Copy
View this email in your browser

Een update van het Centrum voor Cliëntervaringen (CvC).
Waarom? Er zijn weer tal van mooie projecten gedaan de afgelopen maanden. Projecten die het verdienen om in de schijnwerpers te staan en anderen kunnen inspireren om ook de samenwerking op te zoeken met elkaar.

Via deze weg houden we elkaar als partners en overige geïnteresseerden op de hoogte van ontwikkelingen, samenkomsten en inzichten. We vragen jullie nadrukkelijk om ook jullie ervaringen te delen, of een vraag posten!
We horen graag van jullie!

Duurzaam Age Friendly City Buitenveldert

Het participatieve actieonderzoek Age Friendly City in Buitenveldert, dat we in 2016 startten, gaat nog altijd door. Van de verbeteragenda van 80 punten die dit participatieve onderzoek met ouderen in de wijk opleverde, zijn deze weken weer stappen gezet. Het Buurtbudget van Amsterdam Zuid is naar twee plannen gegaan van de leden van de werkgroep: Buurtbankjes en Tuinieren in een ouderen flatgebouw met bewoners met intergenerationele, cultureel etnische diversiteit. Gefeliciteerd en mooie ontwikkeling! 

Nieuwe verhalen

Er zijn weer nieuwe verhalen toegevoegd aan de verhalenbank over leven in Coronatijd. Nu ook een ervaringsverhaal van Peter die zelf COVID-19 kreeg.

 Partnerschap studenten  

Studenten van de opleiding Ergotherapie van de HvA doen hun afstudeeropdracht bij ons project over Assistive Technology. Een hele fijne samenwerking, waarbij de intentie is deze ook na de opdracht voort te zetten! Zijn er nog andere studenten die met ons willen samenwerken? Laat het ons weten!

Oproepen deelname onderzoeken

1. Mensen die leven met een ziekte over leven in een digitale wereld! Ga in gesprek een ervaringsdeskundige
2. Rolstoelgebruikers gezocht voor focusgroepen van Vicair: laat jouw stem horen!
3. Senioren (die zorg ontvangen), mantelzorgers en zorgprofessionals in tijden van COVID-19 gezocht (vanuit Leyden Academy) via een verhaal en vragenlijstje daarover.
4. Mensen van 65 jaar of ouder die geïnteresseerd zijn in meedoen met onderzoek van Amsterdam UMC, lees meer over Ouderenpanel Aging and Later Life.
 

Hoe kun je mensen helpen in psychische nood?
De training Mental Health First Aid biedt handvatten rondom hoe je iemand kan helpen in psychische nood. Het CvC gaat deze training participatief evalueren op cultuursensitiviteit. Dit jaar nog wordt gestart met het opzetten van een panel met sleutelfiguren uit diverse gemeenschappen in Amsterdam Zuid-Oost. 
 

Meedoen in de buurt ook met onbegrepen gedrag 

Het project de Zorgzame Buurt is van start waarin ontmoetingen worden georganiseerd tussen mensen met onbegrepen gedrag, hun naasten en winkeliers. Het CvC volgt dit project middels een onderzoek. Lees meer... 
Officiële partners van het CvC
 
Terugblik Werksessie Ertoe Doen, ook in Coronatijden

Tijdens de werksessie op 27 oktober werd het belang van het delen van cliëntervaringen volmondig bevestigd. Het was even wennen, zo'n online werksessie in plaats van een creatieve 'live' sessie. We presenteerden het MAATI-FEST met ervaringsverhalen en de tips, en gingen in gesprek over wat deze lessen betekenen voor je eigen rol. Lees meer….
 
Crowdfunding partners CVC

Diverse mensen die betrokken zijn geweest bij onderzoek van het Centrum voor Cliëntervaringen hebben momenteel crowd-funding acties voor hun initiatieven. We maken jullie hier graag op attent. Bijvoorbeeld de actie van Hart van Noord, gelieerd aan het verhaal van Risma, en de actie van Annyk om de opleiding van haar hulphond mogelijk te maken.

Kunst in de Zorg in Coronatijden 
Lees meer over de activiteiten en uitdagingen van kunstenaars in de ouderenzorg in coronatijden. Als dirigent via de TV in de woonkamer van het verpleeghuis, op de binnenplaats dansen met bewoners, en video-theater voor het raam. Dit rapport geeft een inkijkje in de creatieve oplossingen van kunstenaars in de eerste golf. 

Actieonderzoek Lichthuis 
Op 22 oktober 2020 is het Lichthuis officieel geopend met een digitale bijeenkomst in de Balie in Amsterdam. Met ons begeleidend actieonderzoek ondersteunen wij in de opbouw van het Lichthuis. Lees meer…

Waarom kinderen meedoen in de kinderraad van ziekenhuis?

  1. Het ‘leuk’ hebben en ‘dankzij’ hun ziekte mogen meedoen (eindelijk heeft het een voordeel!)
  2. De waarde van lotgenoten support en contact
  3. Bij kunnen dragen aan de verbetering van zorg en onderzoek. 
Lees meer…

Community van co-onderzoekers
Een aantal ervaren co-onderzoekers hebben de handen ineengeslagen om onder vlag van het CvC een community van co-onderzoekers op te zetten. Het centrum ondersteunt hen daarbij. Hou de website in de gaten voor meer nieuws. Meer lezen?Tezamen met natuurlijk een groep ervaringsdeskundigen en onderzoekers die aan het Centrum voor Cliëntervaringen bijdragen.
Co-creatie: samen, leren, gelijkheid en wederkerigheid

Het CvC is een onafhankelijk platform dat een wezenlijke bijdrage levert aan de kwaliteit van bestaan van mensen in kwetsbare situaties door middel van participatief onderzoek
Copyright © 2020 Centrum voor Cliëntervaringen, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp