Copy

Gelderland meest ondernemende regio van Europa

Provincie Gelderland heeft de award voor de meest ondernemende regio in de EU gewonnen. In 2019 mag Gelderland zich samen met Asturië (Spanje) en Thessalië (Griekenland) European Entrepreneurial Region van het jaar noemen. Woensdagavond 4 juli reikte Karl-Heinz Lambertz, president van het Europese Comité der Regio’s, de EER award in Brussel uit aan economie gedeputeerde Michiel Scheffer. Gelderland krijgt de award voor haar duurzame innovatieklimaat.

Lees hier verder

Sage Venture Accelerator helpt bedrijven groeien

Sage Partners bezoekt deze zomer weer de regio Arnhem – Nijmegen voor een vervolg van de Sage Venture Accelerator. Het doel van de Sage Venture Accelerator is om bedrijven te helpen groeien, ze advies en tips te geven, hulp te bieden bij het vinden van financiering, en om te adviseren bij het betreden en veroveren van nieuwe markten. Ook in contact komen met Sage Partners? 

Lees hier verder

Innovation Expo 2018

Op 4 oktober vindt de 7e editie van de Innovation Expo (IE2018) plaats. Met de IE2018 biedt de overheid een podium aan bedrijven, kennisinstellingen, maatschappelijke organisaties en overheden om innovaties voor het voetlicht van een breed nationaal en internationaal publiek te brengen.  
 
Bent u één van de vormgevers van het nieuwe Nederland? Heeft u een innovatie die bijdraagt aan het veilig, leefbaar en bereikbaar houden van ons land? Dan is de IE2018 iets voor u!

Lees hier verder

Fonds voor Life Sciences & Health startups

Kleine ondernemingen en startups kunnen een beroep doen op het RedMedTech Discovery Fund II. Het fonds verstrekt leningen aan Gelderse bedrijven die actief zijn in de Life Sciences & Health, de provincie Gelderland subsidieert het fonds met een omvang van 2,5 miljoen euro.

Startups en kleine bedrijven kunnen bij dit fonds een lening aanvragen met een maximale omvang van  250.000 euro. Ondernemers mogen de lening gebruiken voor het verwerven van intellectueel eigendom, het opzetten van pre-seed-activiteiten en het ontwikkelen van een proof-of-concept-studie. 

De provincie Gelderland wil hiermee meer kansen scheppen voor startende ondernemers met innovatieve projecten. Dit doet de provincie in samenwerking met de Stichting RedMedTech Discovery Fund, bestaande uit vertegenwoordigers van Health Valley, Radboudumc, Oost NL en Saxion.

Lees hier verder

Mercator Launch: van idee naar startup


Met de opening van de Mercator Launch in mei van dit jaar heeft de Heyendaal Campus een pre-incubator waar een idee voor een bedrijf kan uitgroeien tot een daadwerkelijke startup. Studenten, pasafgestudeerden en PhD’s van de Radboud Universiteit Nijmegen, RadboudUMC en de Hogeschool voor Arnhem en Nijmegen (HAN) oriënteren zich via de Mercator Launch op het ondernemerschap.

Ze kunnen er werken, krijgen er één-op-één-begeleiding van business coaches en er zijn workshops en events over ondernemen. Zo kan een zakelijk idee in vruchtbare aarde landen en krijgen ondernemer in spe hulp bij het uitwerken en verbeteren van hun concept, product of dienst.

Meer weten: www.mercatorlaunch.nl 

'De Startversneller helpt met bepalen focus'

Helga Bouwmeister uit Westervoort is blij met de steun die ze via De Startversneller van coach Jobien Wind van De Eigen Zaak krijgt bij het opzetten van EuroDens. Bouwmeister verzorgt via dit bedrijf de in- en verkoop van kunsttanden en -kiezen ter vervaardiging van gebitsprotheses. 

‘De start van het bedrijf eind 2017 ging sneller dan verwacht, waardoor ik veel tegelijk aan het doen was: de inkoop, een folder maken, de webshop opzetten, enzovoort. Voor ik het wist liep ik achter de feiten aan’, vertelt ze. ‘Mijn coach helpt me met het bepalen van mijn focus, structuur aanbrengen, marketing.’

Haar werk bij een tandtechnisch laboratorium en de hoge prijzen van gebitsprotheses in Nederland brachten Bouwmeister op het idee via internet te onderzoeken of dat anders kan. Zo kwam ze uit bij een bedrijf in Schotland dat tanden en kiezen laat produceren. ‘Na een aantal testen in enkele tandtechnische laboratoria blijken deze tanden en kiezen te voldoen aan de kwaliteitseisen. Ze zijn onder meer ISO-gecertificeerd. En de prijzen zijn aanzienlijk lager dan in Nederland’, verklaart Bouwmeister.

De eerste reacties van andere tandtechnische laboratoria zijn goed. De webshop met circa duizend verschillende producten is half juli in de lucht. ‘De frisse kijk van coach Jobien Wind levert verbeterpunten op en zorgt ervoor dat de start van EuroDens efficiënter verloopt.’

Meer weten: www.destartversneller.nl
augustus
06-10

Radboud Summer School: Starting Your Own Business

6 t/m 10 augustus 
Meer info
september
27

CES Unveiled 2018

27 september 
Meer info
oktober
04

Innovation Expo 2018

4 oktober
Meer info
november
05

Websummit- StartupDelta

5 november
Meer info
december
04-05

Slush – StartupDelta mission

4 t/m 5 december 
Meer info
januari
08-12

CES 2019

8 t/m 12 januari
Meer info
 
Organiseer jij een evenement dat interessant is voor deze community? Mail ons op contact@startup-gelderland.nl en we nemen het mee in de volgende nieuwsbrief.

Meer weten over alle ondersteuning voor startups, scale-ups en innovatie in Gelderland? Kijk op: ondernemengelderland.nl

Startup Gelderland verbindt activiteiten en ambities van startups:
Copyright © 2018 Startup Gelderland.