Copy
Als u het bericht hieronder niet kunt zien, klik dan hier.
Tips, nieuws en inspiratie over écht luisteren
Je ontvangt deze nieuwsbrief, omdat je tips over écht luisteren wilt ontvangen en op de hoogte wilt blijven van ons werk.

De Luisterlijn is 24 uur per dag, 365 dagen per jaar bereikbaar voor een vertrouwelijk gesprek, per telefoon, chat en mail. Door te luisteren helpen 1.500 professioneel getrainde vrijwilligers mensen om zorgen, pijn en verdriet (even) het hoofd te bieden.
Ear-opener: Het weer wordt door iedereen anders ervaren

Lekker weertje hè? Een makkelijke openingsvraag die we snel stellen om even contact te hebben. Voor een kort gesprekje over koetjes en kalfjes (ook wel 'small talk' genoemd) is dit prima. Voor écht contact raden we je aan even verder te lezen. 

Lees meer
'Precies de goede woorden'
Robert dacht het overlijden van zijn zus best goed verwerkt te hebben. Tot de dag dat hij onverwacht een grote terugslag kreeg en er niemand in de buurt was om hem te steunen. Behalve die vrijwilliger van de Luisterlijn. “Zijn rust was precies wat ik op dat moment nodig had.”
Lees meer
Margriet en de Luisterlijn samen tegen eenzaamheid
Veel ouderen kampen met een leeg gevoel. Kunnen moeilijk meekomen of voelen zich niet gehoord. Maar wist je dat ook steeds meer jongvolwassenen zich zo voelen? 10% heeft hiermee te maken. Van kersverse ouders tot carrièretijgers en mensen met een beperking. Allemaal hebben ze behoefte aan een luisterend oor en een praatje. Margriet komt daarom – in samenwerking met de Luisterlijn - in oktober met een nieuw initiatief: Bel Buddy’s. Benieuwd hiernaar? Houd dan onze kanalen goed in de gaten, want eind september informeren we je hierover.
'Met de nieuwe training zijn we voorbereid op de toekomst'
Dorine Kettenes (55) is adviseur training en opleiding bij de Luisterlijn: "Als Luisterlijn stáán we ergens voor. De kracht van onze vrijwilligers is dat zij met écht luisteren medemensen helpen, zodat ze verder kunnen in het hier en nu. Dat komt nu allemaal samen in onze opleiding. We zijn in de afgelopen jaren echt een instituut geworden het gebied van luisteren: we krijgen veel vragen om onze inzichten rondom dit thema te delen."
 Lees meer
Vrijwilligers van de Coronapraatlijn voerden zo 'n 2.000 extra gesprekken
Waar bij het uitbreken van de coronacrisis de gesprekken bij de Coronapraatlijn voornamelijk gingen over angst en bezorgdheid, gaan deze nu vooral over eenzaamheid en verdriet. Deze gevoelens worden versterkt nu het aantal besmettingen in het land toeneemt en Nederland met vakantie is. Veel mensen hebben minder contact met hun omgeving en behoefte aan een gesprek, steun of troost. Om deze reden is besloten om op 1 augustus de Coronapraatlijn te laten overgaan in de Luisterlijn.
Lees meer