Copy

Meld jouw bedrijf aan voor Innovatie Top 100 

De Innovatie Top 100 van KVK laat zien waar we in Nederland goed in zijn: innoveren! Innovatieve MKB ondernemers strijden elk jaar voor een plaats in de Innovatie Top 100.

Ben jij op zoek naar herkenning en erkenning voor jouw innovatieve product? Wil jij de zichtbaarheid van je innovatie en bedrijf vergroten? Schrijf je dan in voor de 14e editie van de Innovatie Top 100 van KVK.

Een plaats veroveren in de innovatie-etalage van KVK levert je publiciteit op in landelijke, regionale en lokale  media én de vakpers. Deuren gaan open naar nieuwe netwerken, denk daarbij aan ministeries, provincies en kennisinstellingen.

Inschrijven kan tot 19 april 2019.
Heb jij een innovatief product met succes op de markt gebracht?
Meld je dan nu aan.
 

 1 miljoen euro voor groene startups die bijdragen aan een betere wereld 

Groene startups van over de hele wereld kunnen zich weer aanmelden voor de Postcode Lotteries Green Challenge. De competitie is uitgegroeid tot een van de grootste jaarlijkse duurzaamheidswedstrijden ter wereld. In totaal is er 1 miljoen euro beschikbaar voor de vijf beste inzendingen, waarvan 500.000 euro voor de winnaar. Met deze internationale wedstrijd helpt de Nationale Postcode Loterij start-ups van over de hele wereld hun innovaties voor een duurzamere wereld op de markt te brengen. Aanmelden kan tot 1 mei 2019.

Meer lezen

Subsidie voor het uitvoeren van een haalbaarheidsproject 

Binnenkort kunnen ondernemers weer MIT-haalbaarheidsprojecten indienen.

Samen met het rijk heeft de Provincie Gelderland afspraken gemaakt over het ondersteunen van bedrijven bij hun innovatietrajecten. Hiervoor is het MIT-instrument ontwikkeld. MIT staat voor MKB-innovatiestimulering Regio en Topsectoren.  Ondernemers kunnen subsidie aanvragen voor het uitvoeren van een haalbaarheidsproject.

Het gaat specifiek om bedrijven die bezig zijn met  voeding, gezondheid, energie, chemie, ICT en om de maakindustrie. 

Vanaf 9 april 2019 kunt u subsidie aanvragen.
Meer lezen

Ontbijtbijeenkomsten voor ondernemers

De Provincie Gelderland en Oost NL organiseren met regelmaat ontbijtbijeenkomsten voor ondernemers. U maakt op een laagdrempelige en informele manier kennis met wat beide organisaties doen om bedrijven te ondersteunen bij hun ondernemerschap. 

Tijdens de bijeenkomsten wordt antwoord gegeven op de volgende vragen: 
•Wat houdt het programma De Groeiversneller in?
•Wat doen de innovatiemakelaars?
•Welke financieringsmogelijkheden zijn er?
•wat doen andere organisaties in de regio?

Meer lezen

Verwezenlijk je groeiambitie met growth navigator van EY 

EY voert sinds vorig jaar succesvol een programma uit voor provincie Overijssel om snel groeiende bedrijven in Overijssel te ondersteunen. EY heeft samen met provincie Gelderland en Oost NL gekeken hoe ook Gelderse bedrijven daarvan gebruiken kunnen maken. Vanaf nu is het ook mogelijk voor snel groeiende bedrijven in Gelderland om deel te nemen aan dit programma.

Bedrijven kunnen zich aanmelden voor de EY Growth Navigator en kunnen op individuele basis een voucher aanvragen binnen het Gelderse programma De Groeiversneller. Bedrijven kunnen hiervoor een voucher van maximaal €10.000 aanvragen. 

Meer lezen

Is start en groei van je bedrijf moeilijk te financieren? Praat met De Groeiversneller

Is de groei van je innovatieve bedrijf moeilijk te financieren? En ben je ondernemer in de provincie Gelderland? Met een lening via programma De Groeiversneller kun je een lastige fase in je groeiplan overbruggen. E-Stone Batteries in Arnhem ontwikkelt met zo’n lening een nieuwe generatie betaalbare en duurzame nikkelijzerbatterijen.

Ondernemers die vooroplopen bij de energietransitie, innovaties in de zorg, de voedingsindustrie of andere sectoren kunnen moeilijk financiering voor de groei van hun bedrijf vinden. Ze krijgen vaak nul op het rekest bij banken die zekerheden vragen of bij investeerders die de risico’s te hoog vinden. Via programma De Groeiversneller staat de provincie Gelderland grotendeels borg voor leningen onder gunstige voorwaarden via financier Qredits. Deze leningen zijn een praktisch alternatief voor ondernemers die vastlopen bij gangbare investeerders.

Meer lezen

Handelsmissie voor Nederlandse start-ups naar InnoVEX Taiwan 

Ben je een innovatieve techstart-up en klaar voor uitbreiding naar Azië? Wil je zakendoen, samenwerken of contacten leggen met Taiwanese bedrijven en investeerders? Of de markt verkennen?  Ga dan mee met de handelsmissie van 27 tot en met 31 mei naar Taiwan en zet jezelf in de schijnwerpers op een van de grootste techbeurzen ter wereld, de Computex/ InnoVEX.

Meer lezen

Gemeente Wijchen zegt ‘Dankjewel!’ tegen De Pluktuin

Gemeente Wijchen reikte op 27 februari 2019 de Dankjeweltaart uit aan de innovatieve Pluktuin Sfeer van Willems. Het echtpaar Willems krijgt de Dankjeweltaart vanwege hun duurzame werkwijze en bijzondere aanpak. Zo’n 160 zogenoemde oogstgenoten, zijn lid van de tuin en kunnen daar hun eigen groente oogsten. Inmiddels is dat een hechte gemeenschap waar ook andere activiteiten plaatsvinden, zoals schoolbezoeken, yogalessen en kookworkshops.

Met het uitreiken van de taart wil de gemeente alle ondernemers bedanken die een bijdrage leveren aan de innovatieve en sprankelende Gelderse economie. Het bezoek is onderdeel van de Dankjeweltour

Meedoen aan de Dankjeweltour?  Stuur een mail aan EER2019@Gelderland.nl
 

Internationaal kennis-en netwerkevent in Düsseldorf

Nederlandse startups in Food, Health of Milieu zijn van harte uitgenodigd voor het internationale kennis- en netwerkevent “NRW meets The Netherlands”, dat onderdeel is van de grootschalige Startup Woche Düsseldorf.
 
 “NRW meets The Netherlands” vindt plaats in Düsseldorf, op woensdag 10 april 2019, van 15:00 – 18:00 uur (incl. netwerkborrel & hapje)   
 
Het doel van het event is om Nederlandse én Duitse startups, scale-ups, ondernemingen en organisaties in Food, Health en Milieu, mét de ambitie om hun business ook naar het buurland te brengen, in contact te brengen met elkaar. Qua afzetmarkt is Duitsland 5 x groter dan Nederland, het ligt om de hoek én Duitse en Nederlandse ondernemingen als ook markten zijn op vele vlakken complementair aan elkaar; enorme kansen dus! 

Aanmelden kan tot 5 april.  Bij voldoende aanmeldingen zal Oost NL met een bus vanuit Wageningen naar Düsseldorf rijden.
Meer informatie/aanmelden:  bart.groothuijze@oostnl.nl (06 612 835 528) of jochem.wolthuis@oostnl.nl (06 616 290 395).
 

maart
14

Health Valley Event

14 maart
Meer info
 
maart
28

How2Finance

28 maart
Meer info
 
april
18

How2Finance

18 april
Meer info
 
mei
15-16

F&A Next

15 en 16 mei
Meer info
 
Organiseer jij een evenement dat interessant is voor deze community? Mail ons op contact@startup-gelderland.nl en we nemen het mee in de volgende nieuwsbrief.

Meer weten over alle ondersteuning voor startups, scale-ups en innovatie in Gelderland? Kijk op: ondernemengelderland.nl

Startup Gelderland verbindt activiteiten en ambities van startups:
Copyright © 2019 Startup Gelderland.