Copy
Logo Galleri Engleson

NYHETER

Oktober 2017

Här presenterar vi månadens konstnär:

Anna Afzelius-Alm

Anna Afzelius
När upptäckte du konsten?
“Jag har ett minne av att jag gjorde en lerfigur när jag var 3 år gammal. Det var nog min första konstupplevelse. Jag är uppvuxen i ett hem med mycket konst och i min familj har konstintresset funnits i flera generationer med både samlare och konstnärer. Även om jag målat till och från hela mitt liv så började jag min nya konstnärliga bana för 2 år sedan”.
Du har bott i många världsdelar, har det påverkat ditt skapande?
“Absolut! Kanske främst vid val av motiv. När jag bodde i Shanghai t.ex. skapade jag mycket målningar med människor i olika vardagssituationer, något som tilltalade många. Här i Sverige har det blivit mycket fler motiv kopplade till naturen, kanske det beror på att vi har en väldigt fin natur här”.
Du vill förgylla vardagen med en klick färg, eller hur?
“Ja. Färg påverkar humöret och skapar glädje, eller hur? En inspirerande och färgglad omgivning kan hjälpa oss att må bra, ladda batterierna och stimulera våra sinnen att öppna sig för nya spännande möjligheter. Färg i kombination med ljus är en av nycklarna till vårt välbefinnande tycker jag”.
Anna Bild
Du har studerat ekonomi, IT och Mandarin. Och nu har du valt konsten
“Jag har haft en professionell karriär som managementkonsult, vilket har varit mycket givande och lärorikt, men också stressigt. Nu lever jag min dröm, en kreativ och mera rofylld tillvaro där jag har förmånen att stimuleras och utvecklas i andra banor”.
Vad blir du inspirerad av?
“Jag inspireras av olika intryck och upplevelser, ögonblick i vardagen, känslor jag vill förmedla, känslor som också styr de motiv jag väljer. Jag inspireras av en låt, färger under en promenad, stämning när jag umgås med människor. Nästan överallt finns det inspiration att hämta bara man stannar upp och tar in intrycken”.
Afzelius-Alm Art

Så var sommaren 2017 i Skanör och Falsterbo..

Sommaren 2017 kommer man nog inte ihåg för att det var så strålande väder. Det lämnar väl en hel del övrigt att önska, speciellt om man vill hålla till på stranden eller tillbringa härliga kvällar i trädgården. Strålande har dock sommaren varit ur “gallerisynpunkt”.

Våra fyra gallerier i Skanör och Falsterbo var tidigt fullbokade. Speciella och välutrustade gallerier, lokaler på bra lägen har blivit vårt signum. Det borgar för mycket besökare. Det finns väl någon anledning till att vi redan nu har fullbokat i Skanörs hamn 2018 och att det bara finns ytterst lite kvar att boka 2019. Galleri Engleson i Skanörs hamn är vårt absolut mest välbesökta galleri.
Galleri Skanör hamn
Därmed inte sagt att det behöver vara där försäljningen är störst alla gånger. Nya Magasrinet vid Falsterbo Station blev snabbt populärt när vi öppnade i påskas, nyrenoverat, stiligt, ståtligt.

Besöksfrekvensen lär öka ytterligare nästa säsong med tanke på att vi då blir närmaste granne med nya Falsterbo Konsthall, som flyttar in i gamla stationsbyggnaden.

Galleri Stallet i vackra Andreas Lundbergagården i centrala Falsterbo har sin givna och trogna publik. Turisttillströmningen är stor, speciellt när museets skepparhem är öppet.
Fiskarstugen
Fiskarstugan med dess intressanta historia är ett mysigt “vattenhål” i centrala Skanör. Här lämpar sig skulptur och keramik ovanligt bra och gärna i samspel med måleri. Några enstaka veckoperioder kan vi fortfarande erbjuda. Hemsidas kalendarier ger besked.

Redaktör Krister Andersson
Logo Galleri Engleson
Kontakt
Kerstin & Per Engleson
per.engleson@gmail.com
Mobil: 0708 26 21 79
www.galleriengleson.com
Engleson Gallerier drivs av Kerstin och Per Engleson i Höllviken.
Vi är verksamma i Stockholm, Göteborg, Malmö, Skanör och Falsterbo.
Vi gör även företagsutställningar i Stockholm, Malmö och Helsingborg.
Engleson Gallerier på Facebook
Per Engleson på Facebook

Avbeställ nyhetsbrev från Engleson Gallerier