Copy

1 april: Paasrit

Zaterdagavond dacht ik nog dat het een verregende paasrit zou gaan worden, Maar het was droog zondagochtend dus enthousiast stapte ik weer eens op de racer richting Emst. Daar liep het langzaam maar zeker nog aardig vol en tikten we nog net de 25 deelnemers aan om 9.40 uur.

Dat het een gezellige rit moest worden met aangepast tempo dat was wel duidelijk en we vertrokken met z'n allen. De eerste en gelukkig enige lekke band kwam al ter hoogte van de Veluwse Bron. De route liep via modderige polderwegen richting de IJssel.  Door de modder en een regenbuitje kreeg het maar niet echt warm maar langs de IJssel ging het tempo omhoog en daarmee ook de lichaamstemperatuur. Het bleef grijs en nat, Pas voorbij Epe klaarde de lucht wat op en werd er nog flink tempo verhoogd richting de Loarkit. En de hele groep bleef bijeen, we kunnen het wel!

In de Loarkit was de paasbrunch al gestart en zagen we veel collega renners in vrijetijdskleding die toch het buffet niet wilden missen. Gezellig druk was het en de koffie, het brood en de eieren waren weer supervers en in overvloed aanwezig.

Niet al te veel leden durfden het op te nemen tegen Jelle ter Weeme die vorig jaar met overmacht de surplace wedstrijd won. Ook dit jaar was hij niet te verslaan.
1. Jelle ter Weeme 
2. Bas Huis in t Veld 
3. Henry Jacobs 
4. Gerrit Peters 

De prijzenpot bestond uit diverse formaten choco-hazen, aangevuld met heerlijke taartjes. Net als al het lekkere brood zijn deze gesponsord door Marcel Commandeur. De eieren waren ook nu weer geleverd door José Lagerwey. Hartelijk dank sponsoren! 


Arend Stegeman

Aankomende activiteiten

22 april:            Gisolatijdrit
27 mei:              Klimtijdrit
3   juni:             100 KM-rit.
Fietsgroepen
 
Begin vorig zomerseizoen startte groep 1 met een 20-tal renners. Eind van dat zomerseizoen was dat nog een 7-tal. Er werd snel gefietst in groep 1.
Het gevolg was dat groep 2, dat begin van dat zomerseizoen met een 10-tal leden startte, eindigde met een 30-tal renners. Er is een grote overloop van renners uit groep 1 naar groep 2 geweest.
Het resultaat hiervan was weer dat het rijden met groep 2 gevaarlijk werd door het grote aantal renners. Bovendien nam de snelheid van de groep door de overloop van de renners uit groep 1 behoorlijk toe, er worden regelmatig snelheden bereikt van 40 km/u. Daardoor voelt een aantal leden zich niet meer thuis in groep 2, het gaat hen te snel. En zij haakten af en wilden soms zelfs hun lidmaatschap van de vereniging opzeggen.
GELUKKIG is dat (nog) niet gebeurd.
Dat brengt ons er toe een nieuwe groepsindeling te maken met een 4-tal groepen:
 
  • Groep 1: de snelle groep;      snelheden ≥ 37 km/u
  • Groep 2: de gewone groep;   snelheden ≤ 37 km/u
  • Groep 3: de toergroep;          snelheden rond de 30 km/u
  • Groep 4: de senioren;            snelheden ≤ 30 km/u
 
Dit zijn natuurlijk globale definities. Wij denken dat elk lid binnen een groep zijn/haar draai kan vinden. Maar het succes van elke groep valt en staat met het gedrag van de leden binnen een groep. We moeten het met elkaar doen. Dus houdt rekening met het doel van de groep en met elkaar.
En last but not least:  “SAMEN UIT, SAMEN THUIS”.
We wensen je een heel fijn zomerseizoen toe.
 
Bert Albers
voorzitter
Download hier de notulen van de ALV van 27 maart 2018.

Algemene Ledenvergadering
 Persbericht door Henk Boeve.
 
Afgelopen week was bij café “De Emsterie” in Emst de Algemene Ledenvergadering van wielerclub “Houdt de Ketting Strak” uit Emst. En wat een opkomst. Menige vereniging met veel meer leden zou hier jaloers op zijn. Op dit moment heeft “Houdt de Ketting Strak” ruim 140 leden en nieuwe leden zijn nog steeds van harte welkom.
Uit de vergadering bleek ook wel dat “Houdt de Ketting Strak”, opgericht op 27 januari 1979, op alle fronten een gezonde vereniging is.
Menige vereniging heeft problemen om financieel het hoofd boven water te houden, maar “Houdt de Ketting Strak” is ook op dat gebied kerngezond.
Tijdens de ledenvergadering werd Hermen Jan van Petersen benoemd tot “erelid”. Hermen Jan is jarenlang voorzitter geweest van de Veldtoertochtcommissie.
Verder werd bekend gemaakt dat in 2019 Houdt de Ketting Strak 40 jaar bestaat en dat willen ze op grootse manier gaan vieren.
 
Ook wat activiteiten betreft in 2018 staat er veel op de agenda. Het bestuur denkt hierbij niet alleen aan de leden, maar ook hun partners worden niet vergeten bij de diverse activiteiten.
Zo wordt op1e Paasdag traditiegetrouw de “Paasrit” verreden. De renners vertrekken dan om half tien vanaf het Willie van Essen plein aan de Hoofdweg in Emst om tegen half twaalf de finish te bereiken bij de “Loarkit” in Vaassen.
Daar wordt gezamenlijk met de partners en eventueel hun kinderen genoten van een “Paasbrood” maaltijd met onbeperkt eieren eten. Voor de kinderen worden er dan nog eieren verstopt en voor de leden is er een wedstrijd surplace rijden bij de “Loarkit”. Normaal willen de wielrenners zo hard mogelijk gaan, maar bij het surplace rijden is het de bedoeling om zo lang mogelijk over een bepaalde afstand te doen.
Het wielerseizoen wordt ook in 2018 afgesloten met de “Boerenkoolrit”. Dan kunnen de leden met hun partners genieten van onbeperkt boerenkool.
Dan zijn nog de diverse onderlinge wedstrijden, zoals de “Gisola tijdrit”, Klimtijdrit de Knobbel, de “Zilveren Sigaret” en de “Sportsbalm Cross”. Ook ontbreken de “Cialfo” rit en de “Bart Kamphuis” rit niet op de agenda.
Dit jaar kunnen de deelnemers bij deze (tijd)ritten zich ook opgeven met welk een gemiddelde snelheid ze denken deze te rijden.
Het hoogtepunt van alle activiteiten zal ongetwijfeld de 18e “Gisola Emster Veldtoertocht” zijn, die verreden gaat worden op zaterdag 20 oktober.

Copyright © 2017 HDKS  All rights reserved.

www.hdks.nl

Wil je iets veranderen aan de instellingen van de mail van HDKS?
Je kunt je instellingen updaten of je verwijderen van de lijst 
 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
HDKS · Boxhofstede · Vaassen, Ge 8171KB · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp