Copy
View this email in your browser

Nieuwsbrief december 2022

Op de valreep van 2022-2023 nog een laatste nieuwsbrief.
Deze begint met de wens dat 2023 een beter jaar zal worden dan de voorgaande 2 jaar, waarin ons (fiets)gedrag voor een belangrijk deel bepaald is geweest door COVID-19 gerelateerde zaken. Het lijkt er gelukkig op dat we dit nu achter ons gelaten hebben, alhoewel voorzichtigheid vooralsnog geen kwaad kan!

In deze nieuwsbrief een korte terugblik op een aantal activiteiten van de laatste maanden en bovendien een vooruitblik naar 2023 in de vorm van de geplande activiteiten.

UITNODIGING NIEUWJAARSRECEPTIE


 

Zaterdag 14 januari vanaf 16:30 in de Huiskamer van de Hezebrink in Emst

Activiteiten 2023
 

Zaterdag 14 januari: Nieuwjaarsreceptie bij de Hezebrink in Emst

Donderdag 16 maart: Ledenvergadering

Zondag 9 april: Paasrit

Zondag 23 april: Gisolarit

Zondag 7 mei: Klimtijdrit

Maandag 22 mei: GP De Ketting

Zondag 4 juni: Genemuidenrit

16 t/m 18 juni: Weekend Limburg

Woensdag 21 juni: Midzomeravondmountainbiketocht

Zondag 2 juli: Posbankrit

Zondag 3 september: Holterbergrit

Zaterdag 9 september: Zilveren Sigaret

Zondag 17 september: Bart Kamphuisrit

Zaterdag 21 oktober: GEVTT of alternatief

Zondag 29 oktober: Boerenkoolrit

Zondag 26 november: ATB-clinic en snerttoch

Boerenkoolrit  30 oktober 2022

Wielerclub Houdt de Ketting Strak heeft het zomerseizoen voor de leden afgesloten en de leden gaan nu verder met het winterseizoen. In de zomer wordt hoofdzakelijk gefietst op de weg en in het winterseizoen gaan de leden de bossen in. Een jaarlijkse traditie is dan dat de leden met hun partners boerenkool gaan eten. Rond de 70 personen hebben hier gebruik van gemaakt bij dorpshuis de Hezebrink in Emst. Daar werd gretig gebruik van de boerenkool met worst, spekjes, augurk, zilveruitjes en piccalilly. Alles smaakte voortreffelijk.

ATB clinic onder leiding van Annemiek en Chris

 

Op de mountainbike kun je jezelf altijd uitdagen om net even wat technischer te gaan rijden. Daar kun je in de wekelijkse ritten veel plezier van hebben. Tijdens de clinic op 27 november hebben we daar weer even aan getimmerd. We hadden snert in het vooruitzicht en het weer sloot daar geweldig bij aan; wat een druilerige regen. Dat was ook de reden waarom we de basisoefeningen zoals 8-tjes rijden, slalommen en rem oefeningen hebben overgeslagen. Zo veel mogelijk in beweging dus om jezelf vooral goed warm te houden in deze miezeregen. 

De eerste oefening was een korte singletrail met een technisch klimmetje meerdere keren rijden en op zoek te gaan naar ‘flow’ en technische verbetering. Met behulp van aanwijzingen en door de herhaling kwamen alle deelnemers steeds beter boven. Chris Ronde wist de klim nog technischer te maken door iedereen onderaan te laten afremmen zodat er nagenoeg vanuit stilstand aan de klim beginnen werd. Het komt dan niet aan op kracht maar op klimtechniek.

Al met al een leerzame en leuke ochtend, die afgesloten werd met een dankzij ter Weele perfect verzorgde snert maaltijd bij manege de WET in Wissel.
Organisatie bedankt!!
 

Woord van dank

Langs deze weg wil Jaap van Zuuk iedereen bedanken die tijdens zijn ziekte en revalidatie belangstelling heeft getoond.
Hij heeft dit zeer op prijs gesteld!

Virtuele HDKS Group Rides op Wahoo RGT

Deze winter wordt er weer virtueel gereden worden op de maandagavond om 20 uur.
De groep wordt langzaam groter, immers steeds meer mensen schaffen een  SMART trainer aan.
We rijden de groepsritten met de gratis versie van Wahoo RGT, voorheen RGT Cycling. Dit gratis programma kan gedownload worden door op bovenstaande afbeelding te klikken. Vervolgens kun je je aanmelden voor de gratis versie door een "free account" aan te maken. Met zo'n gratis account kun je deelnemen aan groepsritten, wanneer je daarvoor uitgenodigd wordt, maar ook een aantal virtuele routes rijden of gratis workouts proberen. Je kan natuurlijk ook een betaald abonnement nemen en dan is er veel meer mogelijk.

Voor de virtuele groepsritten op de maandagavond zal ruim voor de starttijd een link verstuurd worden aan de liefhebbers, zodat je op tijd aan de startlijn kan staan. De ritten zullen om 20 uur starten en ongeveer een uur duren. 

Als je belangstelling hebt, meld je dan aan bij mij: webmaster@hdks.nl.  Ik zet je dan in de RGT Whatsapp groep, waarin dan ook wekelijks de link verspreid zal worden.

Bertus

Copyright © 2022 HDKS  All rights reserved.

www.hdks.nl

Wil je iets veranderen aan de instellingen van de mail van HDKS?
Je kunt je instellingen updaten of je verwijderen van de lijst 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
HDKS · Boxhofstede · Vaassen, Ge 8171KB · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp