Copy
Öppna mailet för att visa det i webbläsaren om ni inte kan läsa det.
Logo Galleri Engleson

NYHETER


Februari 2018

Månadens konstnär är:

Caroline Creutzer, skulptör

Caroline Creutzer porträt

Som ung dök jag efter blålera

i en sjö utanför Norrköping

 

Jag föddes i Linköping 1960, bodde i min yngre barndom i Höganäs samt några vuxenår i Stockholm, men har spenderat mesta tiden av mitt liv utomlands. Jag växte upp i en förort till Paris, gick på Universitet i USA och bor sedan 2001 i Berlin där jag har ateljé och galleri „Unter den drei Rotbuchen“

Vad är drivkraften i ditt skapande?
„Jag skulpterar professionellt sedan 1995. Jag säljer till privata/institutionella kunder runt om i världen (Tyskland, Frankrike, Sverige, Schweitz, USA, etc). Tack vare mina utställningar på olika gallerier, stora internationella mässor, officiella orter samt hemma i mitt galleri så får jag regelbundet uppdrag. Det tycker jag är både kul, meningsfullt och spännande. Uppdragen ger mig en viktig drivkraft i mitt skapande“.
 
Var finns din passion i materialval?
„Efter många års experimenterande med olika material (lera, gips, betong, frigolit, etc.) har jag funnit min innerliga passion: Stenhuggningen. Min favoritsten är den vita fina Carraramarmorn från Italien. Under de senare åren har jag varierat med andra stenar: bl.a den olivgröna marmorn från Kolmården, den röda graniten från Bohuslän, travertin och alabaster“.
My Image
Hur känns det att arbeta i andra material?
„På sistone har jag också börjat att producera egenartade färgglada verk: collage, målningar i akryl/tusch med stänk av guldblad samt livsglada kvinnoskulpturer i mixed media (se bl.a Serien „Krakel Spektakel“). Dessförinnan hade jag svårt för att „släppa loss“ med färger och kombinationer… varit långt ifrån modig… Nu kan man definitivt inte säga att jag är „färgblyg“ längre! „.
Mina mera abstrakta skulpturer representerar människor, djur… är ofta symboler för olika typer av förhållanden (till sig själv, inom vänskap/äktenskap/mellan flera individer, etc…) och kvinnor i största allmänhet (Symbol för Feminitet med serien: „Femme-Inité“ (3)). Vissa skulpturer symboliserar livsstarka människoöden/teman (se Installationerna: „the Lost Souls“,„Hope“ och „in the Garden of Humanity: Tears of Joy, Tears of Sorrow Trail“)“.
 
My Image
 
Vad är din konstnärliga ambition?
„Attt få större och mer omfattande uppdrag, bli kontaktad och komma in i ett tidigt skede för utsmyckning av nybyggen (inne/ute), parker, rondeller, offentliga platser, etc.

Jag skulle också kunna tänka mig ställa ut i andra delar av Sverige samt i de andra Nordiska länderna... och naturligtvis utomlands! Viktigt är att logistiken fungerar och kostnaderna inte blir för dyra med mina skulpturer“.
Var ska du ställa ut härnäst?
„Jag ställer ut på Expo Limhamn 2018. Det är en byggnads- och inspirationsmässa med bl a alla de stora byggbolagen och Malmö stad. I år är mässan kryddad med konst. Jag litade fullständigt på Englesons omdöme då de ansåg att jag borde delta. Jag tvekade inte … Av erfarenhet vet jag att Englesons också bidrar med ett innehållsrikt och genomtänkt „Marknadsföringspaket“. Dessutom är det ett positivt och drivande team som jobbar proffsigt och effektivt på alla plan, från början till slut. Jag har alltid blivit så väl omhändertagen och fått hjälp/stöd av var och en på Englesons Gallerier. Det har varit oerhört viktigt för mig.

Då det gäller all organisation kring stora eller mindre utställningar är Englesons Gallerier brillianta! Det ska bli ett rent nöje att kunna vara en bland de nitton utställarna på Expo Limhamn 2018.

Jag ser fram emot att knyta värdefulla kontakter, diskutera konsten och utbyta tankar/funderingar, vidga mitt kontaktnät och… inte minst viktigt, träffa gamla och nya konstkollegor för att prata samma „konstspråk“.
Vad tycker du om Englesons koncept?
„Att varje konstnär är NÄRVARANDE under varje utställning är en bland de absolut viktigaste grundstenar i Englesons marknadsföringskoncept. Det gillar jag skarpt! Jag är övertygad om att det bidrar till att de potentiella kunderna får ett gott intryck, att de får lust att ställa frågor samt inleda en personlig konversation med de tillmötesgående konstnärerna. Vanligtvis är besökarna nyfikna och vill gärna ta reda på mera om vissa verk – ibland krävs ju lite förklaring!

En annan viktig grundsten i Englesons koncept är att alla konstnärer hjälper till att sprida information om utställningarna, „bjuder in“ genom de sociala medierna eller e-mails. På så sätt kan vi lyckas att få och nå ännu flera besökare!
2018 kommer jag att ställa ut:
 
Galleri Engleson i Göteborg, SWEA Art

Expo Limhamn 2018, Bygg- och Inspirationsmässa, 9-11/3 ,

Galleri Engleson i Stockholm, 16-21/6. Soloutställning.

Läs mer om Caroline Creutzer

 
carolinecreutzer.com
Telefon +49-172 3157431
My Image
Redaktör:
Krister Andersson, Kasonkonst

Göteborg

Vårt västkustska galleri

Vårt galleri i Göteborg är nu fullbokat från januari - november 2018.

Ca 50 kvm golvyta, 35 lpm väggyta, högklassig spot-belysning och praktisk upphängning borgar för bra resultat.
Lediga perioder i Göteborg:
15 - 20 december
Göteborg galleri

Stockholm

Vårt galleri i Kungliga Huvudstaden

På bästa läge i Gamla Stan ligger vårt lilla intima Galleri Engleson, ett stenkast från Västerlånggatan. Året-runt-galleri.

Det finns alltid en publik, sommar som vinter. I januari och februari har vi bra rabatterat pris. Övriga året tar vi 5000 kr/v. Det är ett pris som tål att jämföras.

Hos oss ingår alltid försäkring och marknadsföring. Boka även mars och april eller satsa på en höstutställning! 14 kvm golvyta, 12 lpm väggyta.
Stockholm galleri

Limhamn/Malmö

Vi söker nya utmaningar!

Många konstnärer i Malmö har frågat oss om vi inte kan öppna ett nytt galleri i Malmö.

Därför letar vi nu efter den ultimata lokalen i Limhamn, den mest expanderande stadsdelen i Malmö med närhet till Öresundsbron.

Detta kan bli riktigt hett! Hör gärna av dig om du har något tips i denna regionen. Vi återkommer när vi vet mer.
galleri skilt
Logo Galleri Engleson
Kontakt
 
Kerstin & Per Engleson
per.engleson@gmail.com
Mobil: 0708 26 21 79
www.galleriengleson.com
Engleson Gallerier drivs av Kerstin och Per Engleson i Höllviken.
Vi är verksamma i Stockholm, Göteborg, Malmö, Skanör och Falsterbo.
Engleson Gallerier på Facebook
Per Engleson på Facebook

Avbeställ nyhetsbrev från Engleson Gallerier