Copy
16. juni 2022

For nylig landede Gate 21's nye publikation Klimahandling i de danske kommuner i postkassen hos lokale og regionale politikere i de 98 danske kommuner og fem regioner. Publikationen skal inspirere kommuner og regioner til lokal klimahandling. I publikationen - som du finder her - introduceres en række virkemidler til lokal, grøn omstilling.
Vi vil i 2022 gennem nyhedsbreve dykke længere ned i hvert virkemiddel.

Du kan også finde mere information om de enkelte virkemidler på vores hjemmeside her. Her vil vi løbende udbygge med cases, links til rapporter, viden og projekter, overblik over frontløberkommuner og meget andet.
Bagom publikationen og virkemidlerne ligger Gate 21's mangeårige erfaring med konkrete klimaløsninger og vores, kommunernes og regionernes engagement i DK2020 Klimaplaner. 96 kommuner er sammen med de fem regioner en del af DK2020. Her følger de danske kommuner de mest klima-ambitiøse byer i verden og udvikler klimahandlingsplaner, der viser vejen til netto nul-udledning i 2050. 

I Gate 21 er vi operatør for DK2020 i Østdanmark og har dermed en meget direkte rolle i klimaplanerne. Det giver os mulighed for at binde samarbejdet og tilslutningen fra mange års strategisk energiplanlægning med kommunerne og forsyningsselskaberne sammen med de store nye træk. For vi skal ikke opfinde alting på ny. Vi skal stå på skuldrene af de stærke samarbejder og tage de relevante, kendte virkemidler i brug. Og sammen skal vi finde og udbrede de nye virkemidler, der skal få os i mål.

Siden 2009 har Gate 21 været rammen for de østdanske kommuner og regioner, der sammen med virksomheder og forskningen har bygget et unikt partnerskab. Gate 21 er i dag det partnerskab, der kan hjælpe med at sikre handling bag klimaplanernes målsætninger. Vi oplever en stærkt stigende interesse fra hele landet, og vi vil her bruge lejligheden til at byde alle kommuner og regioner indenfor i partnerskabet.
 

DET NÆSTE SKRIDT TAGER VI SAMMEN!


Steen Christiansen, formand i Gate 21
og borgmester i Albertslund

Sofus Rex, direktør i Gate 21
 
Virkemidlerne i publikationen er samlet i oversigtsform i en plakat.
Find den nedenfor - eller skriv til os her, hvis du vil have den tilsendt.
Få mere inspiration til virkemidler her
Er dette nyhedsbrev blevet videresendt til dig?
Tilmeld dig her
Ønsker du ikke at modtage mails fra denne liste?
Du kan framelde dig her.

Har du problemer med at afmelde dig nyhedsbrevet,
så skriv en mail til kasper.kjeldsmark@gate21.dk


Du har tilmeldt dig Gate 21's nyhedsbrev eller din organisation er partner eller medlem i Gate 21.

Denne mail er sendt af:
Gate 21
Liljens Kvarter 2
Albertslund 2620
Denmark

Add us to your address book


Copyright © 2022 Gate 21, All rights reserved.