Copy

Nyhedsbrev december 2019

Kære netværk,

Julen står for døren og et travlt efterår for Selvhjælp Silkeborg går på hæld.

Vi er så glade og taknemmelige for al jeres opbakning; både i hverdagen og i særdeleshed omkring vores deltagelse i konkurrencen ’Fantastiske Fællesskaber’, som fandt sted i november. I har været en uvurderlig støtte og været med til at udbrede kendskabet til foreningen. Tak for jer 😊

Den nysgerrige læser opfordres til at bruge vores hjemmeside jævnligt og kigge under nyheder. Her vil vi gøre os umage med at lægge alt relevant ud. Desuden kan du følge livets gang i Estrupsgade via Facebook, hvis du ’liker’ Selvhjælp Silkeborg.

Vi har nu også fået vores egen side på LinkedIn. Hvis du også huserer på dette sociale medie, så håber vi, at du har lyst til at følge os. Vi vil især have fokus på erhvervssamarbejder og samskabelse.

Vi ønsker dig en god læselyst,

De bedste hilsner
Kontoret i Estrupsgade

Hilsen fra Lea, daglig leder

Sikke en november måned! Der har virkelig været knald på med Fantastiske Fællesskaber, fantastisk stormøde, fantastiske oplæg, fantastiske frivillige, fantastiske sparringer og refleksioner – og alt muligt andet fantastisk :-D
Årshjulet for 2020 er ved at falde på plads og planlægningen af det næste års aktiviteter. Har du en idé til noget, så tøv ikke med at kontakte mig.

Den 26. november havde jeg besøg af Klaus Skjødt, administrerende direktør i Sparekassen Kronjylland. Han delte gavmildt erfaringer og gode råd med os i forhold til at få etableret tættere og meningsfulde samarbejder med erhvervslivet. Det glæder jeg mig til at arbejde mere med i den nærmeste fremtid – forhåbentlig bærer det frugt og kan give os en lidt mere stabil, økonomisk situation i foreningen.
 

Grupper

Der er nye grupper på vej i Selvhjælp Silkeborg, hvilket er skønt.
I starten af det nye år vil vi få opstartet en gruppe for voksne med ADHD, et nyt netværk 60+, en gruppe omkring selv-omsorg, flere nye grupper for pårørende til psykisk sårbare samt nye børnegrupper. Vi arbejder på at få pårørende nok til opstart af en gruppe for pårørende til mennesker med demens og sidst men ikke mindst at få startet en ny gruppe op for forældre til børn med særlige behov.

Fantastiske Fællesskaber

102 fællesskaber meldte sig til konkurrencen om at blive det mest fantastiske fællesskab i Østjylland. Dommerne valgte fem finalister ud, der via en SMS konkurrence kunne vinde 100.000 kr.
Selvhjælp Silkeborg var ét af de fem fællesskaber! Det blev der en lille fin video ud af. Læs mere her.
Vi var i yderst fint selskab og det kæmpestore og fantastiske fællesskab fra Aarhus; Natur Retur, løb med sejren den 21. november. Stort tillykke til dem.

Selvom de 100.000 kr. VIRKELIG ville have lunet i budgettet for 2020, så kan vi stadig være yderst tilfredse med at være nået i finalen. Vi er nået vidt og bredt ud med budskabet om Selvhjælp Silkeborg som et fantastisk fællesskab. Det har givet mange henvendelser fra interesserede, og det er vi superglade for.

Medlemskab 2020

Medlemmer ønsker vi os altid flere af. Lige nu har vi ca. 115 medlemmer af foreningen. Vi vil rigtig gerne op på mindst 300, da det giver nogle gode moms- og skattefordele for både dem, der støtter os – og foreningen.
Hvis du ikke allerede er medlem, så kan du nå det endnu 😊 Hvis du tegner et medlemskab i resten af 2019, så gælder det for både 2019 og 2020. Det koster 125 kr. årligt at være privat medlem af foreningen og 1000 kr. årligt at være erhvervsmedlem af foreningen.
Ud over at du støtter et godt formål, så giver dit medlemskab dig også stemmeret til de årlige generalforsamlinger. Tryk på knappen nedenfor og bliv medlem for år 2020.
 
Bliv medlem

Arrangementer

November måned var et brag af en måned med masser af udadvendt formidling af foreningen samt det årlige stormøde og fælles sparring og refleksion for de frivillige samt medarbejdere i trivselsgrupper/pårørendegrupper.

Stormødet var en succes. Vi var over 40 mennesker samlet til hyggelig suppe, dejligt samvær, strategisk indblik samt et lille oplæg omkring søvn og søvnbesvær. Vi blev enige om, at temaet søvn godt kan foldes mere ud, og i 2020 vil vi invitere til en aften omkring søvn og søvnproblemer for foreningens frivillige, medarbejdere i trivselsgrupper/pårørendegrupper, medlemmer og gruppedeltagere i grupperne. Det kommer I til at høre mere om.
Bestyrelsen modtog også rigtig mange gode og relevante input og idéer til strategien for 2019/2020; dem vil der også blive arbejdet videre med.

Der blev efterspurgt litteraturhenvisninger omkring ’arousal’, som Lea fortalte om i sit søvnoplæg. To tips til litteratur er: ’Den neuroaffektive billedbog 1-2’ (Marianne Bentzen og Susan Hart) og ’Drengen der voksede op som hund’ (Bruce Perry). Det er nogle relativt let tilgængelige bøger på området, om end de omhandler mere end blot arousal-begrebet. Kontakt Lea hvis du ønsker noget uddybet.

I slutningen af november afholdte vi fælles sparring og refleksion, som er en halvårligt tilbagevendende begivenhed. Det var inspirerende og givende med et indblik i, hvad der rører sig hos både gruppeledere og grupper.
MEST FOR FRIVILLIGE OG GRUPPELEDERE

Introkursus

I januar afholdes det halv-årlige introkursus for nye frivillige samt medarbejdere i trivselsgrupper/pårørendegrupper. Det drejer sig om den 8. og 15. januar fra kl. 18.30-21.30. D. 22. januar vil der være en ekstra aften for de, der har interesse i børne/ungeområdet, som fokuserer specifikt på dette område samt indeholder konkrete øvelser.
Hvis du er interesseret og ikke allerede har modtaget en invitation i din indbakke, så kan du
tilmelde dig her.

Biblioteket

Det er muligt at låne relevante bøger i Selvhjælp Silkeborgs fine, lille bibliotek. Hvis du ikke har prøvet det før, så finder du biblioteket nede ved Leas og Camillas kontorer; overfor kopirummet. Her kan du låne, hvad du har lyst til – bare du bruger en låne-seddel og husker at aflevere tilbage 😊 Har du idéer til bøger til biblioteket, som er relevante for dit virke i foreningen, så sig det endelig til vores frivillige bibliotekar, Ingrid Rønne eller kig forbi onsdage kl. 10-14, hvor kontoret passes med kyndig hånd af den selvsamme Ingrid.

Muligheder for at være (mere) aktiv

Hvis du har mod på opgaver i foreningen; så kunne vi godt bruge hjælp til følgende:
  • Opstart af en gå-gruppe for alle interesserede; både gruppedeltagere, borgere på venteliste til at komme i en gruppe samt frivillige og medarbejdere i foreningen. Gå-gruppens frivillige skal have fokus på fællesskab, det gode værtskab og de gode samtaler – og en masse frisk luft og bevægelse i kroppen (der er allerede to frivillige med interesse, men der er plads til flere).
  • (Gen)etablering af en ’frokostklub’ for frivillige samt medarbejdere i foreningen på månedlig basis (der er 1-2 frivillige, der er interesserede, vi har brug for lidt flere til en arbejdsgruppe)
  • Evt. en lille gruppe, der vil etablere en ’seniorklub’ for de yderst erfarne frivillige i foreningen (dette blev efterspurgt på stormødet, og nu hører vi lidt bredere ud på denne måde)
  • En frivillig gruppeleder til gruppen ’selv-omsorg’, der gerne skal starte op i januar 2020 om formiddagen en hverdag, læs evt. mere om gruppen her.
Hvis noget af ovenstående vækker din interesse og nysgerrighed efter at høre  mere – så kontakt Lea på 40660878 eller mail.

Lidt om forsamtaler, åbne og lukkede grupper

Vi har frivillige koordinatorer på flere forskellige områder. Det drejer sig helt konkret om:
  • Voksenområdet: Christina Gadeberg og Ulla Nielsen (forsamtaler med alle nye deltagere i grupper)
  • Ungeområdet: Julie Thøgersen og Stina Juul Jensen (forsamtaler med alle nye deltagere til ungegrupper)
  • Kom Videre Mand: Torben Vous
  • Frivilligområdet: Ingrid Rønne (står for alle indledende samtaler med nye frivillige på unge/voksenområdet samt opfølgning)
Vi har både åbne og lukkede grupper i Selvhjælp Silkeborg. Når gruppen er lukket, betyder det, at der ikke løbende kommer nye deltagere i gruppen. Når gruppen er åben, så KAN der komme nye deltagere ind i gruppen, HVIS gruppen er med på idéen.
Det betyder følgende for dig, der er gruppeleder i en åben
gruppe: Du kan blive kontaktet af en frivillig koordinator, der har haft en forsamtale med en potentiel deltager til din gruppe. Tidligere har det oftest været en medarbejder, der har kontaktet dig omkring opstart af en ny gruppedeltager.

Men den nye form, vi har på forsamtalerne gør, at det nu er foreningens frivillige koordinatorer, der kontakter dig. Det er dem, der har haft samtalen med vedkommende – og dermed har de bedste forudsætninger for at tale med dig om muligheden for at få en ny deltager ind i gruppen.
Tag derfor godt imod dem ved henvendelser og i fællesskab finder I ud af, om timingen og matchet er passende.
Det vil helt konkret være Christina/Ulla, hvis der er tale om en voksen-gruppe og Julie/Stina, hvis det er en unge-gruppe.

Julehygge med bestyrelsen den 4. december

Julehygge med bestyrelsen er en fast tradition i Selvhjælp Silkeborg. Sådan bliver det også i år.
Sæt kryds i kalenderen den 4. december fra 15.30-17.30. Her vil der være gløgg, æbleskiver og julehygge for alle interesserede. Man behøver ikke kunne deltage de fulde to timer; man er også yderst velkommen til at kigge forbi i kortere tid; som det lige passer bedst.
Stemningen plejer at være i top, og hvis vi er heldige, vil eftermiddagen også byde på lidt underholdning – kom og se, hvad der sker 😊

Tilmeld dig her.

Bliv medlem 2020

Nu er det ved at være tid til at fortælle gruppedeltagerne, at der er mulighed for enten at forny sit medlemskab i foreningen eller tegne et nyt medlemskab (som resten af året dækker både 2019 og 2020).
Det kan man gøre ved hjælp af vores ’Hjælp Selvhjælp’ postkort. De ligger i grej-skabet overfor den store booking-skærm ved det lille samtalerum.


 
 
God december til alle
Vi ønsker jer en rigtig god og måske endda hyggelig og jule-godte-knasende december måned.

Til orientering kommer der ikke et nyhedsbrev ved årsskiftet; til gengæld vil I modtage en lille julehilsen i den elektroniske postkasse inden kontoret lukker ned for i år.
Husk; kontakt os endelig med ris, ros, gode idéer og alt muligt andet.

De bedste hilsner fra
kontoret i Selvhjælp Silkeborg.
 
Støt os
Facebook
Website
Email
LinkedIn
Copyright © 2019 Selvhjælp Silkeborg, Alle rettigheder forbeholdes.
Du modtager denne mail, fordi du har en relation til Selvhjælp Silkeborg.

Vores adresse er:
Selvhjælp Silkeborg
Estrupsgade 4, 1. sal
8600 Silkeborg
Danmark

Afmeld dette nyhedsbrev
 


This email was sent to <<E-mail>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Selvhjælp Silkeborg · Estrupsgade 4, 1. sal · Silkeborg 8600 · Denmark

Email Marketing Powered by Mailchimp