Copy
Als u het bericht hieronder niet kunt zien, klik dan hier.
Tips, nieuws en inspiratie over écht luisteren
Je ontvangt deze nieuwsbrief, omdat je tips over écht luisteren wilt ontvangen en op de hoogte wilt blijven van ons werk.

De Luisterlijn is 24 uur per dag, 365 dagen per jaar bereikbaar voor een vertrouwelijk gesprek, per telefoon, chat en mail. Door te luisteren helpen 1.500 professioneel getrainde vrijwilligers mensen om zorgen, pijn en verdriet (even) het hoofd te bieden.
Ear-opener: Luisteren naar een ander betekent ook dat je luistert naar jezelf.
Ieder mens heeft erkenning nodig. Dat geldt ook voor jezelf als luisteraar. Het is goed om in een gesprek de ander centraal te stellen en alle aandacht op de ander te richten. Maar tegelijkertijd kan dit een valkuil zijn. De valkuil kan zijn dat je vergeet naar jezelf te luisteren. Maar hoe doe je dat?
Lees meer
Hendrick (65): 'Ik wil iets kunnen bijdragen'
Hendrick is een van de vrijwilligers die de Coronapraatlijn beantwoordt, een tijdelijke extra telefoonlijn bij de Luisterlijn: "Het belangrijkste wat ik in de training onderstreept voelde, is dat mijn mening in een gesprek niet van belang is. Voor de beller leidt het kunnen “zeggen” wat hij/zij vindt en vooral voelt, vaak al tot opluchting.”  
Lees meer
KLM medewerkers van start bij de Luisterlijn
KLM cabinepersoneel dat nu tijdelijk niet vliegt, gaat aan de slag bij de extra lijn van de Luisterlijn. Er was al een tijdje contact tussen de Luisterlijn en KLM over de mogelijkheid om samen te werken. Door de enorme groei in oproepen bij de Luisterlijn sinds de coronacrisis, hebben we de ideeën voor samenwerking concreet gemaakt. 
Lees meer
Ineke (56): 'Wat mij het meest raakt in gesprekken is de ‘stille’ eenzaamheid'
Ook Ineke (56) is een van de vrijwilligers die de tijdelijke extra telefoonlijn ‘de Coronapraatlijn’ bij de Luisterlijn beantwoordt: "Het ene gesprek kun je makkelijker van je afzetten dan het andere. Wat mij het meest raak in gesprekken is de ‘stille’ eenzaamheid’ van vooral oude(re) mensen."
Lees meer
Saskia zamelt geld in voor de Luisterlijn (update)
In een eerder nieuwsbericht kon je lezen over de GoFundme campagne van Saskia de Graaf. Samen met haar zoon wilde ze een deel van de Camino lopen, van Porto tot Santiago de Compostella (een 272 km lange wandeling). Hiermee wilde ze o.a. de Luisterlijn steunen. Helaas gooide corona roet in het eten en hebben ze de pelgrimstocht moeten uitstellen. Desondanks besloot Saskia de campagne aan te passen en geheel te wijden aan de Luisterlijn. Wat een mooi gebaar! ❤ Meer weten of een donatie doen?
Lees meer
De Luisterlijn in de media (selectie)
Luister, kijk of lees terug
29-05, Happinez, Als je je eenzaam voelt in deze tijd (tips)
27-05, Helden van Breda, de Luisterlijn is er voor iedereen
25-05, De Stentor, De Luisterlijn maakt overuren in coronatijd
25-05, Ad.nl, De Luisterlijn maakt overuren in coronatijd
13-05, Amersfoortindebuurt, 'Het is fijn gevoel om een steun op afstand te zijn'
09-05, Hart van Enschede, Extra oren bij de Luisterlijn
08-05, Mooi Schijndel, Lichtpuntje in coronacrisis
06-05, De Faam.nl, Geesje luistert naar je
Lees meer