Copy
Öppna mailet för att visa det i webbläsaren om ni inte kan läsa det.
Logo Galleri Engleson

NYHETER

April 2018

Månadens konstnär är:

Benno Arzt

Render
Jag skapar frihet och fantasi
genom starka och klara färger
 
Hur var din första kontakt med konst?
"Redan som 16 åring tyckte jag om att teckna, därför sökte jag till Otto Skölds teckningsskola i Stockholm, Där fick jag lära mig allt om krokiteckning m.m".
Hur började ditt skapande?
"Då efterfrågan på mina teckningar blev över förväntan så jag fortsatte. Senare började jag att måla i olja och akryl. Jag har även provat på att göra träskulpturer".
Vad blir du inspirerad av?
"Jag blir ofta inspirerad av starka klara färger och då kommer skapandet av fågelmotiv i all sin prakt och frihet, fantasilandskap med kullar och ängar.
Hur ser processen ut när du arbetar med dina konstverk?
"Jag börjar alltid skissa upp motiven, som kommer fram efter hand i min fantasi.

Jag målar alltid på liggande duk och jag lägger ofta olika färgnyanser på varandra för att få full effekt i måleriet".
Vad kallar du ditt måleri?
"Jag kallar det för Koloristisk naivism".
Benno Arzt
Är det någon konstnär som inspirerar dig?
"Jag inspireras av konstnärer från Cobragruppen som bl a består av Karel Appel, Egill Jacobsen, Corneille, Asger Jorn mfl. Hela denna grupp var kända för sitt färgstarka måleri".
Din konst hamnar ibland på golvet, berätta…
"Jag var med i en designtävling 2016 för ett stort mattföretag. Jag vann tävlingen och fick därför ett tillfälle att designa egna mattor med mina färgstarka motiv. Mattorna säljs via näthandeln i hela världen på Benno Arzt Carpet Vista".

Galleristen har ordet

Nu blickar vi fram emot vårens projekt, KONSTTRAMPET, som du kan läsa om i detta Nyhetsbrev. Vi känner oss lyckligt lottade och tror vi hittat rätt koncept eftersom alla våra sex gallerier är fullbokade resten av året.

Många av våra utställare blickar långt fram och har redan bokat 2019 och 2020. KONST I ADVENT är vi glada att kunna erbjuda igen efter succén 2016. Läs mer i detta brev!
konst trampet

Välkomna den 10:e - 13:e maj 2018

KonstTrampet i Skanör och Falsterbo

Vi satsar på kombinationen KONST & MOTION
Vi har hittat bra samarbetspartners. Kason Reklam, Vellingeposten och fem av de bästa krogarna i Skanör och Falsterbo hjälper oss att ta ut svängarna lite mer.

Alla fyra Englesons Gallerier här på Näset är engagerade i en annorlunda aktivitet med konst och motion. En cykelresa med fyra konst- och kulturstopp, kompletterat med en annorlunda tävling med fina priser.

Man tar sig runt, gärna med cykel, till Galleri Engleson i Skanörs hamn, Fiskarstugan i centrala Skanör, Galleri Stallet i Andreas Lundbergagården i Falsterbo samt Magasinet nere vid Falsterbo station. I gallerierna kommer det att finnas tävlingsuppgifter och Skanörs Gästis, Badhytten, Skanörs Rögeri, Restaurang Stationen och Kafé Kust står för priserna. Med tanke på dem så blir det ju faktiskt KONST, KOST & MOTION.

Väl mött i försommarvackra Skanör och Falsterbo!

Limhamn

Konst i Advent

Visst är det långt till advent...
...men planeringen av KONST I ADVENT fortskrider. Vi har faktiskt hittat en ny fantastisk lokal för utställningen, Folkets Hus i Limhamn, den mest expansiva stadsdelen i Malmö.

Vi kommer att ha öppet helgen 30/11 - 2/12.
Vi vet inget bestämt än om priser eller exakt antal platser. Vi hoppas få plats med ett femtiotal konstnärer. Bokningen är endast preliminär tills vi kan meddela alla detaljer. Låter det intressant? Boka då via mail!
Folkets hus

Göteborg

Vårt västkustska galleri

Fortsatt högtryck i Göteborg
I takt med vårsolen strömmar bokningarna in till vårt galleri i Göteborg. Intresset att ställa ut där har ökat ytterligare sen det visat sig att ett bloggande par besöker samtliga vernissager och att många konstföreningar söker sig till utställningarna.

Ett förmånligt annonsavtal med Göteborgsposten spelar säkert in. Precis som vår vård av lokalerna så att utställarna och besökarna skall mötas av fräscha och välutrustade lokaler. Ett flertal podier och två vackra vitrinskåp gör att även tredimensionell konst med fördel kan visas hos oss. Just nu bokar vi 2019 och 2020.
Göteborg galleri

Stockholm

Vårt galleri i Kungliga Huvudstaden

Upplysning Stockholm
Nu har vi renoverat och kompletterat vår belysningsanläggning i galleriet i Gamla Stan. Vi har nu kunnat byta samtliga glödlampor till LED, vilket har inneburit att vi kunnat öka antalet armaturer och höjt ljusstyrkan utan risk för överbelastning. LED är ett säkert alternativ med mycket bra ljusåtergivning. Vi har även kompletterat med ytterligare linor och krokar.

Vill du ställa ut hos oss 2019 eller 2020? Boka nu!
Stockholm galleri

Skanör och Falsterbo

Tvillingstäderna på näset

Våra pärlor på Sydkusten är väldigt populära utflyktsmål och därmed intressanta för utställare. Vi har fyra gallerier där.

- Fiskarstugan i Skanör.
- Galleri Engleson i Skanörs hamn.
- Galleri Magasinet i Falsterbo.
- Galleri Stallet i Falsterbo.

Försäkra dig om en plats 2019! Konstnärer med lång framförhållning bokar 2020.
Fiskerstugen

Englesons

Lilla språkskola

Assemblage är för den stora allmänheten en totalt okänd konstform. Det är ett arbetssätt som kan liknas vid collagets, men där verket byggs upp av upphittat, tredimensionellt material. Collage är tvådimensionellt, assemblage tredimensionellt. Ordet kommer från franskans assembler som betyder sammanfoga.

Inte visste jag på sextiotalet att det var assemblage jag höll på med, när jag klistrade upp skrot och överblivna prylar på masonit!
Per och Kerstin
Logo Galleri Engleson
Kontakt
 
Kerstin & Per Engleson
per.engleson@gmail.com
Mobil: 0708 26 21 79
www.galleriengleson.com
Engleson Gallerier drivs av Kerstin och Per Engleson i Höllviken.
Vi är verksamma i Stockholm, Göteborg, Malmö, Skanör och Falsterbo.
Engleson Gallerier på Facebook
Per Engleson på Facebook

Avbeställ nyhetsbrev från Engleson Gallerier