Copy
Als u het bericht hieronder niet kunt zien, klik dan hier.
Tips, nieuws en inspiratie over écht luisteren
Je ontvangt deze nieuwsbrief, omdat je tips over écht luisteren wilt ontvangen en op de hoogte wilt blijven van ons werk.

De Luisterlijn is 24 uur per dag, 365 dagen per jaar bereikbaar voor een vertrouwelijk gesprek, per telefoon, chat en mail. Door te luisteren helpen 1.500 professioneel getrainde vrijwilligers mensen om zorgen, pijn en verdriet (even) het hoofd te bieden.

 
Ear-opener: zet de ander niet weg als gek

De uitbraak van het coronavirus en de regels hoe we met elkaar omgaan maken discussies los. De discussies geven voeding aan complotdenkers. Wie vol gas tegen de complotdenker ingaat, kan een averechts effect verwachten. Hoe voer je dan het gesprek?

Lees meer
Hoi! Koningin Máxima
Eerder deelden we ruim 2.000 mondkapjes uit met de tekst 'Hoi!' op Utrecht Centraal. Dit deden wij in samenwerking met Steljevoor, NS en Prorail.  Met als doel contact maken met elkaar en eenzaamheid doorbreken. Wethouder Maarten van Rooijen die ons hielp met uitdelen, droeg zelfs het mondkapje toen hij later die week Koningin Máxima ontving voor een bezoek aan een GGZ kliniek van Lister. Hoe leuk is dat? #ikzeghoi

Fotografie: Elizabeth Wattimena
Meer informatie 
Ook (zorg)professionals willen hun verhaal kwijt
In deze onzekere tijd nemen ook veel (zorg)professionals contact op met de Luisterlijn. Vaak hebben zij een beroepsgeheim, waardoor ze hun verhaal niet kwijt kunnen. Dan biedt een anoniem gesprek met de Luisterlijn uitkomst...

"Ruim een uur gebeld met een hele lieve medewerker. Ik kon mijn verhaal kwijt. Zelf als professional maak je heftige dingen mee en ik vond het heel fijn om dit even blanco te kunnen delen. Bedankt, ik ben een stuk rustiger. Fijn dat er iemand kon luisteren."
 Meer reacties
'Echt luisteren voelt helend'
"Luisteren is niets meer dan aandacht geven aan iemand. Luisteren betekent dat je interesse hebt in iemand, in wat vindt en zegt. Luisteren is oprecht belangstelling tonen." Hoe je dat precies doet vertelt vrijwilliger Sander in zijn vlog.
 
 Kijk en luister

Een luisterend oor biedt steun

De maand november begint met Allerheiligen op 1 november. Op 2 november is het Allerzielen. De dag dat we een lichtje aansteken voor dierbaren die we verloren hebben. Vooral dit jaar hebben veel mensen soms niet of op een andere manier afscheid moeten nemen van overledenen vanwege de coronamaatregelen. Dan kan het rouwproces langer duren. Bij de Luisterlijn komt rouw en verlies vaak ter sprake. We bieden ook dan altijd een luisterend oor.  
Lees meer
Een mini-cursus luisteren
Begin deze maand was de Luisterlijn te gast in de studio bij Open Huis. In de uitzending gaf trainer Lijsbeth een mini-cursus luisteren. Benieuwd?
Luister terug 
De Luisterlijn in de media (selectie)
Luister, kijk of lees terug
30-10, PZC, 
Lintje voor luisterlijnvrijwilliger Alie de Boer
30-10, De Bevelander, 
Koninklijke onderscheiding voor Alie de Boer
17-10, De Gouda, 
Eenzaamheid in coronatijd
07-10, Max Vandaag, De Luisterlijn: 
Luisteren is een onderschatte vaardigheid
06-10, 50plusinzeeland, 
Nederlanders vinden het moeilijk om naar elkaar te luisteren
06-10, NPO Radio 5 Open Huis, 
Een mini-cursus luisteren
06-10, NPO Radio 5 Open Huis, 
Veel telefoontjes in coronatijd
06-10, NPO Radio 5 Open Huis, 
Trainer Lijsbeth over het opleidingsproces
06-10, NPO Radio 5 Open Huis, 
Vrijwilliger Lilian over binnenkomende telefoontjes
06-10, NPO Radio 5 Open Huis, 
Directeur Leo over zijn nieuwe functie
01-10, Omroep Zeeland, 
De Luisterlijn wil 'er gewoon zijn voor de ander'
Meer lezen