Copy
nr. 43 ••• 25 martie 2020                                                                                             de Mirela Petre

 
în 2 mai, iulie 2019
Băieții învățau să zboare. Câte unul, pe rând, își deschidea larg brațele, se lăsa pe mâna aerului, se scufunda în apă. În toate sunetele suprapuse ale unei plaje pline, în miez de vară, râsetele lor dădeau tonul. Cu câteva zile înainte, când am ajuns pe plajă, după o ploaie scurtă, două fete se întreceau la stat în mâini în apă. Mi-e dor de mare. O țin vie în minte și asta mă face să mă simt mai bine. Ca o păturică pe dinăuntru. Știu că și voi aveți locuri și momente de genul ăsta. Așa că...

Îmi trimiteți o poză cu un loc și un moment la care vă gândiți acum și care vă dă energie să rezistați? Trimiteți-mi poza plus o propoziție în care să-mi povestiți despre ce e vorba. Cu permisiunea voastră, o să le încarc pe toate în acest articol de pe blog (păstrați link-ul, să-i dați refresh, o să le urc pe măsură ce primesc).

Cel mai important: sper că voi și ai voștri sunteți bine. Și mai sper că reușiți să faceți față fricii. Nu uitați că e normal să ne fie frică. Ce stă în puterea noastră să controlăm e reacția noastră la frică. Treptat, cu răbdare, înțelegere și blândețe, putem să facem pace cu ea, că tot o parte din noi e. Frica și fricile ne amintesc că suntem oameni, nu roboți.

Era să nu vă mai trimit recomandări. Mi se pare că internetul e în inflație de recomandări de lucruri de făcut cât stăm fiecare în casa lui. Nu vreau să vă poluez și nici să vă țin lipiți de internet. Totuși, m-am răzgândit și v-am scris pentru că voiam să știți că mă gândesc la voi și pentru că avem nevoie de senzația de stabilitate pe care ne-o dă continuitatea, rutina. Dacă pot să contribui la senzația asta de continuitate și stabilitate pentru voi, eu mă bucur.

Nici eu nu reușesc că citesc cărți. Visez urât. Și asta e normal. Toate fricile noastre, ținute până acum în subconștient, se manifestă în somn. Eu le iau ca pe mesaje pe care mi le trimit singură și mă folosesc de ele să fiu mai atentă la unele lucruri, să mă înțeleg mai bine, să comunic mai bine. Mintea îmi e cea mai neastâmpărată maimuță (ce e aia monkey mind). Cu mari eforturi reușesc să fiu „creativă” pe brief-urile de la birou. Cu munca de ziarist, nu partea cu scrisul e grea, ci rezistența. Norocul meu e că mă număr printre acei jurnaliști care își permit (cât s-o mai putea) să-și ia liber o zi-două când nu mai pot, când totul devine prea greu de dus. Majoritatea, însă, trebuie să strângă din dinți și să tragă înainte. Vă povestesc lucrurile astea ca să vă rog să fiți înțelegători cu jurnaliștii în perioada asta și să le scrieți să le mulțumiți celor pe care-i urmăriți sau citiți -- mulțumirile venite de la cititori sunt combustibil pentru ziariști.

Apropo de jurnaliști, s-au dat premiile Superscrieri într-o gală exclusiv online (foarte mișto video editing-ul). Câștigătorii și link-uri spre materialele câștigătoare, găsiți aici

Nu uitați că aștept de la voi poze și mini-povești despre locurile care vă dau energie.
 artă performativă 

Probabil știți deja că majoritatea teatrelor transmit pe net înregistrări ale spectacolelor. Uitați-vă, dacă vreți, și la cele gratuite, dar dacă aveți cum, susțineți cu bani actorii independenți sau teatrele independente, ei vor fi cele mai afectate.
  • unteatru joacă spectacole cu distribuție de 2 actori sau one woman/man show-uri și le transmite live, în timp real, pe net. Biletele sunt 40 sau 60 de lei. Mâine se joacă Bad Talks cu Iacoban (am scris despre el în Libertatea mai demult), vineri se joacă N(aum) cu Oana Pellea, despre care v-am zis mai demult.
  • Opera Națională din București transmite înregistrări ale spectacolelor.
  • Compania belgiană de dans Peeping Tom (pe care plănuiam să-i văd în Europa anul ăsta, dar nu se mai poate), au urcat pe contul lor de Vimeo câteva spectacole.
  • pe Marquee TV sunt puse la streaming spectacole de teatru din Marea Britanie (am aflat de asta de la regizorul Andrei Măjeri)
 articole 
 filme 

Pe Netflix:
  • serialul Freud în care Freud investighează o crimă
  • animațiile făcute de studioul Ghibli
  • un clasic: Chicago
  • tot cu dans și cântat: La La Land
  • Jane, documentar despre antropoloaga care a studiat comportamentele cimpanzeilor trăind cu ei

Pe HBO Go:

TIFF Unlimited:

 

Altele:
 podcasturi   
 artă vizuală 
  • Centrul de fotografie documentară și-a lansat site-ul: o grămadă de proiecte foto, toate foarte mișto.
 muzică 
 cărți   
 rețete 
 de râs  Glumița preferată e de la Lars Kenseth:
Copyright © 2020 Mirela Petre, Toate drepturile rezervate.
 


This email was sent to <<Adresa de e-mail>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Suplimentu' Creativ · Traian · Bucharest 024045 · Romania

Email Marketing Powered by Mailchimp