Copy
View this email in your browser
Onze nieuwsbrief van het Centrum voor Cliëntervaringen (CvC). 
Via deze weg houden we elkaar als partners en overige geïnteresseerden graag op de hoogte van ontwikkelingen, samenkomsten en inzichten. Ook nieuws delen of een vraag posten? Laat het weten.
Behoud van werk
Wat zijn handvatten voor job coaches en werkgevers om cliënten met een licht verstandelijke beperking beter te ondersteunen in behoud van werk? Waarom is welke begeleiding nodig? Hoe kom je tot creatieve oplossingen om eventuele problemen te komen? Dat zoeken we uit samen met een team van Cordaan. Meer weten...
 
 

Fotografie, stem en behandeling 
In dcember 2019 gaven we voor de tweede keer dit jaar een workshop Photoshop aan ergotherapiestudenten van de Hogeschool van Amsterdam. Wat kan deze onderzoeksaanpak voor de ergotherapiepraktijk betekenen? 

 


Help! Bouw mee....
Kent u mensen die hun handen niet meer kunnen gebruiken? Breng ons dan in contact om van elkaar te leren, en samen een community te vormen. Ruud van Zuijlen, ervaringsdeskundige startte een onderzoeksproject rondom Assistive Technology (AT). Hoe kan dit helpen om eigen regie te behouden? Mail ons
Meer lezen...
Het cliëntenperspectief invliegen in crisisaanpak Ggz?
Heeft u nog een project waarin u een ervaringsdeskundige op het gebied van Ggz wilt inzetten? Er is nog geld beschikbaar om dit te financieren via een voucher van ZonMw
Hoe zorgen we ervoor dat iedereen toegang krijgt tot de online wereld?
Bankieren, contact met school, winkelen, zaken regelen met de overheid, de gezondheidszorg... niemand kan meer zonder internet. Toch zijn er 3 miljoen mensen die zich niet (goed) kunnen redden in de online wereld.  

Wij denken dat er creatieve oplossingen nodig zijn. Met subsidie van het Ministerie van Binnenlandse zaken starten we in januari 2020 met een groot actieonderzoek in Amsterdam.
Heb je ideeën? We horen ze graag! 
Toekomst CvC
Heden, verleden en toekomst van het Centrum voor Cliëntervaringen. Dat waren de thema's van de strategische sessie begin december. In januari spreken we hier met in klein comité over door. Out-of-the box ideeën: Participatie on Tour, Platform voor Verhalen... Als je ook gedachten hebt over de toekomst van het CvC? Laat het ons weten.

Officiële partners van het CvC


We wensen iedereen
een goed 2020 toe!   

Responsief en participatief onderzoek

Op 20 januari 2020 (13.30-17.00 uur) organiseert afdeling Metamedica (Amsterdam UMC, locatie VUmc) een symposium. Belangrijke voorlopers geven ons een inkijkje in het verleden, heden en hun ideeën over de toekomst van participatief en responsief onderzoek. Op dit Engelstalige symposium nodigen we een transdisciplinair gezelschap uit om te vieren wat we hebben bereikt afgelopen 10 jaar en om samen na te denken over hoe we deze methodologie naar de toekomst kunnen bestendigen en uitbouwen. Kom je ook? Inschrijven is gratis (en fijn i.v.m. catering).

Meer informatie: flyer met context, sprekers en programma.

Proefschrift Susan Woelders

Krachtige patiëntenparticipatie...

Hoe kun je ruimte maken voor kennis die vaak niet gehoord wordt? Kom naar de verdediging van het proefschrift Power-Full Patient Participation op 21 januari 2020 van Susan Woelders. 13.45 uur in de aula van de VU. Proefschrift inzien? Mail naar Susan.

Vluchtheuvel: respijt bij crisis in de avond 
De Vluchtheuvel gaat van start in 2020. Dit is een Amsterdams initiatief voor mensen in crisis voor de avonduren. Als Centrum voor Cliëntervaringen gaan we later dit jaar betrokken worden in een actieonderzoek om dit aanbod zo goed mogelijk aan te laten sluiten bij mensen waarvoor het bedoeld is. Samen leren, samen co-creëren. Zie meer info... 
Ideeën? Laat het ons weten.
Kunst in de Zorg

Waarde van Kunst in de Zorg
Internationaal en ook in Nederland komen steeds meer verbindingen tussen kunst, sociaal domein en wetenschap. Vanaf 2020 gaat een cross- disciplinair team met o.a. ouderen op onderzoek binnen dit thema. Wat is de waarde van kunst voor de mens, sociale interactie en de maatschappij? Wil je op de hoogte blijven van dit onderzoek?

Meld je aan!


Tezamen met natuurlijk een groep ervaringsdeskundigen en onderzoekers die aan het Centrum voor Cliëntervaringen bijdragen.
Co-creatie: samen, leren, gelijkheid en wederkerigheid

Het CvC is een onafhankelijk platform dat een wezenlijke bijdrage levert aan de kwaliteit van bestaan van mensen in kwetsbare situaties door middel van participatief onderzoek
Copyright © 2019 Centrum voor Cliëntervaringen, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp