Copy
Als u het bericht hieronder niet kunt zien, klik dan hier.
Tips, nieuws en inspiratie over écht luisteren
Je ontvangt deze nieuwsbrief, omdat je tips over écht luisteren wilt ontvangen en op de hoogte wilt blijven van ons werk.

De Luisterlijn is 24 uur per dag, 365 dagen per jaar bereikbaar voor een vertrouwelijk gesprek, per telefoon, chat en mail. Door te luisteren helpen 1.500 professioneel getrainde vrijwilligers mensen om zorgen, pijn en verdriet (even) het hoofd te bieden.

 
Ear-opener: Een warm contact in december

De maand december staat voor velen in het teken van verbinding en samenzijn. Het samenzijn zal dit jaar ongetwijfeld voor veel mensen anders zijn dan gewend. Fysiek ontmoeten zal lastiger zijn dan ooit. Contact op afstand is gelukkig wel mogelijk door te (video)bellen. Hoe zorg je ervoor dat er toch de verbinding ontstaat die we allemaal zo nodig hebben?

Lees meer
Dankbaar voor alle lichtpuntjes!
Op 7 december was het Nationale Vrijwilligersdag. Vrijwilligers zijn het kloppend hart van vele sociale initiatieven. Niet elk vrijwilligerswerk is zichtbaar. Dat geldt ook voor vrijwilligerswerk bij de Luisterlijn. Dag en nacht, het hele jaar door, zelfs ’s nachts en op feestdagen bieden onze vrijwilligers een anoniem luisterend oor aan iedereen die dat nodig heeft.
Lees verder 
Donkere dagen en coronamaatregelen versterken negatieve gevoelens
De dagen zijn korter, de nachten langer en we zitten veel thuis. Dit jaar vieren de meeste mensen ook de feestdagen anders dan dat zij zouden willen. De veerkracht neemt af. Dat merken ook de vrijwilligers bij de Luisterlijn. De behoefte aan contact, een anoniem luisterend oor is groot. Dagelijks voeren vrijwilligers bijna 1.000 gesprekken met mensen die hun verhaal kwijt willen. De Luisterlijn roept op om naar elkaar te luisteren in deze donkere dagen tijdens corona.
 Lees verder
'Het is fijn om iemand een hart onder de riem te steken'
“Ik heb zelf best wel wat voor mijn kiezen gehad. Ik ben geadopteerd en heb veel meegemaakt. Dit maakt dat ik veel gevoelens herken van mensen die contact opnemen met de Luisterlijn", vertelt vrijwilliger Agnes. "Door de training heb ik geleerd om door te vragen. Daardoor kan ik anderen beter begrijpen. Maar ik heb ook geleerd om naar mezelf te kijken."
 Lees verder
'Deze wereld heeft wandelende uitnodigingen nodig'
"Luisteren is mensen uitnodigen om tevoorschijn te komen", vertelt inspirator, trainer en auteur Harry van de Pol. "Iedere keer als jij naar iemand luistert, dan nodig je die ander uit. Zonder woorden zeg je eigenlijk: komt te voorschijn! Laat jezelf zien, ik ben er voor je."
Kijk en luister
Ga je ook kijken a.s. donderdag 17 december?
Op donderdag 17 december zendt MAX het programma Aandacht voor elkaar uit. In het programma staan mooie initiatieven centraal, initiatieven om te helpen en om extra aandacht te hebben voor elkaar. Er is ook aandacht voor de Luisterlijn als plek waar je terecht kunt voor een luisterend oor en contact. Ga je ook kijken?


Aandacht voor elkaar is donderdag 17 december om 21.25 uur te zien op NPO 1.