Copy
29. april 2022
spamfilter
PROJEKT SØGER PARTNERE

Giv et grønt kompetenceløft til ledige i jeres kommune

Medarbejdere med grønne kompetencer er i høj kurs. I Bæredygtig Bundlinje Academy 2.0 tilbyder Gate 21 og Cphbusiness i samarbejde med en række kommuner undervisning i cirkulær økonomi og grøn forretningsudvikling til ledige bachelorer og kandidater. Efterfølgende vil de ledige sammen med lokale virksomheder løse konkrete, grønne udfordringer. Formålet med projektet er at sprede kompetencer indenfor grøn omstilling til flere faggrupper end dem, der er uddannet inden for feltet.

Hvem inviteres med? Vi søger kommuner fra Region Sjælland og Region Hovedstaden, der med forankring i beskæftigelsesforvaltningen, vil deltage i projektet. Desuden kan alle typer virksomheder – både private og offentlige - samarbejde med ledige om at løse grønne udfordringer i et kortere praktikforløb.

Kontakt: Lise-Lotte Schmidt-Kallesøe / 5369 7008

WEBINAR

Skab adfærdsændringer og energibesparelser med data

Vil du have inspiration til, hvordan du kan bruge energi- og indeklimadata til at spare energi og reducere kommunens CO2-udledning? Ønsker din kommune at blive bedre til at sikre, at data bliver anvendt i praksis? Og vil du blive bedre til adfærdsrettet formidling af data?

Så deltag i vores webinar om brugeradfærd og data den 6. maj, hvor du også bliver præsenteret for resultaterne fra projektet Data i Anvendelse.

Læs mere og tilmeld dig her

NYT FRA PROJEKTER

Kan golfbaner blive grønnere?

Landets golfklubber har arbejdet med grøn omstilling i mange år, men især fem storkøbenhavnske klubber har i de seneste par år haft ekstra fart på arbejdet med bæredygtighed, biodiversitet og energiforbrug i projektet Bæredygtig Bundlinje 2.0. 

Læs mere her.

NYT FRA PROJEKTER

Trafikinformation på Avedøre Holme gav nye indsigter

Trængslen ind og ud af Danmarks største sammenhængende erhvervsområde Avedøre Holme i Hvidovre Kommune er stor. For bedre at udnytte kapaciteten på vejnettet har Hvidovre Kommune og Industri- og Grundejerforeningen Avedøre Holme i 2018 etableret et trafikregistrerings-og informationssystem, der ved hjælp af sensorer måler rejsetiden via Bluetooth. 

Se filmen her og bliv klogere på, hvad Hvidovre Kommune har arbejdet med i projektet Fremtidens Intelligente Mobilitet og hvilke resultater, de har opnået.
 

NYT PROJEKT

Skoleelever sætter hverdagens klimaudfordringer på dagsordenen

Kunne du undgå at producere et eneste stykke affald i to uger?
 
I løbet af de næste år kan skoleklasser være med til at sætte fokus på hverdagens konkrete klimaudfordringer. Vi søger nu kommuner og skoler, der har lyst til at være med i projektet Klimachallenges NU.

Læs mere her og tag fat i projektleder Lea Sandalgård Knudsen, hvis du er interesseret i at være med. 

SIDSTE CHANCE FOR TILMELDING

Offentlige og private byggeaktører rykker sammen om cirkulær innovation

Den 4. maj vil offentlige og private aktører sammen finde svarene på, hvordan vi kan bruge den offentlige efterspørgsel til at sætte skub på leverandørernes udvikling af løsninger til et mere bæredygtigt byggeri. Og du kan komme med! 

På dagen vil der være paneldebatter og markedsdialog med særligt fokus på direkte genbrug af beton og nye forretningsmodeller til at aftage og afsætte genbrugsmaterialer.

Læs mere og tilmeld dig her

NYT FRA PROJEKTER

Ny digital platform skal sikre, at kørestole og andre hjælpemidler bliver genbrugt

Mange brugte hjælpemidler står og samler støv på depoter. En ny digital platform skal gøre det nemmere for kommunerne at få hjælpemidlerne ud i de hjem, hvor der er behov for dem. Gennem et designsprint, faciliteret af Gate 21, har virksomheden bag platformen fået indsigt i kommunernes behov og udfordringer i forhold til genbrug af hjælpemidler.

Indsatsen er en del af projektet Grøn Cikrulær Omstilling (GCO). 

Læs mere her

TILSKUDSORDNING

Uddannelses- og Forskningsstyrelsen har opslået 11 millioner kroner til projekter der fremmer smarte og bæredygtige byer

Danske virksomheder og forskningsinstitutioner har nu mulighed for at søge om støtte til innovative projekter, der fremmer smarte og bæredygtige byer gennem European Space Agency’s (ESA) teknologiprogram for navigation, NAVISP (Navigation Innovation Support programme).

Det er et krav, at satellitnavigationsdata anvendes i projektet (PNT): Data som for eksempel kan understøtte analyse og planlægning af smarte byer, ligesom navigation- og positioneringsdata er uundværligt i forhold til at optimere bæredygtig mobilitet, for eksempel i forhold til førerløse køretøjer og lignende.

Læs mere her.

Nyt fra projekter

Fællesskabet for Dynamiske Data har vist sin værdi for kommuner 

Styregruppen for Fællesskabet for Dynamiske Data opfordrer kommuner, der endnu ikke er medlem af Fællesskabet af melde sig ind, for Fællesskabet har nu vist sin værdi efter at have været i gang i lidt over 1 år. 

Fælleskabet tilbyder sine medlemmer mange fordeler: 
  • Fokus på at tilbyde databaserede løsninger
  • Nedsat temagrupper om henholdsvis 3D bymodeller og digital infrastruktur. En tredje er på vej om kunstig intelligens. 
  • Gennemført markedsdialog med internationale leverandører om kamerateknologi for at finde frem til tidens state of the art. 
  • Fokus på andre stordriftsfordele, så den enkelte kommune ikke selv skal indgå komplicerede aftaler med leverandørerne. 
  • Etableret kommunernes varehus for IoT-løsninger – INSTALL - for Fællesskabets medlemmer.


Fællesskabet giver også adgang til projektmidler.

Læs mere her.
 

Læs flere nyheder her
KOMMENDE ARRANGEMENTER

Kalender03.05.22 // Inspirationsmøde og dialog med markedet: Cirkulær emballage

04.05.22 // Hybrid konference: Offentlige bygherrer og det private marked går sammen om cirkulær innovation

04.05.22 //Sådan øger vi biodiversiteten

06.05.22 //Webinar: Skab adfærdsændringer og energibesparelser med data

12.05.22 //Vær med til at udvikle et projekt med fokus på energioptimering i etageboliger
MEST LÆSTE
 

Offentlige og private går sammen om mindre grus i maskineriet

Det kræver enorme mængder råstoffer at bygge nye boliger og anlægge nye veje. Men Sjælland forventes at løbe tør for sand og grus inden for få årtier. Det skal et nyt initiativ igangsat af Region Sjælland, CO-PI og Gate 21 finde nye løsninger på.

Læs mere her.

Er dette nyhedsbrev blevet videresendt til dig?
Tilmeld dig her
Ønsker du ikke at modtage mails fra denne liste?
Du kan framelde dig her.

Har du problemer med at afmelde dig nyhedsbrevet,
så skriv en mail til kasper.kjeldsmark@gate21.dk


Du har tilmeldt dig Gate 21's nyhedsbrev eller din organisation er partner eller medlem i Gate 21.

Denne mail er sendt af:
Gate 21
Liljens Kvarter 2
Albertslund 2620
Denmark

Add us to your address book


Copyright © 2022 Gate 21, All rights reserved.