Copy
View this email in your browser
Onze nieuwsbrief van het Centrum voor Cliëntervaringen (CvC). 
Via deze weg houden we elkaar als partners en overige geïnteresseerden graag op de hoogte van ontwikkelingen, samenkomsten en inzichten. We vragen jullie nadrukkelijk om ook jullie nieuws te delen of een vraag posten!
We horen graag van jullie!
Digitaal leren in Corona-tijd. Niet voor iedereen...
Wat is er nu nodig voor kinderen en ouders in kwetsbare situaties? Dat onderzoekt Amsterdam UMC momenteel met een participatief actieonderzoek, o.a. naar het perspectief van leerkrachten.
Lees meer...
 

Geloofwaardige partner
met unieke eigen stem
in de wijk

De werkgroep Ouderenvriendelijk Buitenveldert die voortgekomen is uit het participatieve onderzoek heeft veel inbreng in de wijk. Dit bleek uit een evaluatie van partner HvA (Ergotherapie).
Lees meer... Wij & Corona....

Hoe beleven Nederlandse senioren de coronacrisis? Hoe is hun leven veranderd, waar maken zij zich zorgen over, wat geeft hen hoop en troost, hoe brengen zij de dag door? Onder de noemer ‘Wij & corona’ geeft partner Leyden Academy een podium aan senioren om hun verhaal te vertellen.
Meer lezen...

 RVS: 'in het Oog van de Storm'
De Raad voor Samenleving en Gezondheid (RVS) heeft begin 2020 een nieuwe werkagenda gepresenteerd en de huidige corona crisis raakt aan al deze onderwerpen. Ze willen graag belangrijk de lessen die u ziet van deze crisis mee hun advisering via een vragenlijst en deel ook ons uw lessen!

Aan de slag met INSPRAAK

Vanaf 1 juli 2020 treedt de nieuwe Wet medezeggenschap cliënten zorginstellingen (Wmcz) in werking. Een nieuw onderdeel van deze wet is het artikel over inspraak. De PARTNER benadering is één van de werkwijzen die toegepast kan worden om inspraak vorm te geven. De gratis workshop hiervoor wordt verschoven naar het najaar 2020. Lees meer..

Grotere man-vrouw verschillen
in tijden van Corona

Tijdens de quarantaineperiode is het aantal meldingen van huiselijk en seksueel geweld tegen vrouwen gestegen. Tachtig procent van het zorgpersoneel is vrouw. Veel  oppas- en schoonmaakwerk is gestopt. Kinderen thuis. Deze tijden versterken ongelijkheid. Petra Verdonk (Amsterdam UMC) schreef hierover in Trouw en bij ZonMw.


Officiële partners van het CvC
Tips en creatieve oplossingen in Corona-tijd van cliënten
Het CvC start dit jaar een participatief actieonderzoek Corona Tijden samen met mensen in kwetsbare situaties in huidige Corona-tijd. Mensen in kwetsbare situaties worden met name getroffen. Samen met hen bedenken we creatieve oplossingen, bijvoorbeeld vanuit ervaringen met digitale hulp. Doet u mee? 
Lees dan meer.
 


Ondergronds collectief in Coronatijden en daarna...

Participatief actieonderzoek in Brummen leidde tot het concept Straat(h)ouder: een ondergrondse collectief van hulp in elke straat. Een opbloei van samenredzaamheid: nu en in de toekomst? Bekijk het filmpje en deel in je netwerk!

Bizarre tijden...
Maar digitaal contact 

is ook contact.
Take care!


Kunst in de Zorg in Corona tijden 
In januari 2020 startten we met het participatieve actieonderzoek naar Kunst in de Ouderenzorg. Wat is de waarde en wat werkt? Helaas zijn we ingehaald door Corona, de verpleeghuizen zijn dicht... Echter, kunstenaars bedenken van alles, bijvoorbeeld WijZijnNico. Kunst als bron van veerkracht in crisis! Kent u nog mooie initiatieven waarbij kunstenaars hun aandeel leverden? Laat het ons weten.

Corona minor: interdisciplinair leren over creatieve oplossingen 
Veel studenten kunnen door de corona crisis hun stage niet afmaken. Alie Weerman roept
hen in een filmpje op om mee te doen aan een Corona Minor waarin zij samen leren over omgaan met crisis en het bedenken van creatieve oplossingen voor nu en de toekomst. Wij zullen als Centrum hierin meewerken en onze verhalen delen met studenten. Meer weten... 

Levenskunst van mensen met dementie

Wij zijn Nico! zendt elke vrijdagavond een radiouitzending uit. De bijna 300 zangers, vertellers en muzikanten van de Participatiekoren, waarvan er zo’n 70 een vorm van dementie hebben, delen hierin hoe zij en hun naasten omgaan met deze nieuwe werkelijkheid. 
Vanavond de eerste uitzending!Tezamen met natuurlijk een groep ervaringsdeskundigen en onderzoekers die aan het Centrum voor Cliëntervaringen bijdragen.
Co-creatie: samen, leren, gelijkheid en wederkerigheid

Het CvC is een onafhankelijk platform dat een wezenlijke bijdrage levert aan de kwaliteit van bestaan van mensen in kwetsbare situaties door middel van participatief onderzoek
Copyright © 2020 Centrum voor Cliëntervaringen, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp