Copy


Sæt lokal klimahandling på skoleskemaet i jeres kommune 

Vi søger lige nu kommuner til en ny indsats, hvor lærere og elever i 7. til 9. klasse vil arbejde med lokal klimahandling. Gennem et undervisningsforløb får eleverne nye perspektiver på, hvordan vi som borgere kan mindske klimabelastningen ved at udfordre os selv, vores adfærd og vaner. Samtidig vil indsatsen give eleverne en større forståelse af, kommunens rolle i den grønne omstilling med udgangspunkt i de lokale klimaplaner. 

Undervisningforløb og konkrete klimaindsatser
Eleverne tager konkrete klima-challenges op, hvor de i løbet af en periode udfordrer egne vaner. Det kan for eksempel være at undgå madspild, spise plantebaseret eller upcycle i stedet for at smide ud. 

Eleverne dokumenterer deres indsatser med tekst, billede og lyd i en såkaldt web-dok. Lommefilm, som har stor erfaring med kreativ undervisning, formidling af budskaber og filmproduktion, vil hjælpe elever og lærere, og sikre en høj kvalitet. 

Kommunerne vil med projektet få en pakkeløsning til at engagere deres unge borgere i den lokale grønne omstilling og gennem elevernes web-doks få indblik i de unges oplevelse af og bidrag til klimaindsatsen. 

Vil I være med? 


HVEM INVITERES MED? Otte kommuner i Gate 21's netværk har mulighed for at deltage. Hver kommune vil kunne tilbyde tre til fem forløb for skoleklasser. Projektet løber frem til september 2023.

HVAD KRÆVER DET AF KOMMUNEN? Hver kommune skal rekruttere tre til fem skoleklasser og bidrager med timer til lokal tilpasning af forløbet, udvælgelse af klima-udfordringer og planlægning af afsluttende workshop. Resten tager Lommefilm og Gate 21 sig af.

DEADLINE: Kontakt os inden den 6. juni 2022. 

KONTAKT: Projektleder Lea Knudsen, lea.knudsen@gate21.dk // +45 4026 3508

 
Er dette nyhedsbrev blevet videresendt til dig?
Tilmeld dig her
Ønsker du ikke at modtage mails fra denne liste?
Du kan framelde dig her.

Har du problemer med at afmelde dig nyhedsbrevet,
så skriv en mail til kasper.kjeldsmark@gate21.dk


Du har tilmeldt dig Gate 21's nyhedsbrev eller din organisation er partner eller medlem i Gate 21.

Denne mail er sendt af:
Gate 21
Liljens Kvarter 2
Albertslund 2620
Denmark

Add us to your address book


Copyright © 2022 Gate 21, All rights reserved.