Copy
Öppna mailet för att visa det i webbläsaren om ni inte kan läsa det.
Logo Galleri Engleson

NYHETER

November 2017

Månadens konstnär är:

Ylva Storm

Ylva storm

Hur kom du in i skapandet?

“Jag fick under en sjukskrivningsperiod, efter att min yngste son blivit vaccinskadad, möjligheten att få studera konst på en lokal folkhögskola som rehabilitering. Så konsten kom in sent i mitt liv, vid 35 års ålder” 

Har du alltid skulpterat?

“Jag fick under mina tre års utbildning prova på foto, grafik, måleri, skulptur mm. Men fastnade för skulpter-andet redan efter första terminen”.

Hur ser processen ut när

du arbetar med dina verk?

“Jag handbygger mina skulpturer i lera. Under torknings-tiden, polerar jag ofta delar av skulpturen med släta föremål, tex en slät sten. Andra delar lämnas råa och orörda. Ibland använder jag mig av olika textilier för att göra mönster i leran. Om det sker före skulpterandet låter jag, t ex den virkade spetsen, få brinna upp i första bränningen. Jag bränner en andra gång ute i nån av mina vedeldade ugnar. Där färgas skulpturerna av eldens härjningar, sot sätter sig i skärven och färgar den vita leran svart. Slutligen så poleras skulpturen en sista gång med bivax”.

Vad har skulpturen “Änglakropp”

betytt för dig?

“Den har betytt en hel del för mig. För det första så symboliserar vingarna styrka! Den första änglakroppen kom till under min läkningsprocess och de blev bara större och större eftersom jag blev starkare.
Y.storm bild
Jag lyckades med att skapa en sjuttio cm hög skulptur i tunn lera, byggd i ett enda stycke! Den har fått utmärkelsen"publikens val" och silver-medalj på jurybedömd utställning med mycket fin motivering. Den har dessutom varit visad på Louvren i Paris och fick efter det fått namnet"Louvren Angel".

Vad vill du förmedla med din konst?

“Den har betytt en hel del för mig. För det första så symboliserar vingarna styrka! Den första änglakroppen kom till under min läkningsprocess och de blev bara större och större eftersom jag blev starkare.

Jag lyckades med att skapa en sjuttio cm hög skulptur i tunn lera, byggd i ett enda stycke! Den har fått utmärkelsen"publikens val" och silver-medalj på jurybedömd utställning med mycket fin motivering. Den har dessutom varit visad på Louvren i Paris och fick efter det fått namnet"Louvren Angel".
“Den frågan har jag fått ett par gånger och jag måste forfarande vidhålla att jag vill beröra och sprida kärlek Man ska må bra när man går ifrån en av mina utställningar. För att citera en journalist"Ylva Storms skulpturer både berör och inbjuder till beröring" Bättre betyg kan väl inte en konstnär få tycker jag”.

Du har gjort många utställningar utomlands, hur är det?

“Mycket jobb! Men fantastiskt roligt också. Länder jag ställt ut i är Frankrike, Italien, Portugal, England, Österrike och Norge. Just nu har jag fått en inbjudan att få ställa ut på Manhattan i New York”.

Vad tycker du om Englesons Gallerier?

“Jag har bara gott att säga, snygga, fräscha lokaler. Mycket trevligt bemötande och enkla instruktioner för konstnären. Dessutom prisvärt. Jag kan varmt rekommendera Englesons Gallerier till andra konstnärer. Jag har själv bokat in en utställning på Galleri Stallet i Falsterbo nästa år igen 30/6 - 5/7”.

Vi fattade rätt beslut!

Du läser just nu vårt andra nyhetsbrev i den NYA skepnaden. Vi har varje månad sedan mars 2016 gett ut ett nyhetsbrev där vi presenterat intressanta konstnärer och lite aktuellt på gallerifronten. Det är bara “förpackningen” som är ny.

Redaktör är fortfarande Krister Andersson, Kasonkonst. När man använder proffs vet man att det funkar. Man skall omge sig med goda rådgivare och medarbetare. Skillnaden är distributionssättet.

På det nya viset säkerställer vi att brevet går fram till alla, som beställt det och att det är lätt att avbeställa.

I vårt augustibrev presenterade vi Ylva Storm och hennes fantastiska skulpturer. Tyvärr var det många som inte fick brevet för att Google bråkade med oss. Kanske med all rätt. Vi väljer därför att presentera Ylva igen. Läs och njut!

Sommaren 2018 i

Skanör och Falsterbo

Snålblåst, våta löv och lite dimma, alltså skånsk vinter... det är nu det ja! Snart är det strålande sol, blå himmel och full gallerisäsong i Skanör och Falsterbo.

Galleri Engleson i Skanörs hamn, Fiskarstugan i centrala Skanör, Galleri Stallet i centrala Falsterbo och Magasinet, närmaste granne till Stationshuset som blir Falsterbo Konsthall är de ställen som är aktuella just nu. Vem vet vad som ytterligare kan dyka upp!

Vi öppnar redan till påsk och håller på in mot senare delen av augusti. Vill du vara med och ställa ut hos oss?

I skrivande stund kan vi erbjuda 23 - 28 juni och 11 - 16 augusti på Galleri Stallet samt sistnämnda datum även på Magasinet och i Fiskarstugan. Först till kvarn gäller...

Läs mer om Ylva Storm

Ylva Storm Art
www.ylvastorm.se
 
 
Redaktör:
Krister Andersson, Kasonkonst

Göteborg

Vårt västkuskta galleri

Vårt galleri i Göteborg är nu på topp. Vårt sista problem, det med dålig luft, är nu åtgärdat och vi jublar. Februari - maj 2018 är fullbokat.

Bra pröva-på-pris har vi hela januari för den som känner för tidig utställning. Under hösten, främst augusti samt november och december finns det fortfarande ledigt.

Ca 50 kvm golvyta, 35 lpm väggyta, högklassig spot-belysning och praktisk upphängning borgar för bra resultat.
Göteborg galleri

Stockholm

Vårt galleri i Kungliga Huvudstaden

På bästa läge i Gamla Stan ligger vårt lilla intima Galleri Engleson, ett stenkast från Västerlånggatan. Året-runt-galleri.

Det finns alltid en publik, sommar som vinter. I januari och februari har vi bra rabatterat pris. Övriga året tar vi 5000 kr/v. Det är ett pris som tål att jämföras.

Hos oss ingår alltid försäkring och marknadsföring. Boka även mars och april eller satsa på en höstutställning! 14 kvm golvyta, 12 lpm väggyta.
Stockholm galleri

Limhamn/Malmö

Vi söker nya utmaningar!

Många konstnärer i Malmö har frågat oss om vi inte kan öppna ett nytt galleri i Malmö.

Därför letar vi nu efter den ultimata lokalen i Limhamn, den mest expanderande stadsdelen i Malmö med närhet till Öresundsbron.

Detta kan bli riktigt hett! Hör gärna av dig om du har något tips i denna regionen. Vi återkommer när vi vet mer.
galleri skilt
Logo Galleri Engleson
Kontakt
Kerstin & Per Engleson
per.engleson@gmail.com
Mobil: 0708 26 21 79
www.galleriengleson.com
Engleson Gallerier drivs av Kerstin och Per Engleson i Höllviken.
Vi är verksamma i Stockholm, Göteborg, Malmö, Skanör och Falsterbo.
Vi gör även företagsutställningar i Stockholm, Malmö och Helsingborg.
Engleson Gallerier på Facebook
Per Engleson på Facebook

Avbeställ nyhetsbrev från Engleson Gallerier