Copy

Finalisten Cleantech Battle 2019 bekend

De studententeams die deelnemen aan de finale van de Cleantech Battle 2019 zijn bekend. Tien teams van Hogeschool Saxion, Hogeschool Arnhem Nijmegen, Aventus Apeldoorn en Hogeschool Windesheim strijden donderdag 6 juni 2019 in de Broodfabriek in Zutphen met hun innovatieve ideeën op het gebied van schone technologie om de titel. Duurzamere spijkerbroeken, verbeterde warmtepompen, alternatieven voor plastic en een zonnetapijt in plaats van een zonnepaneel zijn onderwerpen die aan bod komen. 

De finale van de Cleantech Battle 2019 vindt plaats op donderdag 6 juni 2019 om 15:30 uur in de Broodfabriek in Zutphen. Publiek is van harte welkom. Toegang is gratis.

Meer lezen en aanmelden

Orion: de startup voorziening voor de sectoren energie, creatief en ICT

Gelderland beschikt sinds begin 2019 over een dekkend netwerk aan startup voorzieningen. Voor de sector food is er Startlife, voor health is er Briskr en sinds 1 januari 2019 is er Orion voor de sectoren energie, creatief en ICT (waaronder AI, VR, robotica, smart industry). De drie startup faciliteiten zitten in een netwerk.

Orion is een krachtenbundeling van 11 partners:  ArtEZ, HAN, Radboud Universiteit, Saxion, Van Hall Larenstein, Kiemt, Rabobank, Oost NL, GenerationE, Civon, provincie Gelderland.

We helpen startups te professionaliseren op: 
- competentie ontwikkeling
- business development 
- investor readiness

Meer lezen
 

CardiacBooster finalist in Academic Startup Competition 2019

CardiacBooster is een van de 10 finalisten van de Academic Startup Competition 2019. Universiteiten en wetenschappelijke instellingen dongen mee met hun beste spin-off in de strijd voor de meest baanbrekende Nederlandse innovatie.

CardiacBooster is ontstaan vanuit het Radboudumc. Het apparaat dat de Nijmeegse startup ontwikkelt ondersteunt het hart in die eerste kritieke fase na een hartaanval of acuut hartfalen en vergroot de overlevingskans. De jury koos voor uitvindingen die potentieel de meeste impact hebben. De finalisten presenteren zich 4 en 5 juni tijdens de Global Entrepreneurship Summit (GES) in Den Haag.

Florian Ludwig, CEO van CardiacBooster is daar erg verheugd over: “We kunnen de Booster laten zien aan een groot internationaal publiek en krijgen de kans ons netwerk van partners en investeerders te vergroten.”

Meer lezen

Google Digitale Werkplaats On Tour bezoekt Nijmegen

De Google Digitale Werkplaats on Tour bezoekt Nijmegen van 3 t/m 7 juni. Bij de Digitale Werkplaats kun je terecht voor gratis workshops in online marketing, online veiligheid en programmeren. Verbeter je online zichtbaarheid en vergroot je omzet. Of leer iets nieuws en verdiep je bijvoorbeeld in programmeren.

Meer informatie en aanmelden

juni
06

How2Finance

6 juni
Meer info
 
juni
06

Finale Cleantech Battle 2019

6 juni
Meer info
 
juni
25

Workshop: Masterclass Octrooien

25 juni
Meer info
 
Organiseer jij een evenement dat interessant is voor deze community? Mail ons op contact@startup-gelderland.nl en we nemen het mee in de volgende nieuwsbrief.

Meer weten over alle ondersteuning voor startups, scale-ups en innovatie in Gelderland? Kijk op: ondernemengelderland.nl

Startup Gelderland verbindt activiteiten en ambities van startups:
Copyright © 2019 Startup Gelderland.