Copy
Als u het bericht hieronder niet kunt zien, klik dan hier.
Tips, nieuws en inspiratie over écht luisteren
Je ontvangt deze nieuwsbrief, omdat je tips over écht luisteren wilt ontvangen en op de hoogte wilt blijven van ons werk.

De Luisterlijn is 24 uur per dag, 365 dagen per jaar bereikbaar voor een vertrouwelijk gesprek, per telefoon, chat en mail. Door te luisteren helpen 1.500 professioneel getrainde vrijwilligers mensen om zorgen, pijn en verdriet (even) het hoofd te bieden.

De Luisterlijn is nu bereikbaar via een nieuw telefoonnummer:
088 0767 000. Kijk op deluisterlijn.nl/nieuwtelefoonnummer

Jaarverslag 2020: In het coronajaar was de Luisterlijn er voor heel veel mensen
We kijken terug op een uitzonderlijk jaar. Een jaar waarin corona de samenleving in zijn greep hield. Angsten, zorgen, verdriet, gevoelens van eenzaamheid en moedeloosheid… ze kwamen allemaal voorbij in gesprekken. In ons jaarverslag blikken we terug.
Lees jaarverslag
"Ook als je veel vrienden hebt, kun je behoefte hebben aan een luisterend oor"
Claire (gefingeerde naam) heeft een groot sociaal netwerk en veel vrienden. Toch wist ze even niet wie te bellen toen ze midden in de nacht met corona in bed lag en behoefte had aan steun. Die vond ze bij de Luisterlijn. “Ik kreeg het gevoel dat er echt naar me werd geluisterd. Dat luchtte me enorm op.”  Anoniem deelt ze haar verhaal.
Lees meer
"Je hoort elkaars stem niet, daardoor voelen mensen zich ook minder geremd"
Trainer Agnieszka begeleidt bij de Luisterlijn mensen met een lichamelijke beperking die als telefoon- of chatvrijwilliger actief zijn. “Als je lastig spreekt, is vrijwilligerswerk via de chat een uitkomst, omdat spreken daar geen barrière vormt. Het mooie van chatten vind ik persoonlijk dat het door de grotere anonimiteit uitnodigt tot verdieping." 
Lees verder
meer
'Mensen zitten soms vast in hun eigen gedachten en gevoelens"
Waarom namen er zo veel mensen contact op? En hoe hielp een gesprek met de Luisterlijn hen? Trainer Coot vertelt hierover aan het AD. 
Bekijk video
Meer dan 350.000 gesprekken in 2020
Nooit eerder voerden vrijwilligers bij de Luisterlijn zo veel gesprekken als in 2020. Corona en de maatregelen maakten dat heel veel mensen behoefte hadden aan een luisterend oor, steun, troost of ‘gewoon’ even contact. 
Lees meer