Copy

Oranjesingel 42 Nijmegen

Filmagenda   |    Verwacht   |    Specials   |    Contact

NWSBRF
20 maart 2019


Nieuws van Filmhuis O42
Oranjesingel 42 Nijmegen

Welkom in de kloonstad

Column Ted Chiaradia

filmfoto bij column

Vorige week is mijn bijdrage letterlijk en figuurlijk in de storm verloren geraakt. Had ik net zo’n leuk stukje geschreven over Tea with the Dames en over de troost en inspiratie die deze film ongetwijfeld zou kunnen bieden aan Theresa May, in haar eenzame en hulpeloze strijd in het Engelse House of Madness. Raakte ik in de chaos op Schiphol mijn bestand kwijt in de voor mij zo onbegrijpelijke digitale krochten van de cloud. Wat deed ik dan op Schiphol? Wachten en nog eens wachten op een... Lees verder »

Still Sunday
Kunst, muziek en poëzie in O42

Zaterdag 23 maart biedt Filmhuis O42 samen met kunstcollectief Still Sunday kunstliefhebbers een inspirerende dag met uiteenlopende kunstvormen. Still Sunday is een nieuw online kunstmagazine dat onbekende veelbelovende kunstenaars een platform biedt. Het magazine richt zich bewust niet op één genre. Op die manier kan de lezer kennismaken met vernieuwende en interessante kunstvormen op het gebied van beeldende kunst, muziek en poëzie. Er is de 23ste maart een bijpassend filmprogramma. Vertoond worden Manifesto, Before Sunrise en Leaning into the Wind.
Landelijke première
The Hummingbird Project, filmfoto

The Hummingbird Project
Boeiende film over de wereld van de flitshandel

Twee wallstreet-nerds proberen een glasvezelkabel van Kansas naar New Jersey te trekken om een milliseconde sneller te kunnen handelen dan hun concurrentie.
  • 'Deze flitshandel is geen toekomstmuziek, maar realiteit: high frequency trading, supersnelle elektronische beurshandel, is de norm, waarbij het inderdaad draait om millisecondes. Het lukt The Hummingbird Project vrij goed over dit abstracte onderwerp een boeiende film te maken'. NRC
Info en tickets
Première
Double Vies, filmfoto

Double Vies
Vrolijk, lichtvoetig en neurotisch

Satirische komedie over kunst en onderlinge relaties in de snel veranderende uitgeverswereld van Parijs.
  • 'Ondanks de ernst van een deel van het discours is Doubles Vies een vrolijke film, lichtvoetig en neurotisch als Woody Allen op zijn best, met koud en vol Parijs als waardige vervanger van Manhattan.'
    – Filmkrant
  • ‘Knap, kwetsbaar en ontroerend’ ★★★★ De Volkskrant
Info en tickets
Maurice, filmfoto

Maurice
Verstikkend conformisme

Maurice Hall (James Wilby) groeit op in het Edwardiaanse Engeland, het tijdperk vlak voor de Eerste Wereldoorlog. Als hij gaat studeren raakt hij bevriend met de homoseksuele Clive Durham (Hugh Grant). Ze krijgen een relatie die geheim moet blijven omdat homoseksualiteit strafbaar was. Wanneer een van hun vrienden om zijn homoseksualiteit wordt gearresteerd, heeft dit ingrijpende gevolgen voor de relatie tussen Clive en Maurice.
 
Maurice is een van de vele fraaie klassiekers van James Ivory, bekend van onder meer A Room with a View, Howard's End en The Remains of the Day. Maurice is gebaseerd op de gelijknamige, autobiografisch getinte roman van E.M. Forster over de verstikkende conformiteit van de Engelse samenleving anno 1914.
Info en tickets

Cineville 10 jaar

Cineville bestaat tien jaar, en dat mag gevierd worden! Ook ons filmhuis werkt al twee jaar samen met Cineville. Daarom kregen ook wij een stuk van de taart.

Met de Cinevillepas kun je onbeperkt bij ons en andere filmtheaters naar de film voor slechts € 21 per maand. Mis nooit meer voorpremières, klassiekers, specials en filmfestivals, en steun tegelijkertijd ook de filmmakers. Voor meer info over Cineville, zie de Cineville-website: Cineville.
Afbeelding flyer met filmprogramma

Filmprogramma


Download flyer met programma

Uitschrijven
 
Powered by
Email Marketing Powered by Mailchimp