Copy
Öppna mailet för att visa det i webbläsaren om ni inte kan läsa det.
Logo Galleri Engleson

NYHETER

Maj 2021

NYHETSBREV nr 1 2021

blomma
”Ja visst gör det ont när knoppar brister”
Texten är hämtad ur Karin Boyes dikt, som hon skrev 1935 ämnad för diktsamlingen ”För trädets skull”. Det är en kärleksdikt på tre verser och 165 ord.
Bara lugn... vi ska inte trötta ut er med dikter.
Men... vi har ett närbesläktat budskap att framföra.
”Vi som älskar KONST”. Vi i detta fallet är Kerstin och Per Engleson och vi har upptäckt nu att knopparna är på väg att brista.
Det är nu det händer. Konsten slår snart ut i full blom.
Vi älskar konsten passionerat
Efter en lång period där mycket av verksamheten har satts på paus, märker vi nu ett uppdämt behov hos utställare att få komma ut och visa upp sina verk. Visst... det har funnits utställningar under den mest intensiva Corona-perioden och det har varit Corona-anpassade utställningar. Men nu är vi redo och möjligheterna hos Engleson Gallerier är mycket stora. Vi är alltid öppna för nya spännande lösningar och vi älskar konsten passionerat.
blomma
Engleson Gallerier är sverige- ledande inom galleriverksamhet
Hos oss finner du alltifrån den lilla separata utställningen till den stora samlingsutställningen med över 50 utställare. Vi har olika alternativ, men grundreceptet är alltid detsamma, nämligen välutrustade och fräscha lokaler på bra läge.
Vårt koncept
Vi vänder oss till konstnärer som är villiga att dela på arbete och ansvar i samband med utställning. Vi hyr ut gallerilokaler/ platser. Konstnären hänger själv sin utställning, passar den och sköter själv även försäljningen. I hyran ingår försäkring. Vi tar ingen provision. Utöver hyran tillkommer inga andra kostnader.
KonstTrampet i Skanör och Falsterbo
Det har nu blivit en tradition med konst & motion vid kristihimmelsfärdshelgen. Man cyklar åtta kilometer och besöker Englesons fyra sommargallerier i Skanör och Falsterbo. KonstTrampet är ett mycket populärt inslag på Falsterbonäset. KonstTrampet kryddat med en annorlunda tävling med fina priser för besökarna.
Galleri Engleson i kv Caroli i Malmö
Stora förändringar sker numera i köpcentrat kv Caroli, vilket har inneburit att vi har blivit erbjudna en ny och bättre lokal för vårt galleri på ett ännu bättre läge. Det blir ett helt nytt och fräscht galleri med skyltfönster vid entrèn vid Kattsundsgatan. Premiärutställning under försommaren.
Premiär för Galleri Foteviken i Höllviken
På midsommardagen inviger vi Englesons senaste tillskott i gallerifamiljen, Höllvikens enda bidrag till konsten. Vi inreder ett fräscht galleri med nyinköpta utställningsskärmar med bra belysning.
Galleri Foteviken ingår i Fotevikens Kulturcenter med bland annat restaurang Smokey BBQ & Pickles, en av Höllvikens mötesplatser för mat, kultur och aktiviteter.
skanörs hamn
Här kan vi erbjuda ett litet mysigt hus fullt med konst och kultur, Galleri Fiskarstugan i Skanör.
Eller Galleri Engleson i Skanörs hamn, cirka tio meter från vattnet, med ett flertal restauranger som nära grannar. Skanörs hamn har en otrolig dragningskraft.
I Falsterbo finns Galleri Stallet som är inrymt i Andreas Lundbergagården, med anor från 1600-talet. En lummig innergård bidrar till att göra miljön unik.
Galleri Magasinet i Falsterbo ligger i närheten av Flommens Golfklubb. Godsmagasinet har vi förvandlat till förstklassig utställningslokal. Tyvärr har vi bara lokalen t o m augusti 2021.
gamla stand
Året-runt galleri i Gamla Stan
I närheten av kungliga slottet och ett stenkast från Västerlånggatan ligger Galleri Engleson i Gamla Stan i Stockholm. Ett litet mysigt och populärt galleri med stora möjligheter. Adressen är Storkyrkobrinken 10.
poseidon
Göteborgs populära galleridistrikt
Till Vasastan är det fem minuters promenad från Avenyn i Göteborg. Här ligger Galleri Engleson tillsammans med ett fler- tal andra gallerier. Detta är ett perfekt läge för att visa konst.
Här finns många möjligheter att slå ut i full blom
Som du märker så finns det många alternativ till att ställa ut din konst om du anlitar Engleson Gallerier.

Vill du ha mer information och fakta om ovanstående utställningsmöjligheter går du in på: www.englesongallerier.com

E-post: per.engleson@gmail.com

Telefon: 0708-26 21 79.
I nästa nyhetsbrev berättar vi om våra stora utställningar.
Dessa gör vi i samarbete med Kason Reklam.

Engleson Gallerier drivs av
Kerstin och Per Engleson i Höllviken.

Vi är verksamma i
Stockholm, Göteborg,
Malmö, Skanör och Falsterbo.
Logo Galleri Engleson
Kontakt
 
Kerstin & Per Engleson
per.engleson@gmail.com
Mobil: 0708 26 21 79
www.englesongallerier.com
Engleson Gallerier på Facebook
Per Engleson på Facebook

Avbeställ nyhetsbrev från Engleson Gallerier