Copy
View this email in your browser
>>> BEKIJK HIER DE TEASER >>>
Wanneer Koning Edward II zijn gehate en verbannen minnaar naast zich op de troon zet en hem de machtigste man van het rijk maakt, ontketent hij aan het hof en binnen zijn eigen familie een bloederige en nietsontziende machtsstrijd die uiteindelijk zal leiden tot zijn eigen wrede ondergang.
*
"Is Shakespeare genialer, dan is Marlowe straffer, omdat hij de pionier is van het koningsdrama en de klassiek geworden vijfvoetige jambe-versvorm. 'Edward II' gaat over een van de voorgangers van de koningen uit 'Ten Oorlog'. Het is een van de eerste stukken ter wereld waarin de koning openlijk homo is. Heel controversieel. En als een gezelschap als Zuidpool je dat voorstelt, met acteurs als Koen van Kaam en Peter Seynaeve, die nog in 'Ten Oorlog' speelden, en Sofie Decleir, een topactrice voor wie ik al jaren wil schrijven? Twinitg jaar na 'Ten Oorlog'? Dat kon ik niet weigeren." Tom Lanoye in Het Nieuwsblad
*

>>> INFO & TICKETS >>>
*
Première 4 oktober 20u in Zuidpool, Antwerpen.
Nederlandse première 13 oktober 20u30 in de Rotterdamse Schouwburg.

Op tournee in België en Nederland tot 22 december 2017.

Her en der (bijna) uitverkocht.
Extra voorstelling in Gent op 9 november.
*
In 2017-2018 presenteert Zuidpool 4 premières van zijn artistieke ploeg en 4 van residenten, naast masterclasses, schrijfresidenties en een festival voor (nieuwe) makers.
Ontdek het seizoen op onze website en in de agenda.
Copyright © 2017 ZUIDPOOL All rights reserved.
Our mailing address is:
onthaal@zuidpool.be
Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.