Copy
View this email in your browser

RD2008 wordt RD2018

Beste Trimble gebruiker,
 
Graag vragen wij uw aandacht voor onderstaand bericht. Dit geldt voor alle Trimble gebruikers die op dit moment gebruik maken van coördinatietransformatie RD2008. Dit geldt zowel voor landmeetkundige apparatuur als machinebesturing. Indien u niet tijdig de juiste files download en uw apparatuur van deze voorziet kunnen er verschillen in maatvoering tussen uw apparatuur ontstaan. Daarnaast kunnen er ook verschillen in maatvoering ontstaan met apparatuur van derden op een werk. Wanneer uw opdrachtgever controles uitvoert op basis van een andere file dan de file die u gebruikt kunnen discussies ontstaan over de juistheid van de maatvoering. Daarom is de urgentie van dit bericht zo van belang. Wij willen u dan ook
vragen onderstaand bericht ter harte te nemen en de juiste files te downloaden om deze problemen met maatvoering te voorkomen. Voor vragen of onduidelijkheden kunt u altijd contact met ons opnemen voor verdere ondersteuning.

Er is nieuws over de coördinaattransformatie RD2018: de uitgestelde overgangsperiode tussen RD2008 en RD2018 eindigt op 1 oktober 2022.

Tot nu toe was er onduidelijkheid over de invloed op de hoogtecomponent voor gebruikers. Na een meetcampagne afgelopen jaar blijkt dat RD2018 gemiddeld een betere aansluiting op de NAP-hoogte van peilmerken geeft dan RD2008. Daarom heeft de Nederlandse Samenwerking Geodetische Infrastructuur (NSGI) van Rijkswaterstaat, Kadaster en Dienst der Hydrografie besloten RD2018 in gebruik te nemen. De NSGI adviseert nu iedereen om over te stappen op het gebruik van RD2018. De NSGI streeft ernaar om zelf op 1 juli 2022 over te stappen.

Wat houdt dit praktisch in;
De RD2008.cal is een veelgebruikt bestand in onze machinebesturing, hiervoor zal een nieuwe RD2018.cal komen. De RD2018.cal is aan te maken in Trimble Business Center en daarmee te exporteren voor de machinebesturing. Bij deze RD2018 horen ook een aantal nieuwe bestanden in de GeoData map geplaatst te worden zodat de verwijzing naar je juiste files plaats kan vinden, het gaat hierbij om de volgende files;
  • rd2018.gff
  • rdnaptrans2018lat.dgf
  • rdnaptrans2018lon.dgf
Op de website van SITECH kunt u deze bestanden downloaden via onze downloadpagina.
Klik hier voor meer informatie

Trainingen EarthWorks

Aankomende periode worden weer diverse klassikale EarthWorks trainingen gegeven op locatie in Asten. Inschrijven kan online middels het registratieformulier, let op vol is vol.
 
Zie hieronder de verschillende data:
EarthWorks Machinisten trainingen
Dinsdag 7 juni, dinsdag 5 juli & dinsdag 13 september

EarthWorks Beheerderstraining 
Dinsdag 14 juni, dinsdag 12 juli & dinsdag 20 september

EarthWorks Ontwerpen in het Veld
Dinsdag 31 mei, dinsdag 28 juni & dinsdag 6 september

Kijk hier voor de juiste training en de agenda

SITECH is op zoek naar nieuwe collega's

SITECH is op zoek naar nieuwe collega's! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging in de wereld van grondverzet? Dan zijn wij opzoek naar jou!

Klik hier voor meer informatie over de vacatures
Twitter
Facebook
Website
Instagram
https://www.youtube.com/channel/UCYUNBxCxc5YF_8VYFOVD0Xw?view_as=subscriber&utm_source=SITECH+Nederland&utm_campaign=4338b75a08-EMAIL_CAMPAIGN_2019_12_05_11_11&utm_medium=email&utm_term=0_63e4bbb8eb-4338b75a08-
LinkedIn
Copyright ©2022 SITECH Nederland BV, All rights reserved.


Ons e-mailadres is:
info@sitech-nederland.nl

Wilt u uw gegevens wijzigen of u uitschrijven voor deze Newsflash?
u kunt hier uw gegevens updaten of u uitschrijven voor de Newsflash.