Copy
Als u het bericht hieronder niet kunt zien, klik dan hier.
Tips, nieuws en inspiratie over écht luisteren
Je ontvangt deze nieuwsbrief, omdat je tips over écht luisteren wilt ontvangen en op de hoogte wilt blijven van ons werk.

De Luisterlijn is 24 uur per dag, 365 dagen per jaar bereikbaar voor een vertrouwelijk gesprek, per telefoon, chat en mail. Door te luisteren helpen 1.500 professioneel getrainde vrijwilligers mensen om zorgen, pijn en verdriet (even) het hoofd te bieden.

De Luisterlijn is nu bereikbaar via een nieuw telefoonnummer088 0767 000. 

Draagt u de Luisterlijn een warm hart toe? Uw steun is van harte welkom. Een donatie kunt u overmaken op IBAN NL 71 INGB 0000 9387 69 ten name van de Luisterlijn. Of makkelijk en snel via Whydonate.nl.
Internationale Dag van het Luisteren
Vandaag 16 september is het de Dag van het Luisteren. De kracht van luisteren ervaren onze vrijwilligers elke dag opnieuw. Geloof jij ook in de kracht van luisteren? Heb je er weleens aan gedacht om vrijwilliger te worden bij de Luisterlijn? 
Lees meer
Ear-opener: Waarom niet? [luistertip]
Het stellen van de juiste vragen in een gesprek zorgt ervoor dat de ander aan het denken wordt gezet, het contact verdiept en de ander zich gehoord voelt. Het stellen van open vragen helpt daarbij. De "waarom-vraag” is ook een open vraag die vaak gesteld wordt. Maar levert een “waarom-vraag “op wat je voor ogen hebt? Vaak niet!
Lees meer
"Ook in een chat heb je een gesprek van mens tot mens"
Ongeveer 10% van alle contacten met de Luisterlijn komt binnen bij de chatdienst. Trainer Esther Jacobs traint al zes jaar vrijwilligers die de chat bemensen. “Je moet ook goed letten op wat je niet leest.”
Lees meer
"Je hoort elkaars stem niet, daardoor voelen mensen zich ook minder geremd"
Op 10 september werd er wereldwijd aandacht gevraagd voor de preventie van zelfdoding en voor geestelijke gezondheidsproblemen. Een onderwerp dat ook regelmatig ter sprake komt op ons chatkanaal. Cyrilla is chatvrijwilliger bij de Luisterlijn. Ze vertelt over haar ervaring als vrijwilliger en welke rol de Luisterlijn speelt. 
Lees meer
Ervaar de kunst van écht luisteren
Hoe luister jij? Dat is de vraag die centraal staat in onze nieuwe campagne over de Kunst van het Luisteren. De campagne start tijdens de Week tegen Eenzaamheid (30 september t/m 7 oktober.) Op verschillende NS stations kun jij de kunst van echt luisteren ervaren. 

Noteer in je agenda en kom langs!
  • Station Utrecht Centraal | 30 september & 1 oktober
  • Station Breda | 4 oktober
  • Station Rotterdam Centraal | 5 oktober
  • Station Den Haag Centraal | 7 oktober
Alvast inspiratie opdoen?
Lees meer