Copy

Oranjesingel 42 Nijmegen

 
Filmagenda     |     Verwacht   |    Specials

NWSBRF
31 januari 2018


Nieuws van Filmhuis O42
Oranjesingel 42 Nijmegen

Ted Chiaradia, Programmadirecteur Filmhuis O42

Retour Rotterdam

Column Ted Chiaradia, programmadirecteur

Het Internationaal Film Festival Rotterdam (IFFR) is alweer in volle gang. Zondag 4 februari staat ook Nijmegen in het teken van dit o zo succesvolle filmfestival. Lux draait maar liefst veertien verschillende films uit het IFFR-programma. In ons kleine O42 komen zes IFFR-films terug in het programma ‘Retour Rotterdam’. Dat zes films uit onze programmering geselecteerd zijn voor het IFFR verheugt ons zeer. Onwillekeurig...
Lees verder >>
The Square, filmfoto

The Square
Vlijmscherp portret van maatschappelijke bovenlaag

Een museum stelt een nieuwe installatie ten toon. De onorthodoxe campagne die het PR-bureau bedenkt om publiek te trekken, gaat al snel viral. Christian, de gerespecteerde curator van het museum, kampt intussen met een existentiële crisis. Zijn leven lijkt steeds verder te ontsporen.
The Square kreeg een Oscarnominatie voor de categorie Beste buitenlandse film.

Joost Broeren over The Square in het Parool
(): 'vlijmscherp portret van een complete maatschappelijke bovenlaag die moraal en mededogen heeft uitbesteed.'
Info en tickets

Masculin, Féminin en Le Redoutable 
Grijp je kans en bekijk deze twee films in samenhang

Op 1, 5 en 7 februari kan je voor één prijs niet alleen een klassieker van Jean-Luc Godard zien, maar ook een recente film over de meesterregisseur zelf: Masculin, Féminin. Godard speelt met non-lineaire filmtechnieken in een treffend portret van het Parijs van de de jaren zestig. In Le Redoutable volgen we cineast Jean-Luc Godard wanneer hij in de jaren zestig aan het werk is en onder invloed van de studentenprotesten activistisch wordt.
Info en tickets
Las Hijas de Abril, filmfoto

Las Hijas de Abril – premièrefilm

Coming of age drama over de 17-jarige Mexicaanse tienermoeder Valeria. Haar moeder April schiet te hulp, maar al snel wordt duidelijk waarom Valeria haar in eerste instantie op afstand wilde houden.

Pauline Kleijer in de Volkskrant (): 'Aartsdonker portret van een gebroken gezin. Een film waarbij je de mensen op het doek het liefst eigenhandig door elkaar zou willen rammelen. En die je vervolgens verslagen in je bioscoopstoel neerdrukt'.
Info en tickets

Visages Villages
Vrolijk bewijs van Varda's frisse melancholie


Voormalig boegbeeld van de nouvelle vague Agnès Varda trekt samen met de wereldberoemde fotograffiti-kunstenaar JR door Frankrijk. Onderweg portretteren ze de mensen die ze ontmoeten. Hun reis schept een band, waarin ze elkaar als kunstenaar vinden terwijl ze het landschap tot museum maken.

Pauline Kleijer in de Volkskrant (): 'Visages, villages is van alles tegelijk, maar bovenal een speels en liefdevol essay over het verschil tussen kijken en zien. Agnès Varda heeft patent op een bepaald type melancholie: nooit muf, maar fris en springerig'.
Info en tickets
Bestaat de echte Nederlander? - event - poster

Bestaat de echte Nederlander?
Vrijdag 2 februari vanaf 16 uur

 

Cultureel filmevent over het wij/zij-denken in de multiculturele Nederlandse samenleving, georganiseerd door bedrijfskundestudenten van de HAN. In een gevarieerd programma van films en korte debatten wordt op kritische wijze de ‘Nederlandse’ identiteit aan de orde gesteld. Toegang is kosteloos.
Info en tickets  
'Retour Rotterdam': IFFR-films in Filmhuis O42

Denk je tijdig aan kaartjes voor 'Retour Rotterdam'?

Maar liefst zes films uit het filmaanbod van Filmhuis O42 zijn nu in Rotterdam, waar ze worden vertoond op het Internationaal Film Festival Rotterdam (IFFR). Zondag 4 februari komen ze retour naar Nijmegen en worden ze alle zes op één dag vertoond. Passe-partout en losse kaartjes verkrijgbaar.
Info en tickets  
Afbeelding flyer

Volledig programma 18 – 31 januari 2018

Download programma-overzicht


Uitschrijven
 
Powered by
Email Marketing Powered by Mailchimp