. 

De zogenaamde ‘startersvouchers’ zijn beschikbaar voor studenten en pas afgestudeerden (max 2 jaar geleden) van de HAN, ArtEZ, Van Hall Larenstein en de Radboud Universiteit. 

De startersleningen zijn specifiek bedoeld voor (potentiële) ondernemers vanuit ArtEZ, Van Hall Larenstein, de Radboud Universiteit en de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Maar ook pas gestarte ondernemers uit Gelderland, die intensief met één van deze kennisinstellingen willen samenwerken, kunnen in aanmerking komen.

Meer lezen

Investor Readiness Program voor startups

Oost NL biedt startups in de provincies Gelderland en Overijssel het Investor Readiness Program aan. Ons doel? Startups sneller gefinancierd krijgen door hun businesscase te optimaliseren.  
 
In tien weken tijd bereiden we je voor op een financieringsaanvraag door je businesscase sluitend te krijgen. We coachen je op marktvalidatie, je team, je propositie en de bedrijfscultuur. Met onze business developers werk je in individuele sessies aan alle bouwstenen van je businesscase. Elke week ontvang je tijdens plenaire bijeenkomsten feedback van andere deelnemers, van je business developer en van onze financiële - en kennispartners die bij het programma betrokken zijn.  
 
Meer weten? Bekijk de flyer of mail naar IRP@oostnl.nl 
Aanmelden
 

Gezocht: Social startups

Heb jij een goed idee en wil je een sociale onderneming beginnen? Zorg jij met jouw sociale onderneming voor échte sociale verandering? Meld je aan tussen 1 juni en 12 juli 2019 en ding mee naar de IGNITE Award. 

IGNITE daagt ieder jaar startende sociaal ondernemers uit om met hun businessideeën een echte sociale verandering in gang te zetten. De IGNITE Award biedt een intensief trainingstraject en daagt startende sociaal ondernemers uit de volgende stap te zetten naar verdere professionalisering. In 2019 staat de spotlight op Oost-Nederland.

Meer lezen

AI innovatie-competitie voor ondernemers

De Nederlandse overheid daagt ondernemers uit om innovatieve producten te ontwikkelen voor het toepassen van Artificial Intelligence (AI) in de publieke sector.

Nederland is één van de meest concurrerende en innovatieve landen wereldwijd en heeft de ambitie om dat in de toekomst te blijven. Groei en ontwikkeling moet steeds meer komen van technologische ontwikkeling en het slimmer organiseren van productieprocessen. Zo heeft Nederland veel te winnen bij het optimaal benutten van de mogelijkheden van digitalisering en sleuteltechnologieën1 . Een van deze sleuteltechnologieën is artificiële intelligentie (AI).

SBIR is een innovatie-competitie om ondernemers uit te dagen om nieuwe producten of diensten te ontwikkelen, gericht op de aanpak van een maatschappelijk vraagstuk. SBIR staat voor Small Business Innovation Research.  Met SBIR is het mogelijk om – betaald door een overheid - R&D van je eigen onderneming verder te brengen. Dat maakt SBIR vooral ook interessant voor kleine, innovatieve ondernemers (inclusief start-ups)

Meer lezen

Groeien met de Business Versneller

De Business Versneller is er voor ondernemers die willen groeien en hun focus willen (her)vinden. Met de Business Versneller verdiep je in 6 praktische bijeenkomsten jouw vaardigheden als ondernemer én breng je versnelling aan in je eigen organisatie.

Je werkt praktisch en doelgericht aan jouw strategie, markt-benadering en organisatie waardoor deze past bij deze tijd en groei mogelijk maakt. Dit doe je samen met andere ondernemers en ervaren business-coaches.

Iets voor jou? Meer lezen

Fotowedstrijd Ondernemen Gelderland, doe mee!

​Gelderland is een prachtige ondernemende regio waar economische groei en duurzaamheid hand in hand gaan. Kun jij dit vangen in een mooi beeld? Doe dan mee aan de fotowedstrijd die het programma De Groeiversneller van Oost NL organiseert. Er is veel mogelijk, denk aan wat ondernemerschap en groei voor jou persoonlijk betekent of aan groei voor jouw bedrijf en wat het betekent voor je omgeving. Je kunt zowel meedoen in de categorie amateur als de categorie professional. Voor beide categorieën zijn er prijzen te winnen. 

Meer informatie over de voorwaarden en technische specificaties is te vinden op https://ondernemengelderland.nl/nl/fotowedstrijd.  ​
 
mei
13

Ontbijtbijeenkomst De Groeiversneller

13 mei
Meer info
 
mei
15-16

F&A Next

15 en 16 mei
Meer info
 
juni
06

How2Finance

6 juni
Meer info
 
Organiseer jij een evenement dat interessant is voor deze community? Mail ons op contact@startup-gelderland.nl en we nemen het mee in de volgende nieuwsbrief.

Meer weten over alle ondersteuning voor startups, scale-ups en innovatie in Gelderland? Kijk op: ondernemengelderland.nl

Startup Gelderland verbindt activiteiten en ambities van startups:
Copyright © 2019 Startup Gelderland.