Copy

Oranjesingel 42 Nijmegen

 
Filmagenda     |     Verwacht   |    Specials

NWSBRF
17 januari 2018


Nieuws van Filmhuis O42
Oranjesingel 42 Nijmegen

The Killing of a Sacred Deer, filmfoto

The Killing of a Sacred Deer

Beste en naarste film van het jaar 

Info en tickets

Gerenommeerd chirurg met perfect gezin wordt geconfronteerd met een gebeurtenis uit zijn verleden – er wordt aan de poorten van zijn idyllische bestaan gerammeld. Gestileerde psychologische thriller van de maker van de beklemmende films ‘Dogtooth’ en ‘The Lobster’.

NRC noemt de film briljant. Filmcriticus Peter de Bruijn is meer dan lovend. Vijf sterren geeft hij maar liefst: 'Ware originaliteit is schaars, maar Lanthimos behoort tot dat exclusieve gezelschap van filmmakers. Dit is een van de beste films van het jaar. En misschien wel de naarste'.

Tweedehands

Column Ted Chiaradia, programmadirecteur

‘Tweedehandswinkels als paddenstoelen uit de grond’. Aldus de Gelderlander. Maar liefst 21 winkels voor gebruikte goederen in Nijmegen. Ook aan Filmhuis O42 gaat deze populaire refurbished markt niet voorbij. Als geen ander zijn wij inmiddels gespecialiseerd in het hergebruiken van kwalitatief hoogstaande producten...

Lees verder >>
On Body and Soul, filmfoto

On Body and Soul

Info en tickets 

De introverte Maria en haar collega Endre in het slachthuis komen erachter dat ze elke nacht hetzelfde dromen. Hongaars melodrama over de zoektocht naar liefde en vooral intimiteit. Winnaar van de Gouden Beer in Berlijn.

Arnon Grunberg in de Volkskrant: 'Haast u om deze film te gaan bekijken; lang geleden dat ik zoiets goeds heb gezien'. 

Special

Focus op Jean-Luc Godard

De Franse filmmaker Jean-Luc Godard (1930) geldt als de belangrijkste Europese filmvernieuwer van na de Tweede Wereldoorlog. In Filmhuis O42 vertonen we enkele van zijn meesterwerken uit de jaren 60. Deze special laat zien dat de ideeën van de grootmeester van de ‘Nouvelle Vague’ nog steeds springlevend zijn.

Doordeweeks dagelijks te zien als Double Bill. Op dinsdagen zelfs als Drie-Double Bill.

Vivre Sa Vie

Info en tickets
Regie: Jean-Luc Godard | 1962 | 85 min.
Vivre Sa Vie, filmfotoEen winkelmeisje droomt van een carrière als actrice, maar belandt langzaam in de prostitutie. Schitterende hoofdrol van Godards muze Anna Karina. Winnaar van de Special Jury Prize in Venetië.
Le Mépris

Info en tickets
Regie: Jean-Luc Godard | 1963 | 105 min.
Le Mépris, filmfotoHet huwelijk van een scenarioschrijver (Michel Piccoli) loopt op de klippen wanneer zijn vrouw (Brigitte Bardot) het aanlegt met de producent. Klassieker waarin Godard een loopje neemt met de klassieke regels van het film maken.

Op 23 januari met inleiding door Ted Chiaradia.
 

Deux Ou Trois Choses 

Info en tickets
Regie: Jean-Luc Godard | 1967 | 87 min.
Deux ou Trois ChosesJuliette is een huisvrouw in Parijs die bijverdient in de prostitutie. Godard maakt ons deelgenoot van zijn wilde gedachtes en provoceert met filosofische uitspraken die nog steeds aan het denken zetten.
 

Unrest
Aansluitend Q&A met Ronald Cheung

Info en tickets

Wat doe je als je leven plots verandert door een onbegrepen ziekte die je bedgebonden maakt? Bijgestaan door cameramensen en skype ontdekt de achtentwintigjarige Jennifer Brea de onzichtbare wereld van miljoenen ME-patiënten...

Na afloop Q&A en nagesprek met Roland Cheung, die zelf ME-patiënt is.
Aparte import en daarom afwijkend tarief

Lees verder >>

Volledig programma
18 - 31 januari 2018


Download flyer met programma

Uitschrijven
 
Powered by
Email Marketing Powered by Mailchimp