Copy
Öppna mailet för att visa det i webbläsaren om ni inte kan läsa det.
Logo Galleri Engleson

NYHETER

Mars 2018

Månadens galleri är

Galleri Engleson i Skanörs hamn

Klubbhus

Klubbhuset som byter skepnad på sommaren

 
I slutet av sextiotalet startades Skanörs Båtklubb med inriktning på hav, båtliv och lite"hygge". Den mesta kraften och energin lades på segelsporterna och i denna klubb fanns även motorbåtsentusiasterna. Dessa ville mer och bröt sig ur och bildade 1972 SYK, Skanörs Yacht Klubb. Men"utbrytarna" hade ingenstans att ta vägen. Då var det nån som hade hört att det skulle rivas en sommarstuga inne i Skanör. Sommarstugan köptes för 800 kr, men var skulle den placeras? SYK fick inget tillstånd att placera huset i hamnen. Därför mellanlandade huset och klubben på motorcrossbanan i Skanör.
Ett hus med glitter och glamour i väggarna
Någon i den nybildade klubben hade hört sig för om det nya klubbhusets historia och det visade sig att den tidigare ägarinnan var Git Gay. Hon hade nu hittat en större sommarstuga i Ljunghusen. Git Gay var primadonnornas primadonna och hon var nog den artist som hade extra allt när det gällde glitter och glamour. Hon var sångerska och filmstjärna men framförallt revyartist och uppträdde med alla de kända revykungarna i Sverige. Hon var en stor och färgstark kvinna!
Huset hamnar till slut i Skanörs hamn
1974 kom tillståndet för klubben att placera stugan i Skanörs hamn och nu startades en rejäl renovering för att göra den lilla sommarstugan till klubbhus och alla i klubben hjälpte till.
Skanör hamn
I mitten av 80-talet hade SYK vuxit ur Git Gays lilla sommarstuga. Klubbens medlemmar ville mer. Hela markområdet i Skanörs hamn var"prickad" mark därför fick man inte tillstånd att bygga ut. Då var det någon som kom på idéen… då bygger vi på höjden. Sagt och gjort med dispens från alla instanser.

Det kom att bli ett nybygge utöver det vanliga, en lyktformad överbyggnad där medlemmarna kan se åt alla väderstreck. Det blev ett iögonfallande bygge i dagens läge kallat"huset med lanterninen".
Klubbhuset blir galleri
Våren 2012 sökte vi ny gallerilokal i Skanörs hamn och upptäckte då detta fina hus som hade en"lanternin" på taket. Vi såg möjligheterna i huset, men en del måste göras... Invändigt var både väggar, tak och golv i den mörkaste av alla färgskalor.

Vi tog kontakt med SYK och styrelsen såg också fördelen med att hyra ut huset under vår och sommar. Det blev en"win win-situation". Nu skapades Galleri Engleson, ett sommargalleri i Skanörs hamn. Förändringarnas vindar var igång. Efter totalrenovering, som fick ta lite tid, växte en pärla fram. Här finns nu ett vackert och välfungerande galleri, på bästa läge i hamnen. Alla som besöker Näset dras till Skanörs hamn och här finns ett sjudande liv av företagsamhet framförallt inom kafé och restaurang samt ett galleri som bjuder på nya färgstarka och spännande utställningar varje vecka.

Galleriet består av ett större och ett mindre rum. Man kan hyra hela galleriet eller endast ett av rummen. Sammanlagd golvyta är 40 kvm fördelat 27,5 kvm respektive 12,5 kvm. Antalet löpmeter vägg är i sin helhet 28 lpm varav18 lpm i det stora och 10 lpm i det lilla rummet Väggarna är klädda med vitlaserad panel. Framför fönstren hänger skivor i vitt att visa konst på. Ljuset från fönstren strilar vackert in. I taket hänger en kristallkrona och skimrar som en hyllning till den strålande Git Gay. Pentry och toalett finns och de delas med klubbens medlemmar. Det finns bra spotlights, mestadels led. Rikligt med podier gör galleriet lämpat även för tredimensionell konst.

Galleri Engleson i Skanörs hamn är vårt absolut mest välbesökta galleri. Det återstår några få lediga perioder 2019. En del perioder 2020 är också redan bokade.
 

Expo Limhamn

En bostads- & inspirationsmässa i år kryddad med konst.
Englesons gallerier har blivit inbjuden till denna mässa och här visar 19 konstnärer sina verk.
Expo Limhamn
Lördag-söndag 10-11/3 2018, öppet kl 11-15. Fri entré.

Plats: Limhamns Folkets Hus.

Välkommen!
konst trampet

Välkomna den 10:e - 13:e maj 2018 till

KonstTrampet i Skanör och Falsterbo

Alla fyra Englesons Gallerier här på Näset är engagerade i en
annorlunda aktivitet med konst och motion. En cykelresa med fyra konst- och kulturstopp, kompletterat med en annorlunda tävling med fina priser.

Fyra attraktiva gallerier som bjuder på färgstarka konstverk med olika uttryckssätt.

Fiskarstugan i Skanör.
Galleri Engleson i Skanörs hamn.
Galleri Magasinet i Falsterbo.
Galleri Stallet i Falsterbo.

Det finns fortfarande några lediga utställningsplatser kvar.
Ring eller mejla Per Engleson för mer information.
Tel 0708-26 21 79
E-post: per.engleson@gmail.com

Göteborg

Vårt västkustska galleri

Högtryck i Göteborg
Glädjestrålande hör utställare i Göteborg av sig och berättar hur mycket besökare galleriet drar.

Trenden inte bara håller i sig, det verkar öka vecka för vecka. Vårt stora rymliga galleri i"det riktiga gallerikvarteret" är en fullträff.

I skrivande stund finns det en vecka ledig i slutet av maj. Det är ett återbud. Bokningarna 2019 strömmar in.
Göteborg galleri

Stockholm

Vårt galleri i Kungliga Huvudstaden

Stockholm i vårt hjärta
Så är säsongen i full gång och nu sträcker den sig enda till jul. I galleriet i Gamla Stan rullar det på som vanligt.

Vi har inte behövt göra några större förändringar. Vi har kompletterat med fler linor och krokar och vi har bytt till ledbelysning. Detta är en stor fördel för man riskerar inte att överbelasta transformatorerna trots att vi kompletterat med ytterligare några armaturer.

Om du är sugen på att genomföra en utställning där finns några få lediga veckor i sista kvartalet i år. Varför inte säkra sig om en bra sommarperiod 2019?
 
Stockholm galleri

Skanör och Falsterbo

Dags att planera sommaren 2019 och 2010

I vårt galleri i Skanörs hamn finns fortfarande möjlighet att hyra hela galleriet några enstaka veckor nästa år.

Nöjer man sig att dela med någon eller några andra konstnärer ökar möjligheterna.

Dock bäst att redan nu försäkra sig om en plats i hamnen 2019. Några konstnärer med lång framförhållning har redan bokat 2020.
Stockholm galleri

Limhamn

Konst i Advent

Vi har hittat den ideala lokalen för årets KONST I ADVENT. Limhamns Folkets Hus har både kapaciteten och läget.

I år kompletterar vi julmarknaden och skyltsöndagen i Limhamn med en maffig konstutställning.

Redan nu kan du ställa dig i kö för de åtråvärda platserna.
galleri skilt
Logo Galleri Engleson
Kontakt
 
Kerstin & Per Engleson
per.engleson@gmail.com
Mobil: 0708 26 21 79
www.galleriengleson.com
Engleson Gallerier drivs av Kerstin och Per Engleson i Höllviken.
Vi är verksamma i Stockholm, Göteborg, Malmö, Skanör och Falsterbo.
Engleson Gallerier på Facebook
Per Engleson på Facebook

Avbeställ nyhetsbrev från Engleson Gallerier