Copy
12. maj 2022
spamfilter
NYHED

Kommunerne vil have emballage, der kan genbruges

Kommunernes indkøb medfører et stort forbrug af emballage til produkter og transport. Der er brug for at gentænke, hvordan kommunerne kan bidrage til mere genbrug og bedre genanvendelse af ressourcerne. Det sker blandt andet i KKR VIP-samarbejdet, hvor der eksempelvis arbejdes på fælles, tværkommunale principper for emballage. Principper, der kan være med til at sætte retning for fremtidens udbud i kommunerne.

Læs mere her.

NYHED

Kunder skal træffe grønnere rengøringsvalg med nyt digitalt værktøj 

Digitale løsninger og en bedre brug af data kan hjælpe virksomheder med den grønne og cirkulære omstilling. Men det er stadig meget nyt for mange virksomheder og i mange brancher. Gate 21 hjælper i projektet Grøn Cirkulær Omstilling (GCO) flere små og mellemstore virksomheder med at indfri potentialet i koblingen af grøn omstilling, cirkulær økonomi og digitalisering. Her gik servicevirksomheden Partneren på få dage fra idé til test af ny løsning gennem et designsprint. 

Læs mere her.

NYHED

Lydvandring giver nye perspektiver på støjen

Hvilke lyde hører du? Og hvordan påvirker de dig? Det var fokus for en lydvandring med borgere fra et lokalområde i Gladsaxe Kommune. Her skulle borgerne med en iPad i hånden vurdere områdets lyde – og på den måde give Gladsaxe Kommune et mere nuanceret blik på støjen. Lydvandringen var arrangeret af kommunen, FORCE Technology og Silent City. 

Læs mere her.

ÅBNING AF ITS LIVING LAB

Du er inviteret!  

Vær med den 9. juni 2022, når Danmarks nye Living Lab for Intelligente Trafiksystemer - DOLL ITS Living Lab - slår dørene op!

Du får en dag fuld af inspirerende oplæg, workshop-sessioner, konkrete løsninger fra det virkelige liv og networking med internationale og nationale førende keynotes og ledere på området. Og for rigtig at fejre den officielle åbning har vi sørget for, at aftenen også bliver fyldt med spændende demonstrationer, god mad, musik og networking. Du får en unik tur i DOLL Living Lab, hvor partnerne står klar til at vise dig deres innovative real-life løsninger.

Tilmeld dig allerede i dag for at sikre dig din billet!

PROJEKTUDVIKLINGSWORKSHOP

Skal I fremme grøn mobilitet de kommende år? 

Så kan I få faglig hjælp og finansiering i et nyt projekt - kom til projektudviklingsworkshop om 100 grønne mobilitetslabs i Greater Copenhagen den 24. maj 2022 i Malmø. 

Gate 21 og Innovation Skåne udvikler lige nu et nyt projekt, der skal fremme grøn mobilitet i Greater Copenhagen. På workshoppen skal vi i fællesskab arbejde med konkrete temaer, som er vigtige i den grønne omstilling af transporten og for en attraktiv region. 

Læs mere og tilmeld dig her

NYHED

Nye udbudskrav skal gøre fremtidens indkøb af tekstiler grønne og cirkulære

De mange tekstiler, som sengelinned, uniformer og viskestykker, der bliver brugt på hospitalerne i Region Hovedstaden skal i fremtiden være mere cirkulære. De skal bruges i længere tid og repareres i stedet for at smides ud. Derfor inviterede regionen sammen med Gate 21 indkøbere, leverandører og vidensinstitutioner til en dialog om, hvilke krav og kriterier, der kan stilles, så indkøb og vask af tekstiler bliver grønnere og mere cirkulær.

Læs mere her.

MARKEDSPLADS

Hør om værktøjer til cirkulært byggeri og bæredygtig håndtering af jord

Du inviteres til markedsplads den 30. maj 2022. Her slår vi dørene op til en temadag med værktøjer og genbrugsmaterialeplatforme, der kan understøtte kommunernes arbejde med cirkulært byggeri og en mere bæredygtig jordhåndtering. 

Læs mere her.

WEBINAR

Webinar: Strategier for bæredygtig vejbelysning

Lighting Metropolis inviterer til webinar den 20. juni 2022 om vejbelysningsstrategier i stor skala, og hvordan den kommunale planlægning påvirkes. På webinaret fortæller nogle af de store spillere indenfor vejbelysning om deres strategier for et lavere energiforbrug. Strategierne sættes i kommunalt perspektiv, når vi afslutningsvis skal høre om erfaringer med bæredygtig belysningsplanlægning hos byer i vores nabolande.

Læs mere og tilmeld dig her.

WORKSHOP

Nordjylland: Teknologi reformerer byggebranchen - er du på det vindende hold?

Teknologi kan skubbe på den grønne omstilling i landets byggevirksomheder. Men hvilke løsninger skal du vælge og hvorfor? 

Sammen med WE BUILD DENMARK inviterer projektet Grøn Cirkulær Omstilling (GCO) til en række workshops landet over, hvor byggevirksomheder bliver guidet gennem junglen af teknologier. Næste workshop finder sted i Aalborg den 2. juni klokken 13:00 til 16:00 - og tilmeldingen er åben nu.

Læs mere og tilmeld dig her.

Læs flere nyheder her
KOMMENDE ARRANGEMENTER

Kalender

18.05.22 // Inspirationsmøde: Sådan bruger du prognoser for overskudsjord og sekundære råstoffer til at understøtte bæredygtighed

24.05.22 // Projektudviklingsworkshop: Skal I fremme grøn mobilitet i de kommende år?

30.05.22 // Temadag: Markedsplads med værktøjer og platforme for cirkulært byggeri og bæredygtig jordhåndtering

02.06.22 // Workshop Nordjylland: Teknologi reformerer byggebranchen

09.06.22 // Grand Opening: DOLL ITS LIVING LAB

20.06.22 // Webinar: Strategier for bæredygtig vejbelysning
MEST LÆSTE 

Kan golfbaner blive grønnere?

Landets golfklubber har arbejdet med grøn omstilling i mange år, men især fem storkøbenhavnske klubber har i de seneste par år haft ekstra fart på arbejdet med bæredygtighed, biodiversitet og energiforbrug i projektet Bæredygtig Bundlinje 2.0. 

Læs mere her.

Er dette nyhedsbrev blevet videresendt til dig?
Tilmeld dig her
Ønsker du ikke at modtage mails fra denne liste?
Du kan framelde dig her.

Har du problemer med at afmelde dig nyhedsbrevet,
så skriv en mail til kasper.kjeldsmark@gate21.dk


Du har tilmeldt dig Gate 21's nyhedsbrev eller din organisation er partner eller medlem i Gate 21.

Denne mail er sendt af:
Gate 21
Liljens Kvarter 2
Albertslund 2620
Denmark

Add us to your address book


Copyright © 2022 Gate 21, All rights reserved.